Јас си имам од двајцата дедовци добиено воспитни, ги памтам али не како трауми. Не знам колку години сум имала точно ама мислам 5-6. Од едниот беше зошто од нигде никаде во сред дневна се соблековме по гаѓи со братучетка ми да го покажеме газот а другиот беше зошто намерно истуривме вреќа грашок што ја требеше со саати. Ништо трагично, според мене
Точно, затоа и викам ако детето ти е испуштено не можеш ти одма да го носиш на психолог затоа што не можеш да излезеш на крај со него. (општо кажувам) Пак ќе кажам, не сум уште родител, здравје ќе бидам, ама така не би допуштила. Да ми идат мене дома луѓе да ми се жалат дека детето ми прави проблеми насекаде, лупа, крши, вика, тука сама ќе треба да се преиспитам, а не да барам психолози.
Ако е бесно и хистерично тоа е доволна причина да се иде на детски психолог или психијатар. Ама некој што нон стоп пишува со одредена нерационална лутина кон деца, не очекувам да сфати.
@Angie1432 нека биде според вас нерационална лутина, ако ви е полесно нека е. Никако не можеме да се разбереме. Ја судам и критикувам, ама истото и вие го правите. Толку од мене.
па бес може да премине во хистерија, насилно однесување. Така да тоа е причина за стручна помош да. многу двојјни аршини, ако се случи некоја голема беља се обивнуваат родителите како не реагирале не го приметиле на време, не го носеле на лекар. Од друга страна па ако го носиш за ова на психолог зошто го носиш. Фала богу па има стручни лица што одлучуваат за тоа. И стварно мислам нема потреба да се докажува дали родител или неродител знае повеќе за деца, секој со своето
ми се пријаде сарма деновиве и вчера на ручек кај моите 12-13 сарми нормална сарма големина не мали уше ме држат до сеа мислев само јас ја претерав
Кога и да отворам тука и сегде, не само што бистрите умови, туку се собирате по неколку души со кои се дружите и му се ставате на тој со кого не се согласувате. Нема везе како и да е.
На никој не му беше намера да те повреди. Никој не те осудува и не се собираме за да ставаме на некој.. Не секогаш ќе имаме исти мислење сите, нормално е тоа.. Не си ставајте се при срце.. Извини и ти и сите ако сум повредил јас некој со моето мислење, не ми била намерата да повредам некој. Врати се ваму смирете се и не си ставајте при срце се.. Не сме тука да се караме и вреѓаме, ќе имаме сите различни мислења нема правило на кого е точно.
Дали сериозно мислиш дека гледам сѐ кој што пишува и после одлучувам што да пишам?? Ако нешто ми падне во очи реплицирам, толку е едноставно. Форум е и го сфаќаш пресериозно. А другарките мои од тука, повеќето не ни пишуваат веќе активно.
Само од колку проблеми и ситуации ќе се извлечев лесно ако бев идиот и со јасен став.. да не се роди човек наивен и добронамерен.
Шефе ,поминаа 72 часа ,ѓубрето пак не се собира се буни народ. -Пушти таму камерите од сејф сити сите за нив ќе зборуваат ќе заборават на ѓубрето. Браво бе шефе како одма ти текнува *Имам идеја ,да им ставиме сијалички на кантиве и да се преправаме дека се елки ?
Признај дека АИ аналитика имаш на форумов, или како се викаше она...анализа на постови на таргет членови , и цел ден мислиш како да им го загорчиш животот. Ах, Енџи, Енџи
Луѓе што се изненадени дека на дете од 4 години му требале 1200-1500 калории на ден и тоа им е изговор дека "нас како возрасни ни требаат многу повеќе" е само уште еден доказ дека абер немаат ни инфлуенсери ни обични луѓе за метаболизам. Не дека не ни требаат повеќе калории ама математиката не е таа.