Превземено : Плата на затвореник во германски затвор е 620 евра. Ако те затворат во Швајцарија и садиш патлиџан во затворската еко градина, ќе земаш плата од 800 франци. Затворска плата. Значи, во затвор си и државата те плаќа 800 франци. Ова се факти господа дудлачи партиски. Со плати од 200 до 500 евра, ние овде не сме му дораснати ни на затвор во Германија и Швајцарија. Значи сме кочина, така нешто. Ете во толкава мизерија живееме 31 година. И после зошто заминуваат Македонците во Германија и Швајцарија на печалба и цела европа,и цел свет? Зашто и во затвор ќе им биде подобро од тука... Реалност само кој да свати .....
како може да се романтизира стандард и живот во затвор и да се прави споредба? да направиш некое кривично дело и да зимаш 1000е е подобро отколку чесно со живеам во Мк со 500е? па не би рекла
Не го романтизира, ниту рече дека е подобро. Само споредува на кое ниво сме. А искрено цените кај нас се поскапи.
Луѓето се злобни, не јас.. Стави се на мое место, некој непотребно со лоши вести да те вознемири, и кажи дали не сум во право..
Злобна си, има начин да се одговори на таков тип комуникација, те почувствувала блиска те контактирала. Ова што го кажа е толку злобно и себично, дури ми е жал за дечкото што е со девојка без емпатија. Како станавте вакви ладнокрвни воопшто не ми е јасно.
Јас мислам дека кога ке видам дека некој е на одмор и ужива, ќе направам се што можам да не му кажам било каква лоша вест, а ако ич не е засегнат, нема да му кажам, само за да не се вознемири.
Твое право е тоа, сепак му е баба не е било кој. Патем го избриша мислењето кога сфати дека тоа што го пиша е дно дна.На крајот секој различно поднесува да ужива додека баба му е во болница се бори за живот лично ми е неприфатливо.
Јас си имам право на одмор, и имам право никој да не ме вознемирува на тој одмор.. Не работам цела година за џабе..
Сакам да кажам научете си ги ќерките да убиваат. Научете ги ако некој присилно им става пенис во уста, да му го одгризат. Научете ги ако некој лежи врз нив, да му ја откинат артеријата на врат со заби. Научете ги каде да убодат некој у бут и стомак ако имаат со што. Научете ги како да отрујат некој без никакви траги. Научете ги дека животот свој е најбитен, и достоинството и физичкиот интегритет се бранат по секоја цена. Полесно ќе живеат со туѓа ( криминална ) крв на раце, отколку со траумите нанесени од нив, и прифаќањето на фактот дека тој цел живот ќе си го прчи на слобода, додека она си ги лиже раните. Ако ги уапсат, да се прават улави и да ќутат, да не зборат без адвокат. И да лежат, еден ден ќе излезат. И имајте муда и вие и вашите мужеви да си ги одбраните децата што сте ги родиле, гревови едни. Тоа најбитно.
Како што пишав, сама бев на одмор, он не беше со мене, затоа не гледам потреба мене да ми кажат за да им кажам каде е, кога јас не сум ни со него, и да, сите знаеа дека не сме заедно на одмор, па дури и госпоѓата мајка.
Научете да кажете не .Кога не сте сигурни во нешто ,тогаш одложете .Не си нанесувајте болка на душата, бидејќи има рани кои тешко заздравуваат.Не чекајте некој друг да го направи за вас тоа,вие сте управител на вашиот живот.
Све си у право сестро. Ама колку што има по коментари оти сама си го барала, толку има и родители што радо би да ја остават ќерката некое лајно да ја млати него да пукне брука, да се врати дома, да ги покажуваат комшиите со прст. Со другарка еднаш ни се закачија едни мрднати (за малце и физички ќе нѐ нападнеа) дур шетавме и знаеш ли што ми рече она после? "Леле моите да не дознаат за ова". Оти она ќе биде крива. Ти се плукнам у таквите родители. А и јас сум исти случај. У случајов претпоставувам татково асален човек бил. Ама во гооолем број други случаи и самите фамилии се фактор што придонесуваат ќерка им да трпи и на крај вака да заврши. Едит И совет да не есапите фамилии што не ве есапат вас за луѓе.
Десетина убави и добри летни работи се изнакупував во SPRINGFIELD на попуст. Да се надеваме дека и новата колекција ќе ја клават на огромен попуст што поскоро
гледав денес на dox TV една емисија, вакви некои случаи луѓе си ги раскажуваат. Кажуваше за тоа како цимерот цели 9 месеци го малтретирал и силувал и на крај немал друго чаре освен да го убие или да се самоубие. Значи стварно ми е лошо во желудник што нема кој да те заштити. Што или ќе убиеш или ќе те убијат. Тие трауми се стварно сериозни по психа и по целокупно здравје. Зар стварно нема кој да ги заштити жртвите?
Денот денеска беше за лежење и одмарање, кој може, нооооо како се разубави и стана пријатен коа се појави Сонцето, одамна не сум имала поубав ден Ми годи што конечно освежи и се дише
Фала ти многу што ми кажа, немав проверено подолго време на аутлетот. Топ цени. Си најдов неколку парчиња, и летни маици, и панталони, супер ќе бидат и за есен.