Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.924
    Дефинитивно се заразив со DIY stuff.
    Ама баш ми дојде инспирација за вакво нешто... Се разбуди креативноста вечерва :)

На RockNroLLGirL, Sunshine.Sunshine и Kristina... им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    91.993
    Помина само 10 дена а чуствувам како да поминал цел месец далеку од моето семејство....
    Утрешниот ден ми е како голем празник дури и трема ме фаќа знаејќи дека со душа ме чекаат да се вратам дома и да ме видат. ^_^
    Веќе ќе бидам гостинка во нивниот дом :lol:како што ми вели сестра ми. Јас пак ќе кажам и сите знаеме дека дома си е дома.
    Иако веќе си имам свој нов дом потребно ми е време да се навикнам :)

На Lella, crazylady, Captain-Omni и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Мразам негативна енергија, посебно од млади луѓе.
    Само да се кукало и да се викало и да се жалело.
    За таквите сум недостапна.:envy:

Значи работите многу едноставно функционираат во модерниот свет. Сурово, ама едноставно. Всушност, колку побрзо се помириш дека е така, толку подобро за тебе.(highfive)

Сакаш пари? Ќе одиш ќе работиш. Може нема да бидеш Доналд Трамп, ама ќе имаш нешто СВОЕ како за почеток. Нема да бараш за цигари и за кафе и за улошки.
    Сакаш да завршиш факултет? Ќе седнеш и ќе учиш. Епа средно завршивме одамна. Препиши на крај краева ама не ми објаснувај дека е невозможно затоа што еве го гледам крајот. Да да, знаеме, никој друг во светот досега не завршил, ти првиот ќе бидеш, тежок маченик.
    Сакаш дечко? Ќе испаднеш и ќе се средиш и ќе се замешаш со луѓе и ќе си фатиш. Жалам, ама дека сте добра душа не ви пишува на челото, поверојатно е дека ќе ти го забележи карминот. :nod:
    Сакаш добри пријатели? Ќе си ги признаеш мааните и ќе станеш поотворен спрема туѓите, а толерантноста ќе си ја земеш за најдобра пријателка.
    Сакаш добри односи дома? Ќе се потрудиш да даваш малку повеќе од тоа што го земаш. И родителите имаат душа и срамота е, да земаш и да земаш и да земаш без осет за тоа што го враќаш! А да знаете само колку малку бараат за возврат. ;(
    Сакаш да успееш? Ќе се трудиш бе брат, ќе се трудиш, ќе имаш цел, не се родивме синови и ќерки на министри, епа ајде, тоа е, така оди во животот!

Неблагодарни створења, срамота за нив, а греота за нивните дома.:drunk:

Еве јавно кажувам:devil:, да ме линчувате:@, ако некој ден одгледам некое вакво створење, да ми лежи, да ми јаде, да ми штрака на компјутер и да ми троши пари. А да ме отепате, и ако го одгледам вакво, да не знае барем еднаш да ми каже ФАЛА за сето тоа.:!:

Постов е резултат на ПМС, диета и мојата улога на бесплатно советувалиште и исповедувалиште. А јас немам ли бе проблеми, мамата? Кога сте ме слушнале да ви кукам и да се жалам и да препаѓам? И бев безобразна и си кажав што мислам, и ме гледаа вака:o и ич не ми е гајле. Епа дами и господо, сакате во Европа, во Европа се функционира така. :bug:

На Lella, caroline.costa, imelda и 34 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Кога гледам проста маса, глуп народ, ефтини девојки, машки што буквално се прљаат со истите такви...искрено ми иде да им се исповраќам или пред нив или над нив.

