Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    луѓе што не сакаат животни,не се сакаат ни самите себеси а не па некој друг :D

На Sunflowers, Mahidevranfan, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.493
    Допаѓања:
    127.825
    @tessie :DСите ме прашаа што ќе носиш на свадба.Следеше одговор...па каква фризура,шминка...следеше одговор.....а надградба на нокти...реков нема да имам:|сите ме погледнаа како од марс да сум падната или од последна мода:o

На tessie и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    @mal.ecka модата се враќа ;) Од кај знаеш, може не си демоде, туку баш напротив, попрогресивна од нив. :D Боже со какви работи се преоптеретуваат луѓето. Не одам во мантија, сакам да се дотерам и да се дуздисам све, али да се преоптеретувам до ниво на дискриминирање, ау не. :D

На SparkyAngel, kolovoz и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.596
    Јас па нема да се сложам со ова, затоа што имам аргументи од реалниот живот кои се косат со реченицава и обратно.;)

На Lovely93, bittersweet, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    што би било ако сите се сложуваме во светот?

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.596
    Никој не рече дека сите треба да се сложуваме во светот, апсурдно е тоа да се мисли, нормално. Само твојата реченица ми беше некако премногу осудувачка, па затоа искоментирав.

На Sedmica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    јас не осудив никого,јаса го кажав само моето мислење и се сложив со постот на членката.

8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.201
    Кога најубавото пенкало на светот ќе ти се истроши... ;(

На ludoto19, kala21, Mrs.Cuper и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.499
    Добро јас сум застарена или незнам што е проблемот :?: ама ај ве молам како можеш да му кажеш на некој што ниту го знаеш ниту познаваш освен од социјалниве мрежи дека ти се ... и да потенцираш милион пат дека си сама (facepalm)Неможам да разберам,не дека викам стари моми да си седат или невини до брак ама дефинитивно неможам да разберам

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Ако сакаш да дискутираш на некоја тема со татко ми, или во најмала рака да го прашаш нешто што те интересира, сметај дека треба да одвоиш минимум 45 минути за да го слушаш. Затоа што таков човек си е - сака да тргне од коренот, за да стигне до листот. :lol: Па ќе ти извади книги, ќе почне да ти раскажува и попатно ќе начне еден куп други теми. На крај само ќе те праша: Од кај тргнавме? Ааа, да! И пак ќе се врати на темата.

Моето знаење е трошка во споредба со неговото, па јас секогаш сум во улога на учениче што само го прашува и потпрашува. А најмило му е кога ќе види дека сум запамтила сé што ми кажувал, па ќе му речам: Знам бе тато, ми кажуваше за тоа. И ќе почнам да му раскажувам.

Ми се чини дека нема област за која не може да зборува, ама правото никогаш не го сакал. А да биде иронијата поголема, дома две правнички има. :wasntme: Доаѓа минатата недела и на маса пред мене ми остава некаква скрипта. Читам - Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за здравствената заштита. Па ми вика: Новиве измени уште не се донесени, за некој ден ќе имаме јавна расправа. Ај разгледај ги и кажи ми што мислиш од твоја гледна точка.

И овојпат тој беше во улога на ученик. :D Па гледам потцртувал некои членови, пишувал прашалници за некои нелогичности, а јас му објаснувам зошто ова е така, или она е онака.
    И ете така, се почувствував како grown up :D

На simoncelicius, ludoto19, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.114
    Допаѓања:
    44.603
    Деновиве повторно не бев баш најрасположена,overthinking about life 'n' stuff...Но денес ме израдува една прекрасна вест ^_^ Дада ќе се мажи ,полетав од среќа ^_^ За вакви моменти вреди да се живее! :) Да ве почестам.

На Annath, eliesaab, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    ЦВЕТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ! :muscle:(tumbleweed)

На sweet-star и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.022
    Деновите поминуваат , ветерот како да брза некаде а со него го носи бледиот мирис на зима, вдишувам а во истиот момент ми наидуваат слики на празничната расположеност , шопинг , спремање по дома, фамилијарно собирање , смеење, мирисот на божикната храна како да ми е пред мене, позитивна топлина во мене расте како и нетрпливоста што побрзо да ги дочекам тие денови :)

На nevermet18 и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  14. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    Кога гордоста и егото го заземаат местото на разумот, емоциите и чувствата, се претвораш во сопствен непријател!
    Е, тоа е она кога велат дека „сам што ќе си направиш, друг не може да ти го направи!“

На Candid, Lovy1, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Изморена сум. Веќе една недела немам спиено како што треба. Ми треба сон и одмор. Многу ли барам?

На eliesaab, Sunshine.Sunshine и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.885
    Cel den go pominav so rabota eve do sega,se reklo rabotaj za da nemislis ama aj nemisli pak ista prikazna :| nemozam da gi zaboravam nekoi teski momenti sto preziveav i se toa naednas edno po drugo pa drugo :|
    Znaete koga si dete i se ti e onaka detski a naednas rastes i vlagas vo dlaboki teskoti mnogu teski i bolni e pa posle nemozes da gi zaboravis lesno,nemozes pak da si dete so detski problemi zivot so se...samo na dobro da e.

17. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Сакам да кажам, дека со парите мајка ми шо ги дава за лото, до сеа уште една куќа ќе изградевме :wasntme:

Надежта последна умира :P

На luci22, tirkenbal и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.003
    Допаѓања:
    24.806
    Поздрав девојки. :lol:

Јас одамна не сум пишала на темава,некако ништо интересно не ми се случило во животот,така да не знам каде води овој пост,ама ај ке треснам нешто бидејќи само тоа ми оди од рака. :D

Една тема за која ретко сум зборувала на форумот :$
    Бев заљубена и нема поубаво чувство,посебно во овој период од мојот живот...јас си ја нарекувам детска заљубеност :wasntme: Пеперутки во стомакот,насмевки од увце до увце и нормално оние ситуации кога ке се избрукаш,ахх...:inlove::inlove::$

Кога веќе зборуваме за брукање...
    Пред некој ден имаме час Географија и зборуваме што има во Јужна Европа и ни збори професорка,јужни овошја,текстил и слично,и другарка ми што седи до мене вели ирваси.Професорката ја гледа и се чуди што треска другарка ми која,инаку,гледала тоа во атлас но,во северна Европа и јас да се направам попаметна реков дека не учиме за Европа.А цело време учиме за Европа. :D
    Ама тоа сум јас,експерт за бруки. :D

Ај останете ми со здравје. :)

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.009
    Јас џабе се правам дека Петок со својата посебност, не ми влијае специфично позитивно. Еве, рака на срце, признавам дека сум била во заблуда.
    На работа сите несвесно зрачат. Одам во банка, пред затварање, девојката на шалтер насмеана и услужлива како тоа да не и е 7ми работен саат. На афтер парти, тура од куќата. Во маркет, добив гага рецепт од рандом мачор што одбираше намирници на полицата до мене.
    Епа на вакво расположение, не се седи дома. Башка тоа времево е пријатно, а и јас тазе издепилирана. Наводно ќе завршивав некои обавези по дома вечерва, ама пак ме влече викендска сила да искочам. Mи се смешкаат мастилните штикли.... јбг, морам вечерва да ги шетам.

Убав викенд форумџии!

Ваша М, :makeup:

На luci22, Captain-Omni, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Браво!Седи,пет! :clap::clap::bow::bow: