Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.929
    Периодов една случка ми се врти во паметот, што и да правам не ми излегува од глава.
    Аман..

На SparkyAngel, Captain-Omni, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.573
  3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.475
    Не сакам до мене жени на кои единствената цел во животот им е да се омажат. НЕ СА - КАМ. Аааа :@

Напори. Да му се слоши на човек, глуматање домачица, уште не влезена во куќа. Ту бре... Фластери. Проѕирни се од километар. 24/7 кај дечко и'. За ручек таа таму, за спиење таму, за слава таа прва таму, за роденден на било кој член од куќата таа таму, за крштевки, мекици исто, за на гости кај роднини таа прва во кола седнува, како дел од домашниот инвентар се, ако кивне или прдне некој дома таа мора тука да биде, ништо не може без неа да помине... Да не може да се издишат домашните раатски. Осет = 0. Се умислуваат дека готово, веќе се дел од семејството и нормално е секаде да одат со дечкото. Хистерија да го фати човек. Кој што прави, таа таму, кој, што муабети прави, таа само за свадби збори.

Од каде потребата да се глуми брачен пар пред време???

На SparkyAngel, Monna.Monna, Candid и 24 други им се допаѓа ова.
  4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Светов е отиден во многу погрешен правец... Или треба колективно да организираме нуклеарка парти, или да се роди треба некој паметен човек и да ги реши формално (како што тоа се правело назад во историјата) и сите човечки застранувања да ги врати на исправна магистрала. Доколку е тоа возможно...

До тогаш отидов јас да висам на некоја зграда...чисто да соберам животна инспирација, како дечкиве =)

http://www.ajourneycalledlife.org/2014/11/blog-post_11.html?spref=fb

На Annath, De-lovely, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.573
    Абе друго е да отиде на родендени, на крштевки, на мекици, ама па не е во ред 24/7 да биде кај дечко и исто се сложувам дека не е во ред кај одат на гости и она со нив заедно сегде да се наметнува, па дури и да му е вереница не е вкусно. :) (hollest)

На SparkyAngel, kala21 и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  6. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    светот врие од кучки и жално е што морам јас на сите да им го покажувам правиот пат.. па оваа е светски проблем, поради нив светот до каде стигнa.. и од што се толку широко распространети неможеш да си ги препознаеш оние кои ги до вчера ти беа "другарки" :swear:

Последна измена: 11 ноември 2014
    На luci22 и Lella им се допаѓа ова.
  7. natasa-natka

natasa-natka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    306
    Најтешко е да имаш ден без обврска, ноќ без сон, иднина без надеж и живот без љубов.

На SparkyAngel, ceca-1, cheetah.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    премногу дволични луѓе,почнаа да го окупираат светот.Каде е искреноста?Каде е љубовта младино?све се сведе на матријално,жално но вистинито.Ако имаш пари во денешно време,имаш убава кола,одма ти се лепат шугавите спонзоруши,што е најтрагично таква некоја ке треба дома леб да ти меси,тоа ти е БЕДА.

На Monna.Monna, Dvolicen, Mahidevranfan и 2 други им се допаѓа ова.
  9. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Девојкиииииииииииииииииии ептееен ми недостигавте се надевам ке можам да ве дружам почестооо од сега позз и кисчиња до ситеее :D:inlove::punch::l::l::l::wasntme:

10. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    Синоќа, во една продавница, еден љубезен чичко ме праша дали би можела да му одговорам на едно прашање, зашто го интересирало што мислат младите генерации. :)
    Прашањето беше:
    "Што повеќе би сакала повеќе, на некој да му бидам првата на којашто ќе помисли, или последната којашто ќе ја заборави" :wasntme:
    Хмм... неможев толку брзо да му одговорам, а пошто ме виде дека размислувам, ми рече:
    "Последната, којашто ќе ја заборави, верувај ми" :!: ...
    Па ете, уште размислувам за тоа... :?:
    некако ми иде и едното и другото заедно, но не би можела да одлучам... :)
    али, ваљда стариов човек беше во право... :wasntme:

На cresa-jagoda, AziskaStrslenka, Madam-A и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.201
    Кога бев мала, гледав цртани на Бумеранг.
    Всушност, гледав само Томиџери (каков Том и Џери, се знае... :wasntme:), а другите ми беа ептен за машки. :D