На Minnie 1, crazylady, Captain-Omni и 9 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Во свет полн уметнички души, ванаби боеми и поети, ликови што се доживуваат ко комплексни и уникатни и користат лити фрази чие значење не го знаат, се радувам кога ќе наидам на нешто едноставно.
    Лик бре. Едноставен. Што ќе се изрази со најпростата дефиниција на нештото.
    Го боли душата, му скурчило, не „Дупката во внатрешноста на центарот на моето тело беше исполнета со планински магли натежнати над планината што е моето срце, додека килотите полека ми се исполнуваа со горчлив нектар - последица од нечовечноста на одредени персони.“
    Каде, секако, килотите се (повторно) неговите гради, а горчливиот нектар се негативните чувства што го обземаат. У реду е, Шекспир.
    Или по другиве форуми што гледам ликови што на тема кај што има да дробиш до 101, тие лупнале некоја песна само, па ти као мозгај што тоа доловува за него... |(
    Мислим, употреби повремено метафори, алегории, епитети, хиперболи и што не, али постојаното силување на истите ги прави луѓево да мислат дека така треба, па дури мислам и дека отупавувам што не сфаќам што се работи во некоја не-разумем-ни-сам-себе песна од 94 реда со максимум 3 збора во ред и ентер на најбезвезното место.

Слабо ме држи меморијата да се сетам на наслов, ама во основно имаше во учебникот по македонски песна за обетки чија подреденост на стихови правеше форма на обетки...и тоа беше импресивно, кратко и јасно, не ова бодењево очи и вадењето што понеразбирливи бисери.
    И стандардите се менуваат кон понејасно. Секоја понова генерација мисли дека таа несфатена т.н. поезија е врвот, па се споредуваат себеси и саканите со еднорози полни вошки, мрсули во прав шеќер, а врвот е дека кожата ѝ мирисала на цимет/јаболко/морска трева/нешто егзотично.
    Бар пофино ќе е да ѝ/му признаете дека косата му/ѝ мириса на спржениот кромид од ручек.
    Домаќински е, ако ништо друго.

На Lella, Captain-Omni, MandyLane и 10 други им се допаѓа ова.
  6. kristina.popovska

kristina.popovska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Ви посакувам успешна работна недела ! :)

На Kristina..., 1slavjanka и Milica Chelsea им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    у живо одје@увам, на форум-стискам ИГНОР.

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Вино, црвено, ако ме прашате мене.

Срцето ми го потполнува, ручекот, најомилено задоволство на свет, бре. Еден ден се замислувам како невротично мавам со некоја чаша и црвено вино се лизга во неа и така бам, пари ми течат од сите страни, чао несреќи... (среќа дечко ми има бејби фејс па на 40 години ако бидеме заедно ќе биде убавец) , да, он од десна страна и јас викам у ПМ свету, убаво ми е.

И во претходните мои животи сум пиела вино во којзнае какви се' садови и татко ми правел најслатко вино и ме мажеле за принц ради традиции а јас сум имала секси љубовник пошо демек као не сум по семејно богатство по половиот орган на градинарот сум.

Е така, сродна душа низ универзумот не ме држи туку една обична чаша вино црвено.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.211
    Допаѓања:
    175.966
    Сакам да кажам дека секој ден главата ме боли од х причини, се нешто оди наопаку и почнува периодот на тестови а јас сум поручек и буквално немам време за ништо. ;(

10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    20.000

Знам Дека повеќе од Вас мразат што е понеделник, мене секогаш ми бил убав.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Една насмевка...Искрена....болна...долгоочекувана...Кого ли го боли повеќе?
    Оној кој ја упатува или оној кој е свесен дека никогаш повеќе нема искрено да се насмее?

На Lella, Minnie 1, viktorija 90 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Dobro utro ponedelnicko (fingers)

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.913
    Допаѓања:
    163.835
    Понеделнички се осеќам многу тапа право да ви кажам.
    Пред една недела имав многу убав понеделник и цела убава недела.
    Би била благодарна ако продолжи во таков манир и оваа.
    А не вака...гледам сонце, а ладно, па ме нервира и некоја чудна тивкост од сите страни, како да има некој болен.
    Пмс...

