Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Арно велам, не е се во факултетот, човек може и 5 факултети, уште толку титули, ако нема култура, почит према други, џабе.Човек не треба да ги гледа другите од птичја перспектива, особено не треба да се прави многу паметен, за да не наиде на некој попаметен од него, па да му ги отвори очите.Бидејки има луѓе кои и немаат факултет, па и средно, а се дупло почовечни од некои со факултет, кои мислат дека факултетот е мерка на домашно воспитување, а тоа не се учи на факултет.Треба да се прави баланс на работите, без разлика кој, каков е другиот, дали имал или немал факултет, сепак е човек.

На Barbie20, cresa-jagoda, Silver.E и 18 други им се допаѓа ова.
  2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Нема појака дрога од навиката...

На One.Moment, butterfly4, cresa-jagoda и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Во животот на секој човек постојат моменти кога се разочарува, кога мисли дека го допрел дното и никогаш нема да биде среќен.
    Плаче, го проколнува животот и се` што му се случува...
    И баш во тој момент на патење, се појавува нешто што ти ги отвара очите. Ти удира толку силна шлаканица и те освестува дека тоа што се случило всушност било за твое добро и ти наговестува нешто поубаво.

Во претходните мои постови можевте да забележите колку сум тажна и разочарана.
    За моја среќа, таа тага не траеше долго, благодарение на една информација добиена сосема случајно.
    Камен ми падна од срце. Ме освести, ме разбуди и уште еднаш животот ми докажа дека секое лошо за добро е и дека се` што се случува се случува со причина.
    Премногу работи се променија. А јас, фала му на Бога уште еднаш сфатив дека животот е убав и не вреди да се самоуништуваме за непотребни работи и непотребни личности.
    Господ ги оддалечува од нас оние кои свесно или несвесно ни нанесуваат болка. За наше добро.

Имам прекрасно семејство, прекрасни пријатели и работи кои уживам да ги правам. Среќна сум и исполнета. :D

На joy1, SparkyAngel, One.Moment и 23 други им се допаѓа ова.
  4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    1385139_858453397500843_7894677883816887918_n.jpg

На joy1, eliesaab, nevermet18 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    немам мотивација ама ич месецов. |-)
    се прашувам што се деси со мене, од секогаш сум имала многу инспирација за работи кои сакам обожавам да ги правам посебно овај период само сакам да спијам и на компијутер да седам :headbang: дури и вода ме мрзи да земам:D исто се чуствувам како мозоков да ми е блокиран , неможам да обрнам внимание , мрза голема имам.. па еве сега пробувам на секој начин да се вратам назад во реалност дури и листа си направив да се организирам малку повеќе , ама и тоа вканта отиде
    I need inspiration :@

На Sunshine.Sunshine, kolovoz и bombona23 им се допаѓа ова.
  6. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    како јас да се слушам во горе наведеното :o :wasntme: :D

7. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Веќе неколку дена имам пеперутки во стомакот, не знам од кај се јавија, не знам ни зошто, изгледа многу љубов во мене се крие, а се прашувам каде ли е?! (hollest) :)

На SparkyAngel, Sunshine.Sunshine и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  8. Sasha-Fierce

Sasha-Fierce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    95
    Многу ми се допаѓа кога човек прави све за внимание еј,еј од јавно глупирање, до секојдневно чекирање, до глуп хумор ко на баба ми подвезицата, до мангупски-селски-пропаднати фори, да се немало граници ејјјјј....

На SparkyAngel, Mahidevranfan и kolovoz им се допаѓа ова.
  9. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Зошто денес е толку тешко да се прифати подарок даден без некоја посебна причина? Ете, нешто ситно а да има значење. Ми текнало на тебе, сум го купила. Зошто мора да чекаме да дојдат родендени, имендени, празници... па да им посветиме внимание и љубов на тие што ни значат? Зошто веднаш доаѓа помислата: „Еј оваа сега сигурно ми го дава подарокот зошто чека нешто за возврат.“ или пак нешто поекстремно а сум била сведок на изјавава: „Зошто ми го дава ова без повод? Гарант за нешто лошо, мора да е некоја магија.“? Ај па и јас може треба конечно да си ги симнам розевите очила и да се претопам во сивото море.

На bombona23, One.Moment, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.961
    Допаѓања:
    164.257
    Има луѓе кои ги начекуваат животни невољи ни криви ни дужни и машки ќе си ги издржат.
    Има луѓе кои сами си ги прават невољите и цел свет е должен да ги слуша.

Вие без лице да ми се обратите, а само вам познато зошто од нигде никаде создавате антагонизам во нашиот однос, можеби затоа што премногу знам за вашата плиткост и внатрешна грдоќа... Прекрасна е вашата одвратност.
    Најчесто безизразни за туѓата болка, а преокупирани со себе.

На BurstBerry, Trnche, kate21 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    При еден неврзан муабет за хипотетичка ситуација, за прв пат слушнав како би звучело она Жена ми изговорено од уста на дечко ми.
    Му стои :wasntme:

На L-enna, joy1, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Петок не е петок ако баба ти не правела грав, или мајка ти. :D

На QueenElena, One.Moment, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    денес ми е мн среќен денов ..татичко има роденден :l: и денес со дечкоми правиме 2 години и 2 масеци :inlove::inlove::inlove::inlove:

На joy1, SV1911, Mahidevranfan и 6 други им се допаѓа ова.
  14. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.831
    Допаѓања:
    5.146
    Секоја година откако научив да пишувам му пишував честитка. Понекогаш не ми враќаше, и тоа не беше битно, знам дека се израдувал кога ја видел, знам дека дел од моите зборови допреле до него.
    Ова е втора година како му пишувам честитка со најубави желби, а за која знам дека никогаш нема да ја види, држи во раце и да си помисли "Еј, малово се сетило на мене" . И ме боли, ме боли што таа куќа е празна и ладна и немам адреса на која би му пишувала. А сакам, сакам барем уште еднаш да го израдувам.

Почивај во мир. :l:

На galapce, One.Moment, Mahidevranfan и 11 други им се допаѓа ова.
  15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Верувајте дека нема ништо поубаво од ова чекањето да ми заврше праксата па да си одам дома на топло ручече, да си се пресоблечам удобно, да се стоплам, да се зафркавам со домашните за тоа на кој каков му бил денот, да си напијам топло чајче, винце, ракијче или па цедено сокче, во најтоплата и најудобна дневна на светот, со двете најмили кутриња до мене, па ете гости или роднини ни се најавиле, ајде салата правење, па пилешко порачување или спремање, или некој крап/пастрмка, па играње карти или оксан со нив, па после полноноќно мало кафенце, па ќе си се приберам во најубавата ми детска соба, ќе си потсредам ако ме мрзело преку ден, креветот е секако веќе наместен па ќе си пуштам тв, и греалка, кутрето до мене и лаптопот у скут.
    Е ова е тоа чувство на безгрижност, чувство на исполнетост, топлина, мека и голема среќа која сакам да ја имам во мојот следен, нов дом, здравје кога ќе биде незнам, не се брзам воопшто.
    Ова дома што го имаме ни сите пари на светот не можат да го купат и баш затоа е најдоброто и највистинското, и сум благословена со моите добри и грижливи родители, кои ни ја пружија мене и на брат ми најубавата животна приказна која почнува и ја памтиме од најмали нозе, која ни се одвива во најтоплата куќа и е најубава и највредна.
    Инспирирана сум да го пишам ова денеска, а сега ќе си викнам такси и ќе си одам дома, додека да го искуцам постот дошло време. :sun:
    А во глава ми се вртат слики од спанаќот што ни е за ручек, леле леле, со јогурт, уф уф уф. :mm:

На joy1, bittersweet, SparkyAngel и 27 други им се допаѓа ова.
  16. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    Досадa..... најлошиот непријател на новчаникот. :)

Сабајлево така, од пуста досада си фатив патот под нозе и у најблискиот трговски центар иии секако отидоа сите пари :D, отиде заштедата, си ги спиздив паричките! :D
    Ни јас незнам што све не изнакупив, едно чудо гардероба! :inlove:
    А божем малце иам дома, колку алишта само така си седат у плакар на закачалка за украс, така негибнати! :rofl:
    Али тоа е, жена! Никад доста од гардероба. :lol:
    Ама па нека има шо, леб не јаде! :rofl:

Жена + новчаник + досада = опасна комбинација. :lol:

На SV1911, Mahidevranfan, kala21 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.168
    И додека во детството низ игра растеме и созреваме, учиме дека последиците имаат причина и им се радуваме на броевите секоја наредна година со образложение дека сме поголеми, во зрелоста биоритамот циркулира поинаку. Нештата ги класифицираме по приоритет и значење, наздравуваме за успехот,а бројот на свеќички е занемарлив кога чекориме кон целта во спрега со здравиот разум и ведриот дух кои му пркосат на (не) времето...

На Mahidevranfan, Sunshine.Sunshine и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Го гушнав.
    Ми недостига. А јас него? Дали воопшто некој му недостига?
    Најверојатно не. Во неговата прегратка не можев да почувствувам недостиг. Не можев да почувствувам ништо.
    Како никој да не му недостига. Како да е среќен и исполнет сега.
    Како се случува ова? Зошто луѓето толку брзо ги забораваат оние на кои им значат?

На Mahidevranfan, Nightwalker, BurstBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  19. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Интернетот е место на кое што премногу често ќе ве прават будала. Нажалост. :nod:

На Mahidevranfan, Lella, Sunshine.Sunshine и 3 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Дали едно китење елка и по дома, ве исцрпува?
    Јас се осеќам остарено.

На SparkyAngel, EMoonlight и sinorinJa им се допаѓа ова.