И кога гледав Томиџери, после секогаш кога ќе завршеше повторував „Да има, да има, да има“... Сакав да кажам, да има пак Томиџери. :rofl: И ко за беља, секаогаш имаше. И не можам да ја опишам таа радост кога ќе ја видев лавчината како се „проѕева“. :rofl: И така тоа „да има“ се претвори во „дима“. :wasntme:

И кога бев забаваче, еден ден гледав цртани и имаше Томиџери. И после секој викав „Дима, дима, дима, дима...“ и имаше можеби дваесетина :rofl:.
    Другиот ден на школо, сите соберени околу шарените столчиња и масички и едно дете вели:
    - Видовте ли вчера колку многу Томиџери имаше?
    - Да, да, да...
    - велат другите.
    А јас во себе паметно и онака надмено си викам: Е јас да не викав „дима“ ќе имаше ли? :wasntme:

Среќа што не го кажав тоа. :D И ден денес кога ќе видам Томиџери си гледам и на крајот викам „дима“. 8-|Како нетокму некоја. :$

И така. А сте приметиле во последно време некаде да има Томиџери. Ептен ги снема нешто. :D:worried:

На SparkyAngel, cresa-jagoda, Monna.Monna и 9 други им се допаѓа ова.
  12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Оддеднаш почнав да лажам. Многу!
    Си превртувам зборови, си кажувам што ќе си измислам прво. Но, знаете што? Кога ја кажував вистината, никогаш не ми веруваа. А сега така наеднаш, сите веруваат.
    Да, па секако, се знае, лажговците им веруваат само на лажговците. А овде, во градов, едни добри 99% од луѓето лажат во секоја можна ситуација. А не знам како ни самите себеси не се приметуваат. Си веруваат на сопствените лаги? Многу нелогичен е овој свет, нели?

На SparkyAngel, Candid, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    У животов мене долго време може да ми биде гајле за одредена ситуација. Толку гајле, што ќе преминам преку многу нешта. Но, со секое од тие нешта, ми станува се` помалку и помалку гајле. И тоа, ако чоек искрено се попраи, дури толку сум фина, што многу лесно се ресетира се` тоа во првобитната хармонична состојба. Кога некој ќе се забораи со постапките, ќе се заигра премногу и мене престане да ми е гајле ... е тогаш, каква сака моќ чоекот нека поседува, не ме трогнува, не ме помрднува од место ништо веќе. И ја нејќам да сум таква, но ете. Живот. Секој со своите табиети, ангели и демони.

На SparkyAngel, S.J.Parker, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.196
    Море кога ќе подвикнам, земја се тресе :wasntme: :D

На bubac, MademoiselleB, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Si-lala

Si-lala Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    Што кога имаме скоро се, а се чуствувам осамено? Зошто некои луѓе се толку сурови, зошто не можат бар малку да бидат искрени.....

16. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Уфф.. денови ли се деновии.... легни си покасно стани си порано - таман си е работата :|
    сдк , тешко е кога те обвинуваат а немаш никаква вина, и се чувствуваш онака ЛАЈ, незнаеш ни како да реагираш :^)

Не замерувајте секому, денес ќе ти се скара, утре како ништо да не било. Не оди тоа така, ама кога тие Неколку личности ти значат многу во животот, им прегледуваш "низ прсти" секогаш .
    Пријатна вечер феминки :hug: ( пак ме фаќа оној недефиниран период , мешавина од емотивност, збунетост, исплашеност.... што ли не, не е пмс , не :doh: )
    .. and the rest is still unwritten...

На SparkyAngel, eliesaab и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    И многу арно не е на арно ... |(

На cresa-jagoda, eliesaab, kala21 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. bluelagoon

bluelagoon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Што ли ќе се деси со светов за неколку децении?
    Па дај бре , сите за корист... Ако нема корист нема шанса нешто да ти каже да ти даде или пак да ти направи услуга, за тоа не праиме муабет. Измислици, триста! Една вистина да кажеа арно ќе беше. И глеам сите се правдаат некому, као на овој што му се правдаат е покомпетентен од нив и знае се` само поради што има поише пари и затоа што има некој си ранг поради тоа... Се понижуваат ејј за една слика со ајфон, јас инаку сум од младата генерација такашто не знам порано како било , ама како што е сега сигурна сум дека не било никогаш хД Се се сведува на пари лајкови и користољубие , мислам шта речи... ама секад се наоѓа по некој што ќе се избаци и ќе рече па не е се во парите има нешто и во карактерот, да , првпат коа ке те види сигурно го глеа карактерот ;) Карактерот го глеа ако тоа првото што е е супер ако не втора постава си... Паа поише му иде Не е се во парите , има нешто и во златото :))))

