Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.078
    Одите на вчера и налетувате на бивша.
    Те претставува, а она ја врти главата и го окупира со себе. Втор пат ми се случува во животов истото.
    Не знам дали да го доживеам како комплимент за победена битка која не сум ни знаела дека ја водам, дали да го сметам за некултура и простоќа, еве стварно не знам. Што е со синдромот бивша не ми е јасно и воопшто на страна гледано, културата на девојките е обратнопропорционална на еманципацијата? Исто така не знам што ви носи егото до плафон во животот? Дали имате воопшто емоции за некој друг освен за себе си?

А тој пак потоа културно ми ја објаснува ќе се обидам да цитирам, а може и да испадне парафразирање- она сакаше да и ги решавам проблемите, а јас да бидам дотеран и емотивно среден и да ја изведам на ваква вечера, еве сега носам кошула не затоа што ти ме натера, туку затоа што сакам, те изнесов на вечера, односно заедно се договоривме затоа што сакам да те држам за рака и некаде надвор, а и се смеам додека зборувам со тебе и не ти ги решавам проблемите. Тоа е проблемот со неа, јас тука ништо не морам да правам, јас сакам.

Можеби и ми направи романтичен филм, ама неважно, тотално доволно за да барем бидам благодарна на фантазијата и честта. Отприлика му верувам, но сега јас го имам неговиот проблем, не можам да се отворам.
    Испреговаравме, не мора да им кажам на сите одма освен тие што нужно знаат, ама ете полека да излегуваме тука и таму, па луѓето ќе сфатат. Прв чекор, вечера. Не сакам да го навредувам, ама се плашам... и не знам од што се плашам. А нема ниту една причина зошто, туку напротив, би застанувала рандом луѓе и би им кажувала за нас... Што ми е? ;(

И два месеци слабо спијам... ќе ескалирам со 30 кг плус и подочњаци до Хималаите....

На 1209, Ivy89, mims-89 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Dali se salis ili vistina mislis?:whew:
    Jasno mi e sega: Koga makedonka saka da bide amerikanka.
    Treba da dodades , sto neznae da cita.:lol::(;(:talk:

3. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Колку е поубаво да си различна од другите. :)

Ама ако. Ако тебе ти одговара и си среќна да си различена, нема што да се менуваш и да тагуваш заради тоа. Секој си има свои правила и свој живот, а неможиш да живееш повеќе животи. Животот е еден и краток, затоа живеј го како сакаш и биди тој што си и тој што сакаш да си. Ако постои втор живот, јас паќ ќе останам онаква каква сакам а не онаква какви што се другите и како тие сакаат да бидам. 8)

Последна измена: 21 јануари 2015
    На nevermet18 и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    СДК... Факт е дека облеката има моќ да не разубави, но не може да и даде содржина на душата или да ни го отвори умот.

На blackstyle, Mahidevranfan, Anabelle.Amorette и 17 други им се допаѓа ова.
  5. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Убав ден, штета што многу рано треба да одам на работа, за еден час треба да сум таму, а денот штотуку ми почнува, сеуште доручкувам.
    Но добро е кога човек има обврски, што би правеле без нив?

На Mahidevranfan и Libera им се допаѓа ова.
  6. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ne trudi se tolku da me izgubis... Ja sum od onie sto znaat koga treba da si odat.. Ako nesto znam, toa e da da bidam sama...
    10502108_895755007123529_3934818872072148156_n.jpeg

На Emy867, kala21, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Злото всадено во душата на еден човек тешко се искоренува. Просто го јаде одвнатре, а се забележува по цртите на лицето, без ниту еден изречен збор. Не го распостилајте својот отров насекаде, не секому му одговара да биде во близина на таков човек или пак би издвоила дека само г*золижачите можат да ги поднесат.

На LaraSolare, sparklie, Mahidevranfan и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Родителите секогаш им мислат добро на децата, потоа децата грешат, за да на крај откријат дека нивните родители биле во право.Којзнае со колкава сила, родителите постојано им ги отвараат очите на своите деца, само за да ги заштитат.Сепак, човек мора да згреши, за да научи како не треба и добро е тоа да се согледа со време.Настрана случаеви, каде е обратна ситуацијата, од каде може да биде детето тотална спротивност од родителите.