На Mama25 и BurstBerry им се допаѓа ова.
  14. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Јас кога учам никој се смее да ме разбуди.8)

На mileystar, Sunshine.Sunshine, sinorinJa и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Koлку само музиката ни е неизбежен сопатник во секој аспект од животот, уметничка нота проткаена во било какво наше расположение...
    Имаш вишок на енергија - таа е тука за да ти ја подигне на уште повисоко ниво позитивната енергија со која зрачиш, без разлика дали за луди моменти во друштво или моменти на досада што резултираат со соло концерти (во издание кое не е за во јавност :D).
    Ти лежи ли било каков проблем на душа - пак се „обраќаш“ или на некоја плејлиста со најпозитивните можни звуци... или пак мелодија која ќе ти го доомекне срцето за сите чувства да ги исфрлиш во нејзиното времетраење и со олеснување тераш понатаму како нова.
    Зад некои текстови пронаоѓаш парчиња од твојата душа, звуците те носат во друго време, на познати локации на кои те потсеќаат или непознати за кои сонуваш и на кои совршено би ти дошол одмор... и за таа неколкуминутна магија се исклучуваш од секаков вообичаен стрес кој те чека во реалноста. :sun:
    Секоја песна со своја намена, зад секоја стои посебна приказна... :music:

Последна измена: 16 февруари 2015
    На Lella, l0vE...-love, Anabelle.Amorette и 15 други им се допаѓа ова.
  16. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Е, мајка ми е значи махер за нерви.
    Ќе дојде на нашето попладневно дружење кај мене во соба и пред да излезе, ќе ми пушти некој чкљ канал со тон на праг на неподносливост, ќе го однесе далечинското некаде во Бермудскиот Триаголник и ќе си отиде да си брка своја работа.
    Еве, досега го слушав градоначалникот на Штип, кој патем бил и билкар и уште нешто трето...ваљда астроном, којзнае...и си има емисија на Канал 5 Плус, кај што кажува како неговите му лечеле не знам што така што си го лизнувале прстот, бркнувале во сода бикарбона и му давале да шмука. :|
    После се степа дали ракот што некоја билка лечела бил баниген, мелиген...не, мелиген...не...малиган...и на крај се помири дека нема да го погоди, па заташка со нешто десетто.
    Ти баце, не си билкар - цреп си! Али те плаќаат...што е супер за тебе.
    И така, фала му на онаквото, заврши.
    А кој види далечинско, мое е...јавете се на 0800-555-ПОБЕГУЉА.
    Да сменам канал дури не почнало друго. :worried:

На Captain-Omni, Emy867, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Во недостаток на инспирација ископав еден спомен, а не требаше. Пошо јасно и гласно во одредена точка од минатото си кажав дека никогаш веќе нема да помислам на тој момент што ќе боли, и тоа токму од таа точка до бесконечноста.

Така, во недостаток на инспирација и од досада додека пешачев се сетив и јазикот си го гризнав; и сакав да си штипнам внатре во местото за меморирање да го прекинам грчот.

Е, затоа сакам и не сакам да пешачам, пошо се' ти минува низ глава кога си оставен сам на себе.

На Annath, Candid, AnaKarenina и 4 други им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Тука сум бе жени,тука сум.
    Ама посакувам да не сум.

19. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    ...koga go sakas kako sto davenikot go saka vozduhot, koga te ubiva ako go imas vo mali kolicini, ee toa e ljubov..

На Annath, anichka94 и julie77 им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Има толку интересни личности,што ти доаѓа да си ги земеш со тебе дома.
    Нема напнатост,мрчење осудување ни критикување.
    Се е сведено на смеење,и дооолг и сочен материјал за раскажување,на безброј патописи и ситуации.
    И по некој сеир за нашите блесави момчина.
    Прекрасно е да ти се погоди девојката на најблискиот другар на твоето момче.
    Знаејќи дека сакала или не мораш да поминуваш во тоа друштво.
    Ама па 3 часа непрекинато зборување,плус и двочасовен шопинг и повеќе од позитивен исход.

На 2658, mackica1, BurstBerry и 3 други им се допаѓа ова.