Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.776
    Допаѓања:
    47.057
    Купи си ги чевлите, нарачај си достава, оди на патувањето , абе и разведи се не му ја мисли и онака уште у Февруари ја дроносале Русите заштитата против радијација у Чернобил.

На Munchmallow20, Nausicaa, LiquidLuna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.714
    Допаѓања:
    29.605
    Незнам за сарми, ама еден од тик ток се предозираше од лазањи :rofl:

На Gosh, senjorita-v, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    2.423
    СДК пред малку ја отследив страната на мк.пиреј на инастаграм.. Македонска страна што требаше и се бореше за зачувување на македонска култура и традиција, за правата на Македонија, суди на жените..
    Screenshot_20251209_104129.jpg
    Кој си да судиш поради нечиј личен избор? Знаеш ти зошто абортираат? Оди роди го тоа дете место нив, машко ли си женско не ми е гајле, оди роди 500 деца ете за сите што абортирале..
    Безгрешниот ти, па можеш да судиш на други. :clap:
    Уште па според облеката поделени, како да нема мајки што се облекуваат во стилот на првите или жени што абортирале а се облекуваат како вторите.
    И не, не се сите пресреќни што одлучиле да родат, може е приморана, тепана... Може ја силувале па забременила и мора да го роди?

Мислев прво таму да му се испукам во коментар, ама видов еден коментар исхејтана фемина форум од некој..
    Screenshot_20251209_103338.jpg
    Ако е фемина перална на мозок незнам што е постов, дојди научи нешто паметно тука.
    Ако си маж баш тука треба да читаш, од кој подобро ќе научиш како со жените ако не од жена? 8-|

Последна измена: 9 декември 2025 во 11:09
    На Buttermilk, christinnn, GirlLove и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.150
    Допаѓања:
    25.732
    Муабетот со облеката е дека европските бели жени што феминизмот им го пере мозокот се тие што абортираат, а тие што раѓаат се оние од third world држави оти они си ги задржуваат патријархалните улоги - да раѓаат и да бидат домаќинки.
    Мислам...дали некој сфаќа колку е жално и трагично жена да не знае за друг свет во животот освен каде што е крава за приплод?

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    8.770
    Види го прикачениот фајл 1006927
    Кој си да судиш поради нечиј личен избор? Знаеш ти зошто абортираат? Оди роди го тоа дете место нив, машко ли си женско не ми е гајле, оди роди 500 деца ете за сите што абортирале..
    Безгрешниот ти, па можеш да судиш на други. :clap:
    Уште па според облеката поделени, како да нема мајки што се облекуваат во стилот на првите или жени што абортирале а се облекуваат како вторите.
    И не, не се сите пресреќни што одлучиле да родат, може е приморана, тепана... Може ја силувале па забременила и мора да го роди?

Мислев прво таму да му се испукам во коментар, ама видов еден коментар исхејтана фемина форум од некој..
    Види го прикачениот фајл 1006930
    Ако е фемина перална на мозок незнам што е постов, дојди научи нешто паметно тука.
    Ако си маж баш тука треба да читаш, од кој подобро ќе научиш како со жените ако не од жена? 8-|[/QUOTE]
    Сликата е многу ужасна. Но, не од тој аспект на кој ти си се згрозила. Овие вториве, раѓаат како луди. Демографијата целосно се менува. Твоето дете кога ќе порасне, а да не зборувам за твоите внуци, ќе живеат во светот коишто ние сме го создале. За жал, цела Европа веќе потклекнува на зголемување на миграција со несакани индивидуи и вредности. И ние додека слободно сме правеле абортуси, тие двојно, тројно+, се размножувале. Средината на твоето каква би била? Која е веројатноста, со оглед на нивната масовна бројка, се за она што се борело сиве овие години, за еден миг да пропадне. Шамии, дозволено насилство врз жени, користење само за расплод, да те клеца цела машка фамилија. Феминизам не ни постои во муслиманските земји.
    Сликава вришти на страв, но не каква што ти ја размислуваш. Секако дека абортусот треба да постои како опција, но само како крајно нужно средство. Приметувам во последните години се шири масовна одбивност према имање на деца. Така што, не се жалете после што живеете во свет кој ќе ве мрази што сте жени. Ние ја имаме таа единствена функција и ние сме тие кои одредуваме дали ќе живееме според ,,бели", христијански или атеистички вредности или мрак покрај радикален ислам.