На Mahidevranfan, Anabelle.Amorette, Sanjichka007 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.537
    Допаѓања:
    184.383
    Многу е тешко кога сакаш да задржиш нешто што не е твое.. а уште потешко е кога сакаш да задржиш нешто што сака да си замине...кога сакаш да дофатиш нешто, да стиснеш силно..да не пушташ....ама најтешки се празни раце...
    Мисливе ми се изгубени, погледот ми лута... на тоа.. тој по не знам кој пат ќе ми рече.. престани да живееш во тој твој свет...врати се назад... и еве.. јас..која верувам во чуда..чие мото е не се откажувај се додека не се деси чудо..јас овде и сега потпишувам капитулација.. оваа борба за мене е завршена.. јас изгубив.. не остана простор за чуда овде..
    Другарка ми..ми вика.. сега знаеш дека ќе боли, ќе гризе од внатре... ама ќе помине. -Знам и викам..знам...
    Но јас ќе бидам добра... и овакви денови мора да има.. да те допрат до сржта, да те ранат, да те издигнат високо за потоа да те треснат од земја за да конечно се освестиш и вратиш онаму кај што беше пред да се изгубиш...

На SparkyAngel, Anabelle.Amorette, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    R.I.p kemal monteno legendo. A legendite postojat za da se pametat :(

На Mahidevranfan, mileystar, Marossa и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Cel den lutam niz carsija zamislena i zagrizena od eden povik sto go dobiv vcera,ne e sve tolku crnila imam uste sansi i vreme ama mene ne mi se ceka kolku podolgo sum ovde tolku poveke ke vrtam niz butici barajki nekoe parce radi reda da go zemam za da si gi smenam mislite i da ne fati uzasna depresija....
    Sega sedam sama so solja topol caj i razmisluvam,zosto nisto ne mi odi od raka zosto ednostavno ne odat rabotite? zarem malku raboti pominav,pretrpev i mi se slucija ovaj period? ;( ne e fer redno e nesto da trgni ednostavno nemozam poveke da cekam i nesakam da go imam ova uzasno custvo deka tapkam vo mesto...
    A ljubov sto bese toa?nesakam ni da spomnuvam za toa veka go zaboraviv toa custvo...
    Neka trgnat malku rabotite redno e redno e:(

12. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Често зборуваме за тоа какви биле новиве генерации, а забораваме што стока се крие по нашиве...море и постариве.
    Туѓ срам да те изеде.
    Децава толку се спремаат, се потресуват, учат, се средуваат со саати, за после некоја кретенчина да им вика „ууу“ што утнале текст?!
    Озбилно?!
    Па по 8-9 годишни деца ли се вика бре, волино ретардирана?
    Не можам, еве, одвратно чувство е. Детенцево, душа, целото се посрами.
    Не ме интересира дали си непријател со родителите или кој тасе ти е комплексот, има да си го чуваш набиен таму од кај што ти иде, не да тепаш самодоверба на дете кое допрва треба да се изградува!
    А таман помислиш дека сељачкиот примитивизам го достигнал дното...

На SparkyAngel, sparklie, LittleChili и 24 други им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    после секој испит си викам,за следниот ќе почнам да учам со време, пополека на тенане, а не два дена пред испит.. ама ете сплет на околности, па никогаш не си го остварувам ветувањето.. два дена учење со по евентуални 5 часа спиење на ден, абееее милинаа, не бе, следен испит ветувам со време ќе почнам 8):D

На mileystar, senza.parole и Candid им се допаѓа ова.
  14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.905
    Допаѓања:
    24.182
    Полн е со злоба, завист, лаже, врши прељуба и скоро сè остало од The Seven Deadly Sins, ама најбитно од сè - преку вечер оди на духовни собиранки, се шета по манастири, Господ му е во секоја реченица, абе ќе не просветли во секој момент, ние без него изгубени слепци бевме.
    Мака ми е од луѓе што прават шо им текне на душа и мислат оти ќе идат на црква, Господ сè ќе им прости. А, од другиот ден - иста приказна.

