Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    17.769
    Нив еден збор им трае 20 секунди, затоа толку долги изгледаат рекламите таму срцка.

Овој збор ако го изговорам, поминала минута: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

На Panda00, Angie1432, pinklipstick и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    62.329
    Нема шанси да трпам реклами дури слушам музика. Ми го убиваат мудот. Се внесувам емоционално и наеднаш ми излегува реклама рецимо за Колгејт паста. :drunk: Си плаќам Спотифај премиум и раат сум, си редам песни како сакам и сум расположена во моментот без никакви прекини. :smirk:

На Angie1432, theowndemon и bicycle им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.707
    Допаѓања:
    26.434
    Ееее пред 10-15 години имав 100 гига музика у лаптоп, будала ништо не сочував, сеа не можам да најдам албум за симињање... од реклами престанав и музика да слушам веќе. Златен мп3 плејер, златен даунлоад, симињај си, мести си што сакаш, како сакаш, си пушташ во било кое време. Ебате еволуирањето ебате...

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.367
    Допаѓања:
    45.129
    И јас плаќам спотифај околу две години веќе, искрено за парите вреди. Порано не го сфаќав како функцонира, на јутуб слушав музика, ама откако се претплатив скроз ми е нешто без кое не ми поминува денот. Без социјални мрежи можам, без спотифај не. :D

На Amellie13, Unknown_7 и theowndemon им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.020
    Допаѓања:
    184.567
    Прво немаше да коментирам пошто ова Енџи ќе ми се закачи @Angie1432 оти ми го знај скринтајмот :devil:

Ама, јас сум против то да не можиме да одбериме реклами. Пример ако јас сакам персонализирани реклами оти сум consumerism final boss - то е мој избор и проблем. Не смеј да биди принуден избор на секој еден чоек. Исто треба да се има вистински избор, а не „избор“ кој те „казнува“ ако напрајш како шо не е соодветно.

Јас сакам да одам по аналогно. Во меѓувреме, развив дигитално хоби. Make it make sense. Сликам аналогно и пак сликите сакам да ми се на профил дигитално. M A K E I T M A K E S E N S E. Ама пак, ова е мој проблем, не треба да биди секој форсиран во brainrot зависност. И пак ми е мала победа дека нема телефон да фатам и ќе сликам со апаратот (шо патем е „тренд“ кај genZ, за да намалат користење на телефон, тие имаат дигитални апаратчиња за сепак да можат да сликаат и да се изразуваат уметнички, притоа то да не е на телефон), или ко ќе цртам ни чат не проверам иако то го прам дигитално. А, целта ми е само за чатови да зборам и да изгуглам нешто на брзинка. Многу време губам на reels. Ќе издржам максимум една недела и после пак се лизгам назад.

Дур работам слушам есеи и баш денес за ова беше. :D Во смисла, за стрес и дека најголем % од стресот е „створен од нас“ и дека моментот ко ќе научиме да остајме да ни е досадно и да го истресиме телото ко ќе сетиме нервоза или гласно да се издишиме - ќе биди подобро. Еве пешачев без слушалки, ми се снеможи од досада и само се издишав и одма нов чоек, едно време се фатив како гледам и анализирам камења. Убо е да се види дека имало нешто кај шо треба да ми е мозокот и прета ако се стимулира. :D

И уште за музика/претплати. Спотифај дур не беше во МК користев премиум верзија кракната. Од ко го има во МК сум претплатена. Без се останато можам. Без Спотифај Премиум издржав од прилика два дена. Нешто се инатев и не обновив претплатата и по два дена ќе се мрднев и се вратив назад. За ништо шо имам платено или плаќам вака не сум се осеќала ко ќе преќинам. Другите работи поминале-заминале. Спотифај ми е дел од животот.

Последна измена: 10 април 2026 во 16:53
    На Amellie13 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    18.926
    Ова е family membership, 15.99 долари, individual 8.49 месечно.
    Вајда на Јутјуб и Јутјуб мјузик се вклучени.

Ја си го плаќам само мјузик 6.99.

Ко шо кажаа некои, со реклами ни под разно, сакам у позадина да е, и сакам да е од официјална платформа.

Спотифај го неќам од секад, врска неам зашо.

