Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.291
    Како не ти е срам така да зборуваш? Од кај знаеш што направиле или не направиле? Цел ден беше во соба со нив и ги гледаше што прават?

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.731
    Допаѓања:
    143.312
    Ај да не се лажеме...во право е. Не дај боже да влезеш низ тие врати..

На sino.o.oka, MiloMalo, Raven22 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.291
    Не знам во државна како е ама во приватниве не е така воопшто.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.731
    Допаѓања:
    143.312
    Е па за државна се збори. Знам како е во приватните.

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.639
    Допаѓања:
    43.703
    Во животот еднаш имам побарано боледување за 2,3 дена од гинеколог зашто имав многу болки во половината во 8ми месец од бременоста и погодите што. Не ми даде. Не ми даде боледување со образложение дека многу боледувања дал тој месец. Продолжив да одам на работа и кога стварно веќе не можев, му кажав на претпоставениот и ми рече колку сакам денови да си седам дома. Не ми скратија од плата, ниту како одмор ми ги рачунаа тие денови. Нормално дека искористив неколку денови, колку да одморам дома и пак се вратив на работа

На Трагедијаупмм и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    18.549
    Чао, интернету за денеска.

30 годишен маж ( познаник) , лајка слики на 15 годишно девојче. И не обични слики.

I do not want to live on this planet anymore!

Последна измена: 17 септември 2026 во 00:12
    На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.291
    Педофили на секој чекор!!!

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    42.660
    Секоја чест на ретки исклучоци во државни болници кои навистина ја вршат работата за кои се платени, грото останато патат од Господов комплекс.
    Неколку пати имав лошо искуство а и други што кажувале и се пожалиле дека третманот и услугите во државна се многу лоши.
    Си дал хипократова заклетва, води се по тоа, човечки животи зависат од тебе.

За приватно, илјадници години напредни и со услуги, однос и третман.

На Трагедијаупмм, Gosh, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    1.605
    Не, не бев во соба затоа што НЕ ЈА ПРИМИЈА ВО СОБА, СЕДЕШЕ ВО КРЕВЕТ ШТО ЈА ГО МКНЕВ ОД ДОМА ДО ВОЕНА ПОШТО САМО ШОФЕР МИ ПРАТИЈА ЗА АМБУЛАНТА, ЈА ГО ВНЕСУВАВ ДОДЕКА СЕСТРИТЕ СИ ЧКРАПАА по телефони итн.

И притоа на жена што до вчера зборела нормално а денес гледа ко теле и најголем дебил да си ќе знаеш дека има мозочен удар те убедува дека се е океј и да си ја земеш дома.

Иначе да, цел ден бев со неа, од 8 сабајле ја примија горе на 4ти (мислам) во 7 или 8 вечер кога им доаѓа втора смена на доктори +- т.д искрено и со должна почит, не сери.

Секое добро.

На Gosh и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    27.627
    Е ова е совршеното прашање за сите надлежни, луѓе на висока фунција, луѓе што треба да спроведат ред, контрола и нормално функционирање, луѓе што не треба да прифаќаат мито, луѓе што не треба да прават услуга за да добијат услуга, луѓе што не треба да замижуваат очи пред корупција и манипулација.
    Од нив сè почнува, а завршува до 'најобичниот' човек. На сите им е скурчено од неправди. Да, и јас сакам секој да си ја работи работата, да не биде мрзлив, да не манипулира и да не ги префрла обврските на друг. Секако дека сакам. Ама ако јас со години трпам неправда, тој што треба да превземе нешто и да ги врати на место тие што излегле не се замара, што па јас да се замарам? Јас да си кратам години од животот за друг да може да ужива? Абе важи.

На GirlLove, bookslover и Gosh им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    27.627
    Кого да тужам што Марија е цело време на 'боледување', а на инстаграм става слики со гости? Кого да тужам што Ивана цел ден седи на мобилен и после се жали дека не може да постигне, многу работа имала? Шо ти е на тебе. :rofl: Ни Хед се замара, ни директор.

На nena2010 и bookslover им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    18.549
    Државниов систем е на стаклени нозе.
    Грујо го пуштија да си оди, сега мож ќе се врати, Деко од Пулс Кочани е невин - некој ќе се замара со мојо мобинг на работа?? Со моите тужби за Сотјоко шо му се лиже на шефот за да си земе фазла одмор ?
    Апффф:D
    Да, секако.

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.506
    Допаѓања:
    85.326
    Нема си седат мирни и нека не лупетаат многу. Ако некој злоупотребува и користи лажни боледувања, не треба да страдаме ние што ги користиме кога навистина ни треба. Нека го скратат на 3 дена ако не. |( Доста се контроли од фирма и од ФЗОМ и докторите да ги прочешлаат за што дале боледување. Треба еднаш засекогаш да се научат луѓе на било која функција дека не може така да им средуваат, да им завршат работа на познаници, пријатели, роднини. Боледување без вистинска дијагноза, која смелост е воопшто да се побара тоа од доктор.

На nena2010 и GirlLove им се допаѓа ова.