Последна измена: 21 јануари 2015
    На Barbie20, blackstyle, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ја знаете онаа...Со кој си таков си !

Овие денови често се прашувам Дали се препознаваме по луѓето со кои се дружиме?
    Ако некој,не не познава, може ли да ни суди по оние со ки всушност другаруваме?

Секој е приказна за себе. Тоа стои. И секој спрема секој, различно реагира. И тоа стои.
    Но пријателите ги бираме ние самите. Не сме приморани да бидеме со нив и во нивно друштво.
    Оној кој посакува и чини зло,течко дека ќе му биде добар пријател на оној кој низ шивотот минува покрај друг пат.
    Можеби грешам, но мислам дека нашите пријатели се огледало на нас самите.
    Наша грешка е тоа што ние самите се бараме во нив. Па многу често се лутиме, ако тоа што го бараме не го најдеме.

Можеме да бидеме потполно различни од нашите пријатели и некои ситуации ама не и во основата на нашиот карактер.
    И имам на ум дека не се приморани доброволно да го трпат нашето моментално расположение и сите наши испади. И дека се тука за нас не затоа што така мора да биде,туку затоа што тие така сакаат.

И да, верувам дека се распознаваме по нив...
    Пријателите доста говорат за нас.

Насмевката и убавиот збор значат многу.

Љубезноста нема цена.

Со нив ние ја градиме сопствената слика и ги бираме пријателите.
    Позитивните ги привлекуваат позитивните и обратно.
    Како зрачиш така и привлекуваш :)

На SparkyAngel, sparklie, Mahidevranfan и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ова родителскиве ми се СМРТ!
    На страна тоа што имам скриено една оценка и сега ме јаде од внатре... :x
    Подобро е да не кријам ама тоа ти е.
    Ајде ќе биде мора да биде се добро...

На anina, toogood и tessie им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.078
    Во моментов знам само дека морам да сменам неколку нешта.
    Веќе од моментов...

Нешто ново ми треба... Креативно да се искажам...

Еден ослободувачки разговор и удирање по маса и одма друга енергија те обвива.
    Со бизнис идеја сум... вака-така ќе земам некои пари од владава со глупостиве што ги смислувам.:D

Денес среда, утре на работа...а сепак да си излезам?

Сакам само тагава од мене да излезе. Не е моја, ја чувствувам. Знам чија е... само нека излезе... Немам причини за тага, напротив.

На Mahidevranfan, SV1911, Mama25 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Me mrzi da ja trgnam elkata. Ne trebashe ni da ja ukrasuvam in the first place.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Од вечер пак почнувам со јога и утре ќе си закажам масажа.
    Толку преморено и исцрпено се чувствувам, мора да се разгалам малку. Не знам дали е до времето, или до мене, ама како да имам огромен магнет на креветот кој ме влече надолу и ми го прави секое станување сабајле измачување.

На LaraSolare, Mahidevranfan, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сдк денеска денов навистина квалитетно го одживеав...
    Утинско трчање, вртење на орбитрекот, здрав оброк, многу малку медитирав во кујна, но зато си дозволив еден шопиг сама без некој да ме брза.
    И за крај си се почастив со нова фризура, па ја прошетав уздуж и попреку:)(hollest)
    Доста согорени калории, душава ми ја разгалија едни невини детски очиња, едно детско чисто срце и неговата прегратка, едни рачиња кои си играа со мојата коса, едно тето те сааакаааммм повеќе од мојата кукла:angel::inlove:
    Реков ќе седнам да погледам балкан тв,мотам канали и барам каде нема турски серии [​IMG]
    Значи нема каде ги нема:?: пропала нација, аги и паши ко во неко друго доба.

На Mahidevranfan, SV1911, Anabelle.Amorette и 21 други им се допаѓа ова.