Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.913
    Допаѓања:
    163.842
    Наречете ме глупа и извинување ако се најде некој засегнат, негација за било каква љубов не треба да пости.
    АМА!
    Стварно не можам да разберам љубов на работно место... со кој памет влегуваат луѓево во такви работи, не знам... стварно не знам.
    Имам познаничка која гледам сега на фб дека е во врска со колега... А колегата па и го знам од друга страна како соработник. И двајцата буквално очајно бараа партнери, годините ги газеа (ако 26-7 уопште се сметаат за години во кои те гази нешто) и чувствуваа притисок од околината. Конкретно за девојкава знам дека сите другарки и имаа дечковци.
    Уствари, каде е тука љубовта?
    Поминуваш 8 часа од работното време со некого кој знаеш како изгледа гол. По мојата дефиниција - колеги се сите оние кои не смееш да знаеш како изгледаат голи и кога чепкаат нос, во ред? А истото важи и за клиенти...освен ако работата не ви е од таква природа, мислам кхм...знаете.

И воопшто не разбирам дружење со колеги и колешки како да сте во средно. Секој викенд во кафанче, во дискотека... Кој како сака нека рече ама се губи професионалноста во сето тоа. Ако некој константно почне да прави грешки или да ескивира во работењето незгодно им е да си кажат, па се оговараат...

На marama, Dvolicen, girl-miri и 11 други им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.127
    СДК... Наместо часовник, користете компас. Ориентирајте се според себе, а не според другите.

На One.Moment, marama, mileystar и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Во животот секогаш треба да се помага некому, а не само еднаш или по потреба.

На One.Moment, WarriorAngel, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    СДК дека изедов едно цело чоколадо сега. Срам да ми е, и не смее да ми се деси во иднина :)

На girl-miri, tessie и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    СДК дека се помина добро...ииии.... креветчеее сега ќе те гњавам.

6. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    352
    На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Доколку не се свестат од МТВ, следи окупација на зградата!
    Ако сме толку демократски развиена земја, зошто граѓаните се игнорираат на јавниот сервис?
    МРТ мораме да си ја вратиме назад, на старата адреса, кај народот, кај тие што ја плаќаат..
    Револуцијата почнува,ајде сите заедно! ‪#‎СлободаЗаМРТ‬

https://www.facebook.com/slobodnamrt

Само да потсетам дека според законот јавниот сервис - МРТ за време на изборите има должност подеднакво да ги застапува со временска покриеност сите политички субјекти - партии. Моето искуство за време на последните избори беше дека просторот за владеачката партија е неколку пати поголем од просторот за сите останати партии и дека јавниот сервис е во служба на власта. И да се разбереме, не сум јас против едните и за другите. Јавниот сервис има централна и многу важна улога да биде објективен, надпартиски и пред се демократски, а тоа во моментов ни од далеку не е.

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Кога маката ке не освести што треба да јадеме .Се додека сме здрави јадеме се и сешто ,човек тешко да се убеди здаво да се храни ,зарем се чека полеста да пристигне па да се освестиме?
    http://nmd.mk/selectedarticle.aspx?cid=9687&scID=2134&l=63

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.913
    Допаѓања:
    163.842

Мислете си вие дека форумот не влијае.
    Еве на пример постот за несаканите девојки допрел до некого... и баш ми е драго, иако го игнорира, се лути и така натака, вистината ќе остане вистина. Ќе останете само обични дотерани девојки со напрчени усни... кои тажно си ја бришат шминката пред спиење прашувајќи се - дали вредам? дали сум доволно убава? дали ме посакува некој?
    Имајте убав викенд!!!

На Annath, Ella.313, mims-89 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Епа по толку многу петоци 13ти, дефинитивно, оваа дата ќе си ја прогласам за среќна. Секогаш ми се случуваат прекрасни работи на Петок 13ти. Така и денес. ^_^
    Најпрво едно прекрасно големо изненадување, тетка ми од Италија, а потоа и уште едно преубаво изненадување, подарокот од ДМ, и за крај јас бев таа која приреди изненадување, овојпат бев во улога на курир и пренесов едно ланче во форма на срце од сваровски, заедно со кутија чоколадни бонбончиња, кое допатува од Италија до домот на девојката на која беше наменето. :sun:

Зарем има нешто поубаво од насмевки и солзи радосници? :inlove:

