Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    643
    Многу го сакам овој дел од денот
    (Ноќта)
    Конечно имам време за себе...
    да се испружам, да грицкам сончоглед, да уживам во ладно пиво и едноставно да се опуштам по напорниот ден.
    Наздравје !! :D:beer:

На LadyD, Panda00, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    340
    Фала богу денеска накај работа се погодив во автобус со нормални луѓе кои не смрзнаа да отворат прозор на ова топло време , сите што седите во затворен бус без да отворите прозор дека дува и е ладно да си седите дома и да се покриете со кебе и сте ненормални! Колабираат луѓе на ова време. Прозор ќе смрзнеле ако отворат ...

На Трагедијаупмм, eliesaab, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.150
    Допаѓања:
    45.056
    Од народ што во група на социјални мрежи постира лични слики без тројка размислување за ризици со молби „ke moze li pozadina neso vo gaserski kao gangsta stil“, „ke moze li dve zenski do mene da stavite ha ha ha“, „moze li da me stavite kako da sum na plaza“ мислам дека е грев да се очекува многу.

На eliesaab, AlmaOculta, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    643
    Его
    Најголем непријател на човекот :)

На mKdevojce, eliesaab, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Vicario

Vicario Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    9
    Несовесните возачи веќе ги научија точките каде што се поставени камерите, па онаму каде што нема, повторно се "лета" со 100-130 км. на час во градски средини.
    Доколку Safe City не се комбинира со почеста радарска контрола и возила- пресретнувачи со вградени камери кои регистрираат прекршоци, ефектот на истиот ќе биде прдеж во ураган.
    И конечно, најефективниот контролен механизам, свеста на луѓето, очигледно никако да проработи.

На Трагедијаупмм, Gosh, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.189
    Допаѓања:
    186.235
    Ко за чоек шо е многу nosey, едноставно ништо не памтам и ако помини доволно долго време нема ни да знам шо муабет сме праеле и/ли дека некој воопшто постоел во моја близина.

Еднаш пишам со еден. Сфаќам дека не ми одговара. Преќинваме. По неколку месеци скролам сториња и го гледам и ми фаќа око зошто скроз мој тип, атрактивен и ЈАС му слајднувам, од кога јас го откачив инаку. Ни трга многу муабетот. Излегваме. И ме прашва: "а, шо толку те изнервирав првиот пат?" и се збунав. Кој прв пат? Well...

Или тој пат ко избегнував колега зошто ми е познат, а немам идеја од каде. По неколку месеци (пак на стори) ја видов жена му и ми текна дека им бев на свадба зошто на претходно место и та ми беше колешка.

Со друштвото шо сме, се дружиме од средно. И ќе спомнат некогаш некое име и јас сум цела прашалници.
    Сигурно бев и јас таму?
    - Да.
    И имав комуникација со особава?
    - Да.
    Интересно.

Од друга страна, исто така многу памтам ама работи шо ми се емоционално мотивирани или ако ешкли I give a damn. Можи не памтам дали пуштив вода во тоалет, или дали исклучив ринглата, или дали се напив вода ама гледам дека е намалена количината во шишето... ама и те како памтам рандом повик летото четврто кон петто одделение ко бев в село и зборав на фиксен со мајка ми дека неќам да сменам училиште. :rofl: Или ко се здружив со сегашната другарка така шо двете ојдовме на милкшејкс (млеко на двете ни прај многу ГОЛЕМА реакција) и да речиме дека после то шо се деси нема назад.

Исто како шо апсолутно и најтивкиот шум можам да го слушнам и ми смета, ама во исто време можиш се да ми кажиш и ништо да не слушнам (и да не испроцесирам).

Некогаш можам да се заколнам дека мозоков ми е мазен.

На Трагедијаупмм, M&M, AlmaOculta и 5 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    18.361
    Отсекогаш не ми е јасно, зошто овие што се партиски во образование се жалат за плата, пензија.

Побогу, сами си биравте партија, што не ви чини?

Ем неписмени, ем упикани со врски.

Што очекувате?!

Секоја чест на исклучоци.

На mKdevojce, Moon&me, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    21.222
    Се чувствувам зовриено, сварено :sweat:

Не знам дали почнавте да спиете во летни алишта, дефинитивно е време, покривање само со чаршав и ширум отворена врата од надвор :inlove:

Убаво памтам шо пишав коа бевме зима, дека ми влијае депресивно па одвај чекам потопло време, дури и пеколно жешко коа ќе биде, нема да јадам гомна. За жал не можам :(

Ја се чудам како спиете парови вие шо сте заедно? Посебно се покривате? :?:
    Толку многу сакам да спијам со него, но не можеме да се усогласиме со температурните разлики :(
    Склет ме фаќа од некои материјали, прекривачи, он си спие со ќебенце уште, не е дебело предебело, но ја нишо освен чаршав не прифаќам :|
    200 степени мислам дека е, вријам, па се преместувам :(

Чаре за ова :?:

На FriendOfDorothy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    29.613
    Не знам што дијагноза се оние луѓе што имаат некој близок у фамилија или другар што е одредена професија и пошто океј, често слушаат што и како се работи и после влегуваат у нереален филм дека они се стручњаци у тоа поле. Али не од типот - еј имам блиска, вака и вака ми кажа или еј ќе ја прашам, него си ја ставаат таа улога сами, се замишљаат оти се буквално самите доктори или правници или што год и тоа толку самоуверено, не смееш да им речеш застани, ти немаш учено за ова. Нема да те пренасочат кај личноста што го работи тоа, него они слушале нешто и готово, диплома зеле мислиш.

Ги имам у опкружување и од истава причина избегнувам да зборувам многу пред нив за моја струка и што работам оти утре ќе заебат некој место рецимо да ги пренасочи мене да ме прашаат да помогнам.

Болна самодоверба ли е во прашање, не знам еве.

На eliesaab, M&M, Medea. и 7 други им се допаѓа ова.
  10. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    22.604
    Раскини му. Животот е прекраток да го трошиш на некој кој на 32 степени се покрива со ќебе.

На M&M, christinnn, Eunoia и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    27.298
    Вчера извозев над 20 км. Си го обожавам точакот. Синоќа беше совршено за ноќно возење, таман за со дуксче. Фанк Шуи звучеа добро. Атмосферата беше лабава, трева, пиво, тивки муабети. Градот изгледаше некако посебно убав, дали дека почнува лето, не знам. Штета што детево мое утрово ме разбуди во 15 до 7. :drunk: Нема везе, ваљда вечер ќе надокнадам со некој саат плус спиење?

На anonymousstr, Gosh, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  12. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    18.264
    Единечни јоргани/ќебиња/whatever. Секој со свое, ќе се гушнеме на минутка за добра ноќ додека не не фати с'клет и секој на своја страна, со своја прекривка. Совршено решение и за зиме и за лете, никогаш не сме имале проблем. Не значи дека ако сте пар и сте на една спална дека мора и прекривката да е дупла :)

На Трагедијаупмм, M&M, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.855
    Допаѓања:
    63.683
    Што е топло топло е времево, ама убаво ќе беше да остани вака преку лето. Гледам да не се жалам премногу бидејќи ќе дојди и 40+ за месец дена. Не е толку лошо сега со 25-30, се издржува ќутете. :D Плус навечер е супер пријатно, барем тука. :inlove:

Сдк и нешто друго. Не знам што ме мавна да коментирам на Инстаграм рилс од алгоритмот што ми се. Сега 90% од известувањата ми се лајкови на коментари. :D И тоа не неколку само, се собираат и по стотици, на еден моментално скоро 600 има. I feel famous. :whew:

На Трагедијаупмм, Buttermilk, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    311
    Глупоќа и злоба се комплементарни особини, lethal комбо.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    21.222
    Да бе, па душманите да се радуваат :drunk:
    Сум имала многу душмани, а не сум знаела

По никаква цена не би уништила нешто што ми е убаво и скапоцено, а сигурно и сите тие кои би сакале да се на мое место така би постапиле :inlove:

На Трагедијаупмм, Buttermilk и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    22.604
    Јас не завидувам на луѓе од овие простори.:?:

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  17. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    11.020
    Не ми е јасно зошто е контроверзно да се кажи дека ако некој зафаќа повеќе од едно седиште во автобус ради неговата телесна тежина, треба да си плати две карти а не една..

Кога ќе седнам или ќе седни до мене некој пошто другото е слободно, одеднаш мојава карта повеќе не ми гарантира цело седиште ко шо си платил, туку само половина. Реално кога купувам карта за автобус, очекувам седиште а не да поминам цел пат залепен за прозорец ко слика на ѕид човече :^)

Ако зафаќаш поголем простор, поарно купи си две карти и седи раат и ти и другиот а не другиот да е притиснат и реално така е :) Плус па сеа на жешково..

На Moon&me, SummerGirl, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    34.991
    Абе се заебава он :rofl:

На Mrs. right и Intergalactic им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    29.613
    Некој си јутубер Jesse Ridgway објавил прво дека е трудна партнерката, и сега објавиле дека ќе го абортира зашто плодот имал даунов синдром. Братов не го знам, првпат слушам за него али деновиве ми искача по feed ова со него.
    Једина грешка што ја гледам кај братов и девојка му е што јавно објавиле вакво нешто.
    Сега двајцата добивале смртни закани заради одлуката. И по социјални мрежи се препукуваат, па луѓе си ги постираат децата што исто така имаат даун и демек еве види, јас го родив, шо му фали.
    Златни, прво ја на вашите деца, со даун или без цела среќа на светов им ја посакувам. А другото...

Кога ќе престанеме генетските болести да ги третираме како да се обичен кожен белег?
    Кога ќе престанеме на луѓето со тешки генетски болести да гледаме како на луѓе кои се само "поразлични" а не како на луѓе на кои секој ден им е борба?
    Кога ќе престанеме да викаме дека е само "состојба" за болести каде што луѓе живеат со болки, не се свесни за себе, не можат да се грижат за себе, имаат напади секојдневно, не функционираат без 100тина операции, 10ина лекови, апарати?
    А да им речеш еве ќе го родам ама вие плаќајте ми терапии, дефектолози и све остало, е тогаш е нисам одавде.

Pro life my ass.

На Трагедијаупмм, sparklie, Cinnamon Bun и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    311
    Што е со загадениов воздух бе, уште ли палат депонии? Сабајлево грлово ме печеше од тие токсични честички. (wtf) Да не можеш прозор да отвориш. :envy:

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.