Мажи што даваат совети на жени многу помлади од нив, има ли нешто поидеално од тоа . Никогаш не сум се осудила некому да му кажувам непобаран совет за тоа какви животни одлуки треба да донесе, а најмалку па на комшија. Не треба да се чувствуваш како да треба да му се правдаш, туку баш напротив - да му ставиш до знаење до кај му се границите.
Ахам, да, треба да си најдеш маж кој ќе те затвори дома, ќе ти направи неколку деца колку да немаш време ни да се испрдиш, пошо тик так, времето ти поминува и од глупа и наивна девојка која ќе дозволи да ја манипулира некое маженце, влегуваш во возрасна жена која нема да трпи глупости. На мажите никако не им е добро кога ќе чујат дека жена може да ужива во животот - без маж. Дај бе да нормализираме скршени носови после такви муабети од страна на заостанати чичковци и теткици.
На вакви кажете им да штедат пари за негувател на стари години оти ете, времето си лета, утре да има кој чаша вода да ти подаде, сигурно нема децата да ги тинтраат.
Мене за среќа ич ама ич не ме допирале такви муабети Има време за се, ехееее, здравје само и кога е моментот тогаш Комшии и роднини не за џабе избегавам, и мирна глава Нит ги гледам, нит ме гледаат. За едно нешо можам да кажам дека овие времиња се подобри, за тоа што се отуѓивме, да, превише ми одговара вака Не можам да замислам поинаку.
Сум имала повеќе ситуации во кои што мажи ми давале непобарани совети. Некои од нив биле постари од мене, некои скоро моја возраст и си зеле за право да коментираат. На некои мажи mansplaining им е омилено хоби. И таквите како нив не знаат за граници туку искрено сметаат дека се супериорни со нивните магични совети. Трагикомично.
За тие генерации некако и очекувано ми е така да размислуваат, не ги преценувам, се изненадувам некој од нив ко ќе има нормално мислење. Но пострашно е кога млади луѓе под 30 години размислуваат така. А најјако е што истите овие што даваат вакви совети, се караат по дома со жените на дневно ниво и ги сметаат за помалку од нив, и последен пат кога ги гледале со љубов е најверојатно на свадбата, некои ни тогаш. Кога ми велат вака (особено комшии нормално), само ќе си се насмеам и ќе речам сѐ во свое време. Не оставам да ми влезат под кожа, да се нервирам и на крај да направам глуп избор. Попрво би цркнала сама отколку да имам брак ко што имаат 90% од нив. А и денеска дејтинг светот е чиста мизерија.
И уште нешо, кога ќе ти кажат "треба сериозно да размислуваш за брак" или "ајде кога и твојата свадба" треба најнормално да им кажете " треба сериозно да размислуваш за гробно место" и "ајде кога погребот". Stay toxic af
Повеќето се вакви бикоз Фали емоџи за балерина која прави пируета, да ја долови виолинската тежина на ваквите кратки тажни приказни
Вакви лица ко дечково што ќе трча заслужуваат многу поголемо внимание од инфлуенсери и гнасотии по социјални мрежи што пукаат од лажна самодоверба и комплекси. Имав и прилика да го запознаам Антонио. Летово трчаше Скопје - Острог исто за хуманитарна мисија. Здравје некогаш сакам да истерам во животот и јас еден ултра
Јас ќе учествувам, иначе и јас го познавам Антонио, одличен дечко, храбар, но за жал поголемо внимание ке има Јелена Спенџарска што е тотална фалинка, него ликови ко Антонио, суровата реалност е тоа.
Дали моите следачи на Инстаграм коа гледаат шо лајкам си мислат дека сум кринџ греотичарка и дека треба да ме одследат ( или отследат неам поим као се пишуе) и не им е јасно шокур уопште ме заследиле, исто ко ја шо мислам за нив?
Deka drzavava e katastrofa posto ne sum imala 6meseci napraeno raboten staz a sum zela boleduvanje za nega na dete sum odbiena za isplata. Katastrofa ko jas da sakav deteto da mi e bolno
Спојлер Фала богу што во денешно време никој не треба да трпи вакви ретардирани работи како порано што трпеле