П.С. Ги знаете оние мрзливи поспани утра, кога слушалките ви се замотани како лично ѓаволот да ги мота, и се занимавате со нив 5 минути, како капак на се’ и мобилниот решил проклето да не работи, и на крај нервозно ги пикнуваш слушалките во некој џеб, давајќи им прилика уште толку да се замотаат и тргнуваш нервозно сфаќајќи дека доцниш?
    - Епа, денес, за мене не беше такво утро. На здравје! :d:

На Annath, One.Moment, mileystar и 9 други им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075
    СДК ... поточно да се разбереме ... 8-|
    Не Св. Валентајн, не Св. Трифун ... туку Св. Ѓурѓовден!
    :D:D:D8)

На Annath, Daleron, Kristina... и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    192
    ^^ Св.Трифунтајново

На tessie и julie77 им се допаѓа ова.
  13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    20.000
    Да се пожалам јас, цел ден ме боли глава. Не помогнаа ни кафињата, ни кафетинот. Ваљда пак ми паднал притисокот кој и онака е низок. Ајде и благо каснав ко демек да ќе ме опраи тоа,ама јок џабе.
    Можеби сум и неодговорна за свое здравје, ама ич не ми се иде на лекар да се проверам за честиве главоболки.

Туку да не прочитав овде дека денес е петок 13 најверојатно немаше ни да ми текне. Од секогаш ми бил интересен денов, а зошто не знам.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    184.026
    Денеска е точно месец како заврши една работа, во која ја имав вложено душава.
    И после еден месец..сеуште носам грутка во гради и ме мава немир кога ќе ми текне на тоа....а ми текнува доста често...пречесто... Сакам само да помине... само тоа... аман веќе... нека помине !!!

Привршувам со прелистување на материјалот за последниот испит за семестаров..утре...
    Погледот ми го привлече мачката...сеуште со книгава во рака бледо ја посматрам, игра со нејзината омилена играчка, едно плишано меченце кое некогаш беше привезок на клучот од мајка ми, ама додека не и го дадовме не се откажа од него..го крадеше цело време... и еве ја, сама си го фрла и рипа по него, а потоа зазема победнички став..као којзнае што да напраила... Нејзината шашавост ме смее и расположува... :)
    Ќе бев посреќна и да можеше уште да ме замени на испит утре... ама, да не претерувам :)

На cresa-jagoda, ceca-1, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Само мене ли ми пречат сочно- прегласно звучните бакнежи на филм? Чмат-чмут-муц-шмуц. :^)

Има и начин и интензитет и технологија за да се долови сe`....

Секоја чест на оние коишто ги бива се` тоа фино да го искомбинираат.

Последна измена: 13 февруари 2015
    На Candid и Daleron им се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Значи аман веќе со овие припрости размислувања, денес на гости имав другарка со нејзиното 5 месечно бебе , си седевме убаво и потоа дојде една подалечна стрина да седи со мајка ми, замина што замина другарка ми и оваа стрината ми вика како се дружиш со девојки кои имаат бебе и се во брак, ти што чекаш, ни дете ни маж , време ти е , плус и не одиш на работа , на другарка ти и е гајле се среди , леле луѓе ми идеше да ја задавам , ми прави проблеми дома ја рцка Мајка ми , им ја полни главата ,ми застана гррутка во грло , не реков ништо , си заминав во соба.
    И да , еден ден и јас ќе се омажам , ке имам дете и работа , а до тогаш , само нека ме рцне уште еднаш ваква кокошка ќе си го добие фајнали :devil::devil::devil:

На cresa-jagoda, marama, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Во животот не постои човек што е среден,како некои што милсат ако стапиш во брак и годово се среди , да се среди или ја дозацапа работата ,секој си знае ,ама ова се среди некои љуѓе незнам како го замислуваат :^)

На mims-89 и Rama им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Знам дека бракот не е гаранција за среќа и нешто доживотно, единствено е убаво чуството да имаш дете и да си исполнет на некој начин, ама овие припрости луѓе со глупави коментари од такт ме вадат, леле жива ќе ме изедат верувај, секој што ќе дојде ајде не се мажиш ? :D реков нема веќе попуштање фино ќе ги тит..

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    А да отвориме една тема во Врски со наслов Совети и мислења во врска со лајкови, коментари и смајлиња на фејсбук?! Во секое второ мислење се толкува лајк.
    Озбилно до таму стигнаа младиве?
    Лајк значи лев клик на маусот!

Сакаат да ми го земат последниот дел од центарот на градот, што за мене е култен. ГТЦ ќе стане БТЦ (Барокен трговски центар). Страшно. Страв ќе ми биде да се прошетам низ центарот. Може ќе се изгубам во сите тие "убавини".
    :x

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.