Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Screenshot_2015-05-10-14-57-15-1.png
    Зошто тато вчера не си дојде дома, прашање кое јас го поставував 2001 та, а сега овие мали душички ;'(

На samovila.red., Lella, kikkki и 12 други им се допаѓа ова.
  2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Јас вчера сабајле станав за на работа во 5 часот,се нормално се спреѓив, го испив првото утринско кафе и појдов на работа.Мојата фирма е веднаш до Диво Насеље.Слушнав како пукотници ама занемарив и продолжив да одам.Мислев ништо не е страшно и сериозно.Кога стигнав до пазарот тогаш сфатив....насекаде имаше специјалци и демонстрации.Тие почнаа да викаат да бегаме, по сите работници..Тогаш сфатив, ме фати паника..Страшно беше се вратив дома преплашена..Пукање ,видео клипови на фб. Не сум паметна веќе да зборувам .Не знам што да мислам и кого да го обвинам за сето оваа??Кој е крив???Зошто оваа ни се случува??? Какви терористии.,чии луѓе се тиее???Платеници???? Што сакаат тие од нас? Не знам мене оваа од една страна ми делува како добро изрежиран филм..

3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Жално е тоа што ни се случува

На samovila.red., Arthur и girl-miri им се допаѓа ова.
  4. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Ме боли душата. Ништо не може да боли повеќе од ранетата душа. Ах, колку сакам да го вратам времето... Зошто по ѓаволите јас сум таа што ги прави грешките... Кажете ми зошто не учам од туѓите грешки? Боли душава. Боли кога ќе ми текне дека скршеното никогаш не може да биде исто ако се залепи. Боли, проклето премногу боли! Да ти се плукнам во животот смрден!!! Со што заслужив јас што ми се случуваат вакви работи? Само паѓање, само страдање... болиш животе, болиш!!!

На samovila.red., presiosaP, Arthur и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Бев да дарувам крв, се потрудив да спасам човечки живот.

На Winter Lady, samovila.red., eliesaab и 22 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.219
    Допаѓања:
    175.994
    Сакам да кажам дека благодарение на вестите на Сител јас сум помирна безразлика реално ситуацијата каква и да е. Патем почнав да добивам чести вртоглавици и да заборавам да јадам, ама ајде стресо си го зема своето. Ако потраи ова ќе си го фрлам здравјето. :rain:
    Пробвам да пишам дневници за утре и да цртам ама полоши цртежи и ракопис сум немала до сега што не знам дали да молам професорите да ми дозволат за следната недела да ги однесам комплетни дневниците ...
    Во глобала то е ... Ај да се надеваме дека ќе идат подобри денови. :sun:
    Јас никогаш не останувам на малку па сакам да кажам дека сега желбата да одам на курс(обука) за војниче е поголема од претходно само не знам дали тато би се согласил многу со тоа безразлика што му го трубам тоа од претходното лето. :x
    Сите држете се, да не се караме меѓу себе, сега не треба да се разединуваме туку да се спојуваме (постојано ја читам темата за Куманово и бев мн разочарана за големата разединетост таму ... (facepalm))

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Не дај боже по грешка да стиснете на далечинското и да уклучите Сител,оти мозокот ќе ви се исуши,еве ви кажувам.
    Ситуацијата во нашава никаква држава одамна нема никаква контрола,посебно што главни водачи ни се едни неписмени амеби,а пола народ е со испран мозок.
    Ова со Куманово само ја прели чашата.
    Тоа што душата ме боли за настраданите,невини души кои загинаа за ништо,тоа настрана...
    Ами како бе така господата горе не знаат кои нападнале и со кои ресурси?
    Па каде е господин Хорхе?
    И како е можно да се мешаат партии и националности кога гинат ЛУЃЕ,и Македонци и Албанци и Турци?
    Не знам,не знам веќе што чувствувам..ГНЕВ,ОМРАЗА и ОГРОМНО РАЗОЧАРУВАЊЕ,како стигнавме до овде?

На QweenSM, Mama25, Yowannty и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    маркетиншка / аматерска власт + корумпирани / партизирани институции + воајерски / сеирџиски народ
    = загарантиран хаос и пропаст

На Mama25, Yowannty, Arthur и 3 други им се допаѓа ова.
  9. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Цел ден седам и читам по портали за ситуацијава. А што всушност правам? Глава не дигнав од компјутерот денес и вчера. Сакам да си одам дома. Смирено е да, ама пак се плашам. Ми велат да останам тука на сигурно. Рацете ме болат од штракање цел ден. Не сум јадена цел ден. Не ми се ни јаде. Ми е смачено. Ми се плаче. Не размислувам трезно. Сакам пак да излезам слободно да шетам, сакам да се насмеам бар малку. Подочници до земја, психички ослабнав. Луѓето тука ми спремаат ручек а јас чувствувам грутка во грлото. Ќе чепнам нешто колку да не е без ич. Душата ме боли.

На samovila.red., Salome, Giovanna и 6 други им се допаѓа ова.
  10. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Сдк
    Спалната ми е на поткровје иммногу често влегуваат птици под стреата.
    Ја заспивам моментално ќерка ми и слушам некој звуци слични на пукање. Се стресов. И после ми текна дека е птицата.
    И така секој нареден пат јас се потресувам. За момент.
    Нека заврши веќе.

На samovila.red., Yowannty, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  11. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    После минатата ноќ сфаќаме колку многу значи мирниот сон и чуваството на сигурност и безбедност.
    Дај боже ова да е крајот доста беа жртви

На sweet-cherry, samovila.red., Mama25 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Ми се плаче ми се вреска ама нема кој да ме слушне. Има ли смисла моево постоење? Никој не ми ја разбира макава дури до сабајле да објаснувам, едноставно не им е гајле. Немаат осетено на своја кожа па не разбираат. И што понатаму? Каде? Како?

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dusa be ! Duri ni situacijava ne uspea da go pokoleba. Sepak si go spakuval kuferot I doaga kaj mene. Sakam koga pravi se
    za mene :hug:

На Victorian и Arthur им се допаѓа ова.
  14. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Немам добро претчувство за вторник............

На Arthur и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Аман кај се погоди колоквиумска недела во вакви денови да почнува.. Цел викенд скоро на интернет го поминав, искрено ме потресе цела оваа ситуација. И ете сега учам колку што можам утре полагам.. Битно да се среди, да помине...

ПС: При учењето ми се пријаде пудинг и си направив во ѓезве 1 чаша пудинг.

На samovila.red., kjukli, Sunshine.Sunshine и 3 други им се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Сè, сè, ама... кога видов некои вчеравечер излезени по дискотеки, кафиќи итн. како ништо да не ни се случува во државава, ми се приповрати.
    Од каде ја најдовте таа волја, не ми е јасно?! Јасно ми е дека живот иде даље, ама бар денес и вчера да