На Lella и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  19. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Знеате за кои луѓе, во денешно време ми е најмногу жал?
    За оние кои навистина ги бива за нешто, но имаат големи физички и психички пореметувања и недостатоци, па автоматски останатите не ги сметаат за луѓе. А ги бива. За некои работи cе одлични и имаат надпросечна способност.
    Ама не! Има тука многу разгалени, богати животни, кои од толку многу предрасуди не можат јасно да го видат светот.(facepalm)

На cresa-jagoda, eliesaab, ceca-1 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    Владее општо лудило кај народов. Леле, леле, само фрустрации можам да лечам значи кога идам на форумов, други не ме разбираат.

Им викаш добар ден, ти се дере, НЕЛИ ГЛЕДАШ РАБОТАМ, ЕВЕ СЕГА ИДАМ. Па, сестро, никој не те ни викна, ти реков добар ден, о ти семожна божице на работата!
    Им викаш пријатно, те гледа како да си и рекол дај ми го првороденото дете.
    Им даваш да препишат нешто од едно на друго ливче и притоа трипати го грешат истото. О, Офелијо, претпоставувам дека и тој што ти дал диплома згрешил, не си писмена.
    Им викаш едно ќесенце ако може да наплатите, како да им викаш дај ми ги сите ќеси бесплатно и доживотна претплата на ќесиња, молам. Извини што ви го полнам маркетот со пари, еве, си одам, не ме мисли.
    Им викаш овој ли е автобусот за таму и таму, дека се паркираат кој кај стигне, ПА ДЕВОЈКО АМАН СИТЕ МЕ ПРАШАВТЕ! И на сите ќе кажеш море, и ќе кажеш, да, тој е, повелете, оти од тие сите децата дома леб ти јадат.
    Им викаш благодарам, извини, повелете, срце ќе ги стегне, не знаат што да вратат, како теле те зјаат.

Па и мене некогаш кога ќе ми се спојат жичките, бетер можам од вас да бидам, бре бре, богови на установите, шалтерите, касите, сум работела со пицајзли и психопати двапати поголеми од овие нашиве будали, па ниеднаш не сум ги пцуела со поглед и не сум одвраќала. Ама кога ќе си го побараат со боринче, што имам еден поглед, само за такви како нив. И им ја прчам муцката трипати повеќе од нивните, и станувам и безобразна, и арогантна, и ладна, и гледам како веднаш односот се менува, од страв да не сум некој и нешто. Добро бе, со дерење ли, со викање ли, како говедо ли да се однесувам за да ме третирате како човек? Не сум, стварно не сум, ама мајка му стара, бреј.:envy:

Да отидат на пазар, на ладно и на топло, сами кога треба да продадат за да заработат, да видам дали ќе се однесува кон муштерии како последно го*но, па таму има повеќе бон-тон неголи во основно училиште во Македонија! До кај дојдовме бе, до кај, се фрустрирам.

И прееска една продавачка кога ми рече фала ви, пријатно, останав подѕината.

А па, притисокот ми го качи и мачо-бачето што фраерски испука цела фамилија, од онака. Бидејќи имам психопат способен за такво нешто во фамилија, јасно ви е кој, се згрозив и ми иде јас да одам да го упукам него, чисто превентивно. Сто души го пријавуваат, не можеле да го уапсат, ај ако не по дома во подрум да го заклучиме и да му фрламе корки леб понекогаш. Најтрагично е што и да направи некој ваква глупост, ќе полежи неколку години, ќе лежи и ќе се дембелее на мој рачун и на мои даноци што морам да ги плаќам дека нели работи студентов, богаташ станува, и ќе го пуштат по некоја година, доста му е.

Таман кога смислил план сега да дојде и бам бам, да те реши на лице место... ПУ!:@

На galapce, Captain-Omni, SparkyAngel и 32 други им се допаѓа ова.