Ви секоја демократска држава протестот е загарантирано право ,но да не ги загрозува правата и безбедноста на останатите луѓе во општеството, родителите кои после работа брзаат да си ги земат децата од градинка училиште, луѓето кои имаат дома стари болни изнемоштени лица и тн.
Татковците да покажеле како се третира жена и како заеднички се води домаќинсктво, за да имаат пример нивните ќерки, можеби и поразлично би мислеле. Ете они со дундите, вие до кога ќе се доите?
Те молам кажи ми било кога во историјата, еднаш, се променило нешто преку протест ? Протестот е најглупава работа за да кажеш дека нешто не чини. Ништо никогаш не се променило преку протест, ниту ќе се промени. Паметни луѓе на протест не одат. На протест одат *****, *******, ******, *********, *********, ***** и останати ѓ***** - луѓе што немаат што да прават во животот.
Учете ги прво синовите да не мислат само со долната глава кога е во прашање жена, да имаат основна почит кон неа ко човечко суштество што не е ништо помалку од нив, тоа е bare minimum. Па тогаш можеби ќе имаме помалку кретени и повеќе избор.
Грешиш батко. Жени се врзуваат за емоција, не за големина/перформанс на сурлата. Toкму жените не размислуваат на начинот кој го имаш пишано ти, туку обратно.
Ми пишува грк на Инстаграм, од кај сум пишувам од Македонија, после ми вика јас од Халкидики а од кај си , кој град ми викам Скопје , ми враќа го разбрав тоа мислев од кој град ...глуп грекос педеракис, генерално ми пишувале грци еден паметен не се нашол ,глуп народ упм
Немам појма , еднаш еден ми имаше пишано , ок беше додека не почна да ми пишува she за машко Не поради политика ама толку ми се наметливи и убутливи значи страшно Одма на втора порака да дојдам ми се свиѓаш не знам што море мрш не си ме ни видел ми ништо да дошол ме свиѓал
Све е ствар на воспитување и договор. Мажот и од дома да не е воспитан за извршување на домашни обврски, може самиот да научи или жената може (уште дур се во врска) да го подеси по нејзино и тој да си научи. Растена сум во средина во која нема женски и машки работи. Дома од сите се очекува да водат грижа за блиските и за домот. На мажите никогаш не им се даде простор за приговор. Феминизмот не е совршен, но и без него уште ќе немавме право на избор. Не е поентата да се докажеме дека и ние можеме како мажите, туку да надоградиме онаму каде што тие не умеат.
Сама си бираш партнер, всушност сама си бираш дали уопште сакаш да имаш партнер. Тоа е поентата на феминизмот, а не дали мажот што сама си го избрала вршел домашни обврски кога и ти и он работите. Никој не те тера на сила да се мажиш со некој таков, ниту те тера да исполнуваш нечии очекувања. Испаѓа муживе се жртви на заостанато воспитување, немаат мозок да согледаат што чини, и се неспособни да созреат. Ако е така боље да не се размножуваат.
Ааа, немало избор Да ти кажам околу изборот, жените сметаат дека само 20% од машката популација е ОК и ако се со таков и деца му чуваат ќе се согласат и да ги вара само да бидат прва опција......проблем се јавува кога стануваат втора или трета опција, тогаш се разводите. 70% од жените се со мажи за кои знаат дека ги изневеруваат, толку од карактерот достоинството.
Жена у принцип се врзува за надворешен изглед, све друго е небитно и затоа е ова страдање. Само потврдувате дека не сте способни да бирате партнер за моногамна врска у задње време и дека треба да се вратиме на договорени бракови и жените да се третираат ниво подоле од мажите. Не дека ја го делам тоа мислење, немам срце да дозволам такво нешто ама за општо добро на човештвото изгледа ќе се вратима 1000 чекори назад.
Тоа е друга тема, не викам дека се цвекиња за мирисање, уствари за ништо не ги бива ама ние овде збориме за некој процент на фини женски и фини машки кои се разминуваат. Е сега зошто не се погаѓаат треба да размислите малку, кој бира кого у целава ситуација?