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.769
    Јас не кажувам за 1/2 саати, за 4/5 зборам. На се оди умот!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    632
    :)
    Мене многу ме нервираат кога ќе тргнам да возам и ми ѕвонат ме прашуваат до кај сум. Значи возам, кога ќе стигнам ќе ви се јавам. И после 2 и после 5 саати, колку ми треба - толку. (lalala)

Се пронајдов во твојот коментар, затоа се надоврзав. На други луѓе може не им смета, што знам.

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.790
    Допаѓања:
    24.263
    Нормално ли е за изрсботка на прстен(златен), гравирање и со ЦИРКОН да ми побара повеќе од 40илјади?

10. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    370
    Не знам како се цените на златото сега, ама ми звучи многу.
    Последно искуство, две златни бурми ги купивме за 20тина илјади. Гравирањето го понуди гратис и рече во било кој период од животот, ако нешто се оштетат прстените ќе ги среди бесплатно. Исто така и ако треба да се стесни или зголеми.

11. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    6.550
    Ќе се жениииш? :D Нека е со среќа ако е така. Инаку зависи сепак колку е тежок, прашај и во други златари за споредба.

На eliesaab, Polyincognito, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.790
    Допаѓања:
    24.263

За запросување ми е ама сепак нереалнс сума, барем полускаповен да е прстенот.. и да ми спомна преку 90илјади ако е полускапоцен..

И не прашав за со Сафир.. :sweat::drunk:

На AlmaOculta и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.790
    Допаѓања:
    24.263
    Ами да, ама не за скоро :) фала сепак. Да прва беше ова шо прашав ама ми кажа таквс сума и декс е 14каратен и со циркон.. малце безвезе ценава.

14. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    370
    Ја претпоставив намената :D:handshake::beer:
    Ајде чекаме вести.
    Многу се надуени цените за веренички прстен од пуста мода. Не им кажувај за шо ти е ,коа ќе бараш во златара. Поарно искористете ги тие пари за убаво патување. Т.е. како шо си мислиш дека е правилно де. Сори на мешање.
    Знак прашалник е дали ќе биде сафир или стакленце. Без сертификат не купувај ништо, ако купуваш со скапоцени камења.
    Сегде кај шо разгледувал мм го праеле наудрен затоа шо барал со камче, а не дијамант/циркон. "Како тоа дечко веренички прстен со сафир? Се знае какви се вереничките." :puke:

На eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.790
    Допаѓања:
    24.263
    Рударски инженер сум и цирконите се помеки од скоро било кој полускапоцен камен и шо значи не е реална ценава.. ај така ќе пробам првин да побарам прстен тоа шо имам наумено..

На eliesaab и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    6.550
    Јас сум слушнала дека во Велес има многу избор, нека потврди некој што купувал скоро. Испитај си опции штом не се брзаш.

На eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    32.667
    Јас дефинитивно си се коцкам со животов.... :D
    Пред многу години открив дека имам тешки болки во желудникот чим изедам банана. Исто и чешање во устата, ваљда некоја алергија. И така прекинав да ги јадам.
    Ќерка ми па ептен многу ги сака и секој ден ги купувам. И сега пазете, не сум апнала банана од тогаш, и сега кога ги купив ме примами нивниот мирис, и си викам ај шо сака нека биде, ќе си апнам една. Ако ми биде нешто, ќе викам брза помош. :rofl: Блиску сме, ќе ме спасат :D.

И луѓе, ете ме висам на шољјата, прољив, ме кине желудникот, ми се повраќа.... :rofl:
    Епа стрвен газ два стапа јаде.
    Една банана ќе ме умре мене.

Туку да си прашам, зошто така ми се дешава од бананите? :D

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.195
    Допаѓања:
    204.663
    Алергија на банани?
    Од нешто друго ти се случува истото, киви, папаја на пример?
    Појма немам што е папаја иначе:D само прочитав во иста група на алергени може да е со бананите.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    32.667
    И од банани и од киви знае да ме запече и зачеша устата, ама кивите си ги јадам и друг проблем немам.
    Ама од бананиве..... еве веќе саат време иам болки во желудникот.
    Папаја и јас неам пробано :D

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.357
    Допаѓања:
    27.941
    Не знам зашто ама малце морбиден ми е моментот кога се шејмаат жени во средни и касни 20ти зашто веќе имале брчки. Зборам за ете нормални брчки околу устата, не нешто претерано. Зашто очекуваат возрасни жени да личат на тинејџерки? И зашто им се попривлечни такви жени?