Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    35.219
    Немојте да дозволите врнежливото време, да ви ја украде насмевката и да ви го расипе расположението, because it's Friday bitches. :rock: :dance:
    Останете ми со здравје! :hug:

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, Ivy89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Денес му е роденден на брат ми :^:
    Наздравувам во негово име

... еден е брат :l:
    Повелете на тораааааа :)

На Lella, eliesaab, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.591
    Допаѓања:
    175.328
    Нека е жив и здрав,па на свадба негова да не каниш. :clap:

На Ivy89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ѕвонењето на телефонот доцна во ноќта (или рано насабајле) обично предизвикува паника и се поврзува со соопштување на лоши вести.
    Мене пак, ѕвонењето на телефонот доцна во ноќта ме потсеќа на соопштување добри вести, или знак дека некој мисли на тебе. На пример кога имав 6 години, уште се сеќавам, телефонот во ни едно време во ноќта ѕвонеше и повикот беше наменет за да ни соопшти на мене и на баба дека имам сестричка :sun: Тогаш не можев да заспијам цела вечер, за сега таа да може да ми се качува на глава |( Другарките кога ми ѕвонеа навечер секогаш имаа некоја добра вест. Телефонот на мајка ми ѕвонеше рано сабајле кога татко ми се врати од Италија (само што тогаш јас не му обрнав внимание на тоа). Тој кога ми ѕвонеше навечер беше затоа што мисли на мене или за да ми соопшти нешто убаво. Некој вечери знаев дури и да го ставам телефонот на нечујно за да не ме бараат толку :D А со секој повик станував се посреќна.
    Сега не паметам од кога телефонот не ми заѕвонил навечер за да ми соопшти некоја (убава) вест, или затоа што некој помислил на мене...

На senza.parole, Lella, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Имам ужасно чувство во градиве, ми ги засилува ударите на срцето, ми ги скратува вдишувањата, венам под порцеланската насмевка. Ужасно се плашам, а не знам од што. Секогаш се борев да го победам стравот, сега не можам да направам ниту еден потег, тој стои пред мене, ми се смее во лице, се лепи за секоја молекула од моето тело, и како камен ме влече надолу, ме влече подлабоко.
    Нема да издржам да изгубам уште една важна личност во мојот живот. А, се толку јасно потсетува на болен крај...

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    Зошто така нема постови во врска со времево колку е никакво? Ццц за карање сте. :rofl:
    Мене само за читање ми се погоди, да си надокнадам и таман да си го исполнам предизвикот до крајот на годинава.
    Туку сакав да кажам дека секогаш сум awkward кога треба да се поздравам со некој. Или јас пружам рака, другата личност се наведнува да ме бакне во образ, па завршуваме во некоја полу-прегратка, или обратно, никако да се погодам со луѓето. Или сакам да речам само здраво, а тој/таа тргнува да ме гушне, а јас пружам рака. :lol: :rofl:
    Hugs, hugs, hugs :rofl: :rofl:

На mims-89, Lella, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  7. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
  8. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Се плашам само дека после тебе нема никој никогаш така да сакам :'(

На cheetah.girl, Sunshine.Sunshine, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Ево ме и мене бе :lol: домаќица станав и се изгубив :lol: .
    Од време на време зиркав во фемина инстаграм и мислам дека се поправив :tmi: ама имам и јас нешто за постирање за таму само да дојде време хаха.
    Иначе сега сум почесто тука како фати ова временцето 3 дена сум како во гипс ни рака ни нозе не мрдам од студ :lol: .
    Ама ова времево ме пусто не минува никако особено кога нешто или неого чекаш не да е досадно у п.м.
    Ама ајде после па празници се ближат де Нова Година де Божиќ па Велигден и тако даље се по ред.
    Нешто ситно си праам планови и припреми за свадба едно по едно се спрема ама има доста време на располагање не се бррзаме ама морам да соберам повеќе парички зашо новиот закон ако го знаете гласи
    2000 евра казна АКО НЕВЕСТАТА НЕ Е ТРУДНА хаха а јас пошто не сум нека му ја мислам хахаха :tmi: море арно почнаа со овие заебаници како почнаа да ги трупаат казните ама ако и треба со право се тие законни и казни се работи за нашите живот.
    Иначе да ви кажам дека до сега нај допирливи до човекот се овие новите реклами што ги има за абортусот , за возење во пијана состојба, толку се некако езиви рекламите што мислам дека ке ја подигнат свеста кај луѓето јас кога ги гледам се ежам целата ајде можеби баш овие реклами требаше за да се подобри нешто.
    Иначе ајде многу да не го одолжувам ми се иде во вц од ова ладно време само трчам во веце аама шо да се праи така ке биде наредни месеци а оно пусто купатило ладно не се влегува а тек треба да се бањам ама има уште време уште не собрав храброст да влезам под туш :lol: .
    Иначе тоа е тоа накратко од мене што ме неаше едно 2 недели ли незнам колку може повеќе може помалце ама тоА ти е и едн месец да ме нема ништо битно не се случува кај мене ако нешто излезе помеѓу време тука сум. Имајте убав викенд сите и поздравче од мене... трчам во вц неможам веке иначе ке тропав уште ама имате среќа да не ме замарам.бајјј

10. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Добро дали мене некој ме проколнал или црна магија ми фрлил па шо се исто ми се дешава. |( Не можам слушалки да завртам,сите по 3-4 месеци.Сите кобно настрадуваат :tmi: Почнува со тоа шо едната слушалка не работе и додека да сватам шо стана за у ѓубре се! Па за џабе ли пари давав! :@ Уффф,сеа па нови треба!

