Е, па нека чува ама ,не знам како некој може да функционира и да не му влијае да е опкружен со толкава негатива
Ама со сила никој не те тера, подобро оддалечи се отколку да остануваш и да кукаш наместо да им помогнеш
Се врти кругот. Остави ја. Како мисли така нека прави и нека се оддалечи од нив. Нема секогаш позитива во животот.
Се вртел кругот дека не сакам во своја близина луѓе кои освен што се жалат не знаат ништо друго да кажат , не знаат да се дружат .... Срам да ми е П.с. денеска научивме дека ; Нема секогаш позитива во животот , ама важно има секогаш негатива
Имам другарка која што е ок вака ,еднаш и кажав среќна вест и ми врати ,извини не сум расположена ок си викам не и е денот се случува , после некое време и кажав дека најдов работа која што ми одговара ,(нели ок е да се сподели со другарка ) ми враќа мхм глава ме боли не ми е добро , после уз муабет , тешко ми е ова ,дома со моите не се согласувам , тешко ми е на работа ,толку ме напуни со негативна енергија што буквално се сочувствував со нејзините проблеми и покрај тоа што јас бев многу болна тогаш но никому не кажав , друга другарка и почина родител ,јас по потресена од неа ,а она си остана позитивна и се шалеше и покрај тоа ,сакам да кажам ,дечки сите имаме лоши денови и периоди ама стварно ако мислите негативно нема ништо позитивно да се случи се поцрно и поцрно се гледа и јас не би се дружела со некој песимист да ми набива како ништо не чини во животот.
Супер што не ги сакаш оддалечи се. Најди си само што не се жалаат и знаат мн други работи да кажат. Ако постојано го праат тоа бегај.
Колку е посебно тоа што се труди да праи комбинации на алишта, модели и бои, па ме прашува за мислење. Душаааа Дури у таква состојба пробува и ми праќа слика, и инсистира да ме видел Го обожавам
Битолчани кажете ми кај има скафандери за заштита при работа со пчели од гла до петици шо се облекуваат? Кај нас во Прилепов слабо ми рекоа Битолава да барам?
Не знам кај има во Бт, не сум од таму, ама Македонија тешко со пчеларска опрема, имало некоја продавница во Велес наводно за тоа. Да прашаш некој пчелар од Велес. Така имам слушнато. Татко ми е пчелар, тој земаше од Врање и Белград по саемите, сега есенва имаат саем за пчеларство таму во Врање, па ако ти фаќа око оди до таму. Цела опрема во Македонија ја носеле од Србија, а Cрбите од Кина. И плус, колку шо кажуваше татко ми, дупло поскапо после ја шиткале нашиве тука отколку шо е во Србија. А види и на Тему. Мора да има на Тему, па и за повеќе поволни цени и од МК и Срб.
Покрај Драгоро има продавница од кај шо имам поќе работи за пчеларство земано, и мислам дека имам видено и опрема. Ама не сум 100% сигурна. Мене ми е "наследена" опремата, немам јас купвано.
Сдк. ако Турциве бараат 100к.+ за одредена операција логично е и нешто да ветува таа иста операција и лекување. За многу болни од рак во Македонија се мобилизира цела држава, се собраа суми приближни на таа и за жал на крај никој не виде некој голем бенефит од нивниот медицински туризам и скоро сите болни сепак починаа... По се изгледа, се користи и последната надеж на луѓето за дебел профит...
Некогаш мислев дека им е супер на овие што имаат апла голем апетит и све си јадат оти се доста активни. И од искуство да ви кажам дека не, ич не е лесно. Хипогликемија трипати дневно enters the chat.