Кај мене во двор видов пред 5 години, и од тогаш немам видено. Велат бегаат поради вештачкото осветлување (улични осветлувања, ширење на градот, трупање згради куќи). А во селата ги снемува поради се почестото користење на инсектициди кои ги убиваат.
Креветче,креветче мое Најнеспан на светот кажи ми кој е ? Пс (јас секако) Бтв од прашања кои ме мачат имам да издвојам вечерва едно .. Ако си купиш поголем кревет, дали всушност добиваш повеќе простор за спиење или повеќе простор за вртење?
Денот ми тече обично вака. 08 станување и кафе 0830 работа 0930 продавици за храна и пешачење 1030 доручек 1100 одмор 1130 домашни работи и муабет со сопругата 1330 готвење ручек и јадење 1530 одмор 1600 теретана 1700 туш и хигиена 1730 работа 1800 секс 1900 излегување и забава 2100 домашни работи вечера работам 1-2 часа дневно.
кај нас всело имаше лани. Во мал број ама имаше. https://sdk.mk/index.php/naslovna/z...menstrualni-proizvodi-veli-novo-istrazhuvane/ Иначе...
Јас живеам на такво место, шо има светулки. Е сега шо е фер, значително помалку него кога се вселив тука пред едно 20 години. Но, сепак има. Се наоѓаат. И ги забележвам зошто ко дете растев по села и планини, кај шо имам баби и дедовци и имам една меморија со баба ми. Дојде приквечерина и излегваме да одиме на гости кај други роднини. И имаше ПРЕмногу светулки на патот. Дете јас импресионирано, никогаш толку немав видено. Му кажвам на баба и ми вика: „не ги гибај тие се тука на ѓаоло патот да му го осветлат“ апихаоскјгаефнслаф Дете јас се т р а у м а т и з и р а ш е и кога и да видам светулка, а гледам бар една секое лето - на овај муабет ми текнува. И некогаш одам кај баба и му кажвам. Му велам бабо ти текнува муабетов? И ми вели „Душко не знам шо ми збораш, јас то ти сум рекла? Нееее. Не душко. Јас само си ќутам, никогаш то не го велам.“
Во Македонија да си пријатен и услужив со муштерии е непознат поим. Никаков однос ни култура, ни здраво ни пријатно, туку гледаат побрзо да им се тргниш од глава небаре постоиш за нив да ги реметиш специјално. Знам дека многу од нив не се платени и знам дека се соочуваат со секакви луѓе, разбирливо. И мене кој ме прашува па дали заработувам доволно и дали ми е дојдено до луѓе. Но зошто барем едно нормално културно однесување со нормални луѓе е толку тешко да се изведи? Да му се одмили на човек кога треба да е муштерија некаде.
Само мене ли ми се случува не знам, значи на нерви ми оди ова со какви нелуѓе се справуваме Им се јавувам да закажам и кажувам што проблем имам, и кога ме сослушат, ахам ќе ти кажам кога имам термин, ќе ти се јавам и секако ги немаааа... Е*ате докторите Ова значи колку се неспособни, и тоа титулата им е само за пред народ колку се демек,, учени и културни"! Ставете си ја дипломата во *а*!
Па неќеме поединечно да ти го трошиме драгоценото време, вака пиши сите одеднаш да прочитаме И шо ебаање е тоа цел саат? Него ако му треба пола саат да се дигне, одлагаш посче другото или како иде со сексот? Или ако свршиш брзо?
Знам дека јас сама ќе си го заебам љубовниот живот пошто имам напреден стадиум Кери Бредшо дијагноза. Ако не се константно прашувам зошто не ми обрнуваш внимание како на почетокот на врската, ако не трчам ослепено по тебе и ако не чувствувам константна љубомора која ме уништува од внатре, тогаш не е тоа тоа. Ама затоа кога некој ќе е ментално стабилна особа кој би дал се за мене, тоа ме обавезно гуши и ми се повраќа.
Гледај на посветлата страна, можеш да напишеш неколку книги за твојот љубовен живот, можеби и филм да направат по нив.
Јас со Миранда се идентификувам карактерно, а инаку животот мене ми е антоним на Сексот и градот, повеќе е Селото и апстиненцијата.