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Rule number one: кога ќе се деси во ден резервиран за хибернација под ќебе со најудобната топла облека што ја имаш како за домашни услови, од дома да те пратат на пет-десетминутна „прошетка“ до продавница и ти излегуваш малтене со истава облека за дома само со нешто наметнато одозгора - во никој случај не очекувај по пат да сретнеш личност што те знае во секакво издание и пред која можеш слободно да правиш секакви глупости. :D
    Тогаш имаш две варијанти со кои можеш да се соочиш - ќе налеташ: под а) - на некој што потајно го бендисуваш; под б) - на особа со која е утврдено дека толку убаво ви одат средбите и муабетот што секогаш кога ќе ја видиш се преправаш дека чепкаш нешто на телефон. :geek:
    Toa ти е, нема трето... :lol:

На sparklie, Ivy89, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  12. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Животот брзо минува, зад себе оставајќи само црна, рамна линија позната како смрт. Кога
    срцето потскокнува во ритамот на тахикардија, кога адреналинот раководи со крвта го сваќаш
    значењето на опстанокот. Се друго тогаш е неважно... Ги прелистуваш миговите исткаени со
    среќа и незнаење, со бол се додека спомените не прераснат во заборав...
    Увидуваш дека непотребно си тагувал, и бесцелно си се нервирал без причина, а сега сето тоа
    го посакуваш назад. И кога ќе се радуваш за постигнувањето за невозможната цел, кога ќе
    тагуваш за завршената љубовна приказна, знај дека еден ден тоа нема да значи ништо.
    Ти ќе станеш само пепел изронат низ шепотот на ветровите, земја која нозете на идните
    поколенија ќе ја газат...

Затоа биди среќен. Биди свој. Биди ти. Биди се што не си бил. Биди се што посакуваш.
    Биди нескротлив и див, нежен и уникатен. Не ги затварај очите, потруди се и бори се за нешто
    што те става на пиедестал. Биди јак и не заборавај само кукавиците се откажуваат. Животот е
    премиерен блокбастер, на чија реприза никој не присуствувал...
    Живееш овде и сега, за нив, а не некаде и некогаш, за некои!!! :hai:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    127.071
    Одкако изчезнаа од мојот живот одредени личности,почнаа да ми се случуваат само убави нешта :^)

На kala21, mims-89, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  14. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Секогаш се прашував зошто некој не превземе нешто, тогаш разбрав дека јас сум тој некој...

На kala21, stetoskop, Ivy89 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    И јас можам да дадам на некого да ми ја напише писмената, ама не, не давам. Сама избирам јас да си напишам, затоа што оценката која ќе ја добијам треба да биде по моја заслуга, по ничија друга.

Кога учам некои потешки зборови, на пример, се сеќавам во биологијата, во седмо одделение учевме нешто за диносауруси. Имаше два вида: бронтосаурус и тираносаурус. Е, тогаш кога ги учев, не можев никако да ги запаметам, ама сега ги знам.
    Секогаш е така. Кога и да има потешки зборови во лекција, не ги запаметувам веднаш, после час-два, или по еден ден, ги знам, и убаво ги паметам.

Кога ќе се сетам колку мали биле лекциите во основно во споредба со тоа какви се сега :tmi: .

На Lella, ColoursOfTheRainbow и luci22 им се допаѓа ова.
  16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    6.752
    Во последно време, сфаќам.. Не кажувај 'те сакам' додека не си потполно сигурен во своите зборови.
    Денес, гледам дека на секој чекор се расфрлаат кажувајќи те сакам, те обожавам, не можам без тебе, ти си мојот живот.. а пола не ја ни разбираат тежината на кажаното. Зарем не би било убаво, кога вистински ќе го почувствуваш тоа, кога едноставно ќе се чувствуваш топло во негова прегратка, кога ќе се држите рака за рака, ќе се погледнете во очи и.. Тогаш и нема да бидат потребни зборови.

Можеби понекогаш не знам да одредам кога навистина сум подготвена да ги изустам овие зборови, можеби тоа и не го чувствувам или пак се срамам од моите чувства и од тоа како ќе бидат прифатени, дали и овој пат ќе бидам повредена. И ова е тоа што ме кочи. Сега за сега, ги чувам овие зборови за себе уште некоја недела, и мислам дека кога ќе го погледнам в очи, само тогаш ќе знам дали се вистина..

На luci22, ceca-1 и kikkki им се допаѓа ова.
  17. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Во принцип не сум завидлив човек, но му завидувам на оние кои имаат среќно семејство и мајка која животот би го дала за своите чеда.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    ;(

Прикачени фајлови:

• meh.jpg
      meh.jpg
      Големина на фајлот:
      27,3 KB
      Прегледи:
      134
    На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mar.n

mar.n Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Сите сега што ти се прават најјаки, утре ќе те молат за помош.

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.848
    СДК што убаво си е петок вечер,да си останеш дома на топло,гледајќи ги замаглените прозорци,под топло ќебенце со чоколадо,бадеми и нутела.... :inlove:
    Добро филмче,епизода од омилена серија или волшебна книга,во која ќе потонете.
    За мене непроценливо и светлосни години подобро и покорсино потрошено време,него ли во клубови со чкарт диџеи,или Ради ,Цеци и Секи,Јелени или незнам какви(со извинение на тие кои ги слушаат)други срања,сељачишта без осет,што пијат како никогаш да не виделе алкохол и малоумни дрољи. :x
    Тоа е реалноста за жал,и од вакви прости суштества не ми се ни излегува,дури и по напорна недела.
    Ве поздравувам... :*

На Lella, sweet-cherry, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.