Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.865
    Ми фали женското друштво. Ама тоа е.

На Трагедијаупмм и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  2. -Iris-

-Iris- Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    74
    Посакувам да можев да оставам се и да заминам некаде далеку :nod:

На Vodolija89❣️, Mumoftwo30, Ѕвездена и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.686
    Допаѓања:
    17.626
    Ајде ЛП за се дружеме.

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.216
    Допаѓања:
    196.953
    Па ако исто дишеш дури одиш и трчаш, да.
    Иначе некои луѓе трака измислиле.

Вие си знаете.

На Mumoftwo30, Gosh, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.528
    Допаѓања:
    179.455
    Сакам да кажам дека некогаш се думам дали ако напраев нешто поинаку, ќе испаднеше се поразлично. Дали ако пазев на здравјето, на дебелината, на нервите и анксиозноста - едноставно немаше да почнат брзо да се делат мутирани клетки во мене? И после наидов на редит мислење, кај шо една жена викаше дека кога и да кажела дека има(ше) рак, сите бараат причинител. Мувла кога растела во семејниот дом. Дебелина. Исто дека била "премногу чиста" и то било лошо и некако поврзано со рак. И во државата шо е, од кога завршуваат со третман по пошта им стигаат различни tips and tricks како вид на помош за живот после рак. И вика дека ради околината шо ѝ збора и бара причина, прочитала последното писмо од клиниката и било за пестоциди во компири. И си рекла "па шо ако ракот ми е од компирите?".

И првиот коментар остана со мене. Велеше дека луѓето (сите ние) сакаме да верваме дека ако напрајме се како шо треба, едноставно нема да не снајди. Не е до мене и некој да бара вина, туку е заштитен механизам да си ги стиши сопствените стравови некој друг.

Ама ете седам некогаш и мислам. Шо ако не живеев кај шо живеам да го дишам воздухов. Шо ако јадев само whole foods цел живот. Шо ако ...

Добра ноќ.

На LiquidLuna, Panda00, Medea. и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    17.445
    Периодов баш за ова мислиме…. Зошто му се случува на татко ми. Пример, најчесто зборуваат дека стрес е причина, а он е најчил човек на свет…. И само викаме што ако, што ако… нема правило само тешко е да се прифати :(

На Mumoftwo30, GirlLove, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.123
    Допаѓања:
    25.479
    Јас барем само сама себе се трујам за разлика од зависниците што пушат во затворено.

На Unknown_7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. YNGWAR

YNGWAR Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    18
    Било што било, пробај смени начин на исхрана, додај суплементи, спорт и врати се појака од таа што си била пред ова да ти се деси.

На Mumoftwo30 и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.528
    Допаѓања:
    179.455
    Абе то е и поентата, нема некоја "шема". Познавам луѓе шо имаат скроз спротивен животен стил од мене, па пак имале. Шо е фер поќето шо ги познавам биле 40+, ваљда и то е некој ризик фактор. Јас бев 28. :D

Често доктори коментираат дека најмногу онколошки панциенти имаат од Битола. И не сум изненадена. При Рек како би биле здрави? Летово растев домашна градина со зеленчук, ама шодека домашно и не прскано ко живеам под Рек? Пешачам секој ден по бар сат и пол, често и поќе. Ама шодека ко воздухот шо го дишам дур одам е од Рек? Мислам дека нема доволно фокус за колку е лош Рек. Имаше како rumor дека ќе затворал. Па паника. О, не. Ќе имаме шанса за живот. Ама не вервам во бајки.

Значи до мене е, така? :devil:

На Mumoftwo30, Трагедијаупмм и MeowMeow им се допаѓа ова.
  10. YNGWAR

YNGWAR Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    18
    До кого е и како е не можеме да знаеме точно, ете се десило....мутации има нон стоп у нашето тело и ете се десило кај тебе, тоа е лошата работа....добрата е што уште клоцаш.
    Поентата у мојот совет е да не се откажеш туку да те направи ова уште посилна, да ја искористиш целата ситуациј како мотивација....и кад све је готово за тебе тек је почело!

На Трагедијаупмм и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    46.527
    Ок, понекад и до ДМ одам, не викам не... :D

Зима е за дома седење, нит се копа, нит се ора, само се лови за јадење и се хибернира.

А кој сака да трча маратон, да се качуе на врвови или да се пика по пештери 20 на 20 сантими, ваш проблем. :D

На LiquidLuna, Mumoftwo30, Adidas888 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    2.150
    А седењето дома и ништо не правдање е по здраво?

На Mumoftwo30, Unknown_7 и franca им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.123
    Допаѓања:
    25.479
    Ја ментално ќе се швркнам ако не трчам појше од 2 недели

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    17.445
    па поздраво е да седиш дома и да не праиш ништо 2месеци, отколку да се движиш надвор 20мин :drunk:

На Mumoftwo30 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    17.445
    Па не е нормално ова баш, до толку да ти е зависност, мора да постои нешто друго за замена кога надвор не е да искочиш ни една минута.

На Mumoftwo30 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    16.507
    Па да, седењето дома наспроти спортувањето во токсични услови, е безсомнено поздраво.

Што ти вреди ако си дисциплиниран, вежбаш, трчаш, пешачиш, постигаш резултати, притоа скраја да е закачиш нешо?

Вие озбилно си играте со здравјето, и ништо сериозно не сфаќате. Не сте бе мали неразбрани деца вајда?

На Mumoftwo30, nextredstyle, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    60.015
    Зима е луѓе, чил аут. :D Не сакаме сите активности на ладно време, тоа не значи дека сме нездрави. На тој што му се размрдува има начин, дома со вежби или во теретана. Трчајте си, ама не убедувајте други дека е здраво тоа додека надвор буквално канцер има во воздухот. Исто дури и полошо ми е отколку ако се пикнам во кафуле каде што се пуши цигари на затворено сега.
    А лично да можев ќе ги хибернирав овие месеци до март/април. Не ми се мрда од на топло никаде, то е.

На LiquidLuna, Mumoftwo30, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.123
    Допаѓања:
    25.479
    Ајде уште зависна сум била мајке ми

Исто ко што вие сте зависни од храна, вода, секс и тако даље.

19. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    9.426
    Многу е подобро дома да си во период кога е сезона на грипови, настинки, загадувања.

Вежбам активно во теретана и мислам дека по големооо извориште на грипови и зараза нема, посебно во овај период од годината. Па ако вежбаш во теретана кај шо нема ни прозорец ни врата како мојава, ужас..

Кашлаат, буфтаат, киваат, со температура идат, се потат, смрди на не капено.. :envy::shake: Проветрување ич нема. Башка жешко пекол, ако има и гужва огледалата и магла фаќаат од шо дишиме.

Некогаш сериозно мислам да прекинам да вежбам во ваков период поради ова или пак да се смени теретана, батали и маса и се него ли да закачиш нешто :nod: Ама па ако не појдиш да извежбаш, мислиш се топиш :wasntme:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    46.527
    Искрено, баш ми е гајле. У зима си седам дома, а не ни живеам у Македонија. :D