На hermosa, Mr.Limonko и senjorita-v им се допаѓа ова.
  6. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    11.911
    Лол, ова пишти на некој малокурец кој бил одјебан одовде...

На Panda00, Angie1432, Mr. Scratch и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.150
    Допаѓања:
    25.732
    Никој не треба да мрази жени зашто не сакаат да имаат деца.
    (facepalm)

На GirlLove, FlirtBerry, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    2.423
    @ArabellaStarfall
    Те разбирам што сакаш да кажеш. Ама секоја жена има право да избере дали сака или не сака да роди..
    Јас сум православен христијанин и забранет е абортус во нашата црква, ама забрането е и да се суди, што сум јас помалку грешен од таа жена за да и судам?
    Можеш да кажеш мислење сум или не сум за абортус, ама да судиш на жени што абортирале... Не ја знаеш причината зошто абортирала. А и маж најмалку право има да каже дали жена да абортира или не..
    Повеќето што не сакаат деца е од страв да не немаат подршка од мажот, а од вакви мажи тешко подршка..

На Panda00, Mumoftwo30, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.525
    Допаѓања:
    25.632
    Ко ќе видам дека некој сам себе не се почитувам, одма губам и јас почит кон него. Како да сфатиш сериозно некој што сам себе се погазува.

На Амаја, Mumoftwo30 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    3.588
    Добив унапредување на работа :sun:
    Неочекувано, но заслужено :makeup:

На La-loca, FlirtBerry, Anie93 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.076
    Допаѓања:
    42.821
    Се осеќам гордо што сум дел од оваа наша пропагандна машина :clap:

На Mumoftwo30, Alek90, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    88
    Австралија стана првата земја од денес што забранува користење на апликации за лица помали од 16 години.

На тинејџерите им е забрането да користат ТикТок, Фејсбук, Инстаграм, Снепчат, Дискорд, Твитер и разни гејминг платформи. Дали ова значи дека набргу ќе стигне и во Македонија? Би поддржале ваква мерка?

https://www.nbcnews.com/world/asia/australia-launches-youth-social-media-ban-rcna246730

На Mumoftwo30, GirlLove и IJAE им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.776
    Допаѓања:
    47.057
    Тоа значи дека само со лична карта моеш профил да имаш... :D

На Biljarkata и Најубаф на свет им се допаѓа ова.
  14. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    88
    Со апликации како ConnectID или банкарски сметки. Нешто во тој стил.

Како и да е, ова ќе дојде и во Македонија кога и да е. Само тој што ќе го спроведе значи ќе си ја погреба и политичката кариера.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.108
    Допаѓања:
    204.442

И тоа како ќе ја поддржам оваа мерка да се преземе и кај нас. Јас на моите деца не им давам да користат ниедна од овие апликации, ниту пак имаат телефони, освен големиот за јавување кога има потреба (не гледам дека нешто му фали што нема социјални мрежи и апликации). Не знам, може глупа сум и назад во времето, ама ќе го поздравам оној што ќе го воведе ова кај нас, уствари да забрани телефони за деца под 18 години. Оти како е тргнато, нема да има паметни и интелигентни луѓе со работни навики, само затупени и површни идни генерации што ќе сакаат без да се испотат да заработат милиони.

На MeowMeow, TammiB5, sweet-cherry и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.176

СДК... јас не ја скинав,.. скината беше...

На Milaaaaaaaaaa и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    282
    Колку многу ми е потребна една прегратка моментално..

На Buttermilk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    13.992
    Лошо е кога ќе сфатиш дека освен сам себе немаш никој друг..

На Buttermilk, christinnn, NPN и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    60.248
    Искрено, скроз го поддржувам ова. И тоа како треба да се забранат социјални мрежи за малолетници. Страшно е колку затупени генерации доаѓаат, особено и со АИ сега, сѐ им е на тацна и не го користат мозокот ич. Плус исклучени се од реалниот свет и ништо не ги интересира, барем од ова што јас лично гледам. Доволен им е телефон само за јавување и смс пораки. Нека земат да прочитаат книги таму и да повежбаат математика.

На christinnn и MeowMeow им се допаѓа ова.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.408
    Дали тоа цела Македонија се пресели во Скопје ? Колку е хаотично и гужва секогаш побрзо со автобус ќе стигнам отколку со кола..

На Anie93, Mumoftwo30, NPN и 3 други им се допаѓа ова.