Спојлер: Внимание: Денес ми е феминистичка сабота. Отворате спојлер на вaша одговорност. Посилен пол. Бре. Како тоа моќно звучи. Но на основа на што? Тешко ли е на машко да биде силно во машки свет? Во свет во којшто за истата работа жените биле блуднички и виновни, а мажите измамени и заблудени. Не е ни оддалеку како некогаш и пресреќна сум поради тоа што живеам во свет, па и во потесно окружување во коишто жената се изборила барем за некои основни свои слободи и места во општеството. Но, дека се`уште е машки свет, признавам. Разликата меѓу разните делови од светот е во интензитетот и манифестацијата. Од тој аспект дури и благодарна сум што сум се нашла баш на ова тло. Се знае кој е со сигурност силниот и жилавиот. Тој којшто требал да се бори. Тој покажал дека е. Тоа ви е како на пример, утре да се вработите со помош на вашите квалификации некаде и таму некој попривилегиран од повеќе аспекти да ви рече „јас сум посилниот“. Попривилегиран си, а за споредување на силите, потребни се исти услови, ист терен, иста стартна позиција и исти (супер)моќи. Така што, сметам дека нема посилен. Разликата во родот можеби во некои полиња од животот ни` наметнува малку поразлични улоги. Но силата е таа. А таа се одржува со подеднаква борба и залагање... Рамноправноста треба да почнеме да ја бараме во општеството и тоа треба да започнеме од неговата основна клетка. Семејството. Не ретко жените преземаат преголем товар на нивните плеќи. Ма целиот. И како? Која еднаквост во залагања се очекува? Трпеливост, прошка, залагање. Овие три кога би можеле да бидат подеднакво очекувани и барани и кај мажот и кај жената, колку среќно, колку исполнето би било едно семејство... колку едно општество би било понапредно. Треба ние жените да почнеме да ја бараме од нас самите, со сопствени постапки и убедувања. Така што, драги жени, да почнеме да им дозволуваме и на мажите да се борат малку. Не за џабе на светов има и мажи и жени. Сами не можеме многу.
Добар ден девојки. Се ближи 1, се ближи. Наскоро и ние ќе го красиме ГТЦ. Па нема друго. Вчера беше Black Friday со дечко ми си ги наполнивме ќесите. Го обожавам шопингот со него, ме смее.
Времето си поминува.Понекогаш бавно кога ни е најтешко, и брзо кога ни е убаво. Сум посакувала некои денови да не завршат, а некои да не постојат. Длабоко во себе знам дека и ова ќе заврши, дека јас не сум истата од порано.Сега точно знам која сум и кон што целам.Се плашам самата од своите соништа.Може дека изгледаат недостижни , но може и затоа што за другите мојата судбина е застрашувачка.Повеќе не ми е ни грижа што мислат, мојата искреност и издржливост ги плаши, па сами си се оддалечуваат. Не сакам ни да размислувам повеќе, зошто се изморив додека сватив. Залудно е да мислиме нешто, а да не го споделиме со другите луге.Зависи какви мисли споделуваме и со какви луге.Значи за жал зависни сме од другите, на начин и места кои ни ги одредува животната судбина.
Не баш сакам да кажам, ама сакам да прашам. Дали ви се случило да имате ЛП од различни членови на форумов а да имате чуваство дека е истата личност? Како да пишуваш со истата феминка на неколку места? Ептен сум збунета
Јас сум од оние личности на кои соновите многу им влијаат врз реалноста Абе се давам од себе за да не биде така, ама не бива Го имам еден, да не речам другар, ќе го кажам школски ајде. И не ми одеше муабетот со него, а фала Богу не ми се ни свиѓа (што е реткост). И од каде до каде сонував како сакал да ме смува Еј сега кога го видам, уште од далеку бегам од него Воопшто не можам да го смислам во моја близина, а случајно или намерно откако го сонував тој се пробува да се зближи со мене или да разговараме Абе не можам, бегам од него, го гледам чудно, не можам во очи да го гледам, овој пак запнал ми се смешка ми дига веѓа Немој бе Сатан
Зашо збунета? Си има подвоени личности, дури и тука шта чеш! Инаку, и јас го имам истово приметено и тоа не само од некои од жентурачиве, туку и од некои од мушките членови!
Да не влегувам во детали, можеби јас грешам ама машко и две женси го имаат истиот принцип на пишување, разговарање, истите гршки... На исто место употребуваат запирки... Истите прашања. Муабетот е нормален па ми нема некоја логика ама..... чудно
Me bolit ovaa esen... Site tie romanticni ulici,zaljubeni parovi,pozolteni padnati lisja. Sve mi smetat,sve me bolit,me bolis ti,ona sto sme i ona sto,ovaa esen mozevme da bideme...