Една зора, воздишка, вистина, а јас те прашувам... Каде исчезна сиот ветен ѕвезден прав во ноќта? Да ездам по него .. Каде е платното на кое виреат елдејваси? Врз нив како пердув да сронам телото .. За кои пари ја продаде тајната? Бела црна, босонога? Знаеш ли дека боите ми топат младоста, а евергрини растреперуваат душата? Студен е Југов, тирани обљубуваат месечина, дур ничкум сенка бакнува темина... Ти довикувам, и по којзнае кој пат прашувам, Ќе пратиш ли атер, за во мир да почивам, ил ќе чекам довека, рано моја небесна?
Дечки фала на дружбата овие 4 години. А се има крај, особено кога некој јавно ќе посака да се разболиш, да ти се разболат најмилите до тој степен што ќе чекаш од друг да ти даде здравје. Во животов не сум видела никој, НИКОЈ да падне толку ниско и да ми посака болест, освен болен човек во умот. Веројатно за некој, јас сум виновна за туѓа смрт, нешто со што не можам да живеам, а и најнормално, членот кој ми посакува се најлошо нема да е баниран. Одам на подобри и поубави места, каде што нема никој да ми посака да имам лош живот, заради тоа што сум пренесла информација од јавен карактер, или уште полошо затоа што сум била наклонета кон друга страна. Нормално @Night Rider останува тука да ве колне и да ви посака се најлошо во животот, јас ви посакувам се најдобро и збогум.
@Cka Ke se osudam..na smetka na edna skoresna diskusija.. Veruvam deka se sekavas.. Da bidam iskrena mozebi ne ja ocekuvav ednata reakcija,ama tvojava pak ic. Veruvaj deka kade i da odis,ili sto ke posees toa ke poznees,ili ke bides prifatena(bez razlika dali zasluzeno ili slucajno) ili ne prifatena...No vremeto pomaga za da i nie gi ispravime svoite greski,i drugite nivnite. Beganjeto ne e resenie. Treba da sfatime kaj sme zgresile..da ostavime drugite da sfatat kade zgresile. Samo vo toj slucaj moze da ima napredok. Odlukata e tvoja,se razbira.. Okolu baniranjeto.. Zarem zaboravas sto se ti imas iznapisano i isprevrteno zborovi na drugi clenovi.. I drugite gi boli,i tie se isto od krv i meso kako i ti,ne zaboravaj.. Ne go opravduvam ona sto bese za tebe nameneto,ama bogami ni tvoite povremeni reakcii bea itekako necovecni..krajno necovecni.. Site gresime..
Некогаш бев човек кој секогаш може да ти се најде без разлика колку време ме познаваат. Сега ми се повраќа од македонштинава. Сериозно.
Сакам да кажам дека најдов прејака страница каде што можеш да направиш како видео порака за саканиот за валентајн, за роденден, за секакви пригоди... И многу е јако бидејќи целосно сама си го костумизираш можеш да снимиш видео, да ставиш веќе постоечко, да ставиш слики со наслови, ефекти, да има песна/и во позадина и да одредиш кога и како ќе му биде пуштено видеото на дотичната личност. Се преќефав.
Не го оправдувам тоа што тој го рекол ама зошто твојата прва реакција е да го напуштиш форумов? Луѓето можат да зборат секакви глупости. И во живо некој ќе ти рече нешто слично. Што ќе правиш тогаш? Треба да бидеш посилна, за твое добро.
скроз е искривена перцепцијата на правите вредности, сите сакаме да не фалат да ни ласкаат, и што би се рекло да не д...т у ребра и у здрав мозок дека сме нај нај, а на сметка на тоа не даваме никаков труд, немаме никакви принципи, никакви правила, никаков режим на исхрана, никаква активност, никаков ангажман во било која сфера, никаква хуманост,..кого лажеме дека сме нај? меѓусебно? самите себе? која е смислата?.. human или човек е термин на карактеристика а не на човечки облик, денес се помалку има луѓе..
Годинава треба само за свадби да работиме. Само слушам овој се верил, оној се верил, свадби испозакажани, која трудна, која не е, ако, ништо не е важно се додека има љубов. Го гледам мм како си спие, ко душичка, како да не му посакаш на некој да си ја доживее таа среќа, да почувствува колку е прекрасно кога си толку сакан? И кога сакаш толку... Многу сум нешто сентиментална и романтична, може ме држи од изминатите денови којзнае... Ама нетипично за мене.
Книгите-овде, кафето-овде, чоколадото-овде, што недостасува?? Мотивација! Многу за учење, малку мотивација.. И така стандарт понеделнички овде, да ве поздравам и да ви посакам пријатна работа недела.
Знаете кога ќе фрлите едно парче месо помеѓу повеќе кучиња? Нели, веднаш гладни, бесни скокаат по месото. Е, денес се чувствувам како тоа парче месо. Сите ме влечат наваму натаму. Јас сум една личност, со чувства, со емоции, со се`. Ме измачувате. Немам веќе сила. Не можам да се пресечам себе си и да бидам на повеќе места во едно време. Не можам да бидам тука за сите истовремено. Доста ми е болката, дајте ми нешто ново бре луѓе! Дозволете ми да дишам, да ја почувствувам и убавата страна од животот.
Симнете ја сите апликацијата headspace и разубавете си го денот со десетина минути медитација секој ден. И заблагодарете ми се.
СДК ... Рамнодушноста боли најмногу. Затоа пазете како се однесувате со оние кои искрено и целосно ве прифаќаат и сакаат.
Само уште вечерва моето срце ќе биде верно и само уште вечерва мојата душа ке пати.Сам полн со болка зошто повеќе никогаш нема да те видам, ќе тагувам во мирот и тишината и онака мојата тага нема да ја осетиш.Ќе мислам на тоа што беше а што можеше да биде.Ќе ги сонувам твоите мисли некогашни твоите движења вообичаени, сега толку далечни и безначајни и никогаш повеке нема да бидам во твоја близина зошто сега си далеку од моето срце. И зашто е сето ова ? Зошто овој текст што го отсликува мојот гнев.Со тебе неможам да бидам, не ни било судено и никогаш нема да ни биде, зошто судбината се заплеткала во сопствените игри. После вечерта доага утрото а мене ме чека некоја нова мака.Уште вечерва ке се кине моето срце, можеби ке потече и солза, само уште вечерва ке мислам на тебе и нема да се најдам во ниедно чудо.Кога утрото ке се пробуди нова надеж во моето срце ке разбуди. Уште вечерва ке те сакам и за тебе ќе жалам а ти со помош на далечината и времето никогаш нема да ме заборавиш. И знам дека ке го прочиташ ова и знам дека ке го сватиш и сакам да знаеш и да запамтиш дека за мене, после вечерта доага утрото а ти ќе останеш да патиш!
Доволно е само секунда да се случи несреќа , исто толку и да се избегне , му благодарам на Господ што ми сочува здрава и жива личност покрај мене, личност која ја сакам премногу , немаше да си простам никогаш ако јас бев виновна за ..... не сакам ни да изговорам (сакам тој лош час да остане зад нас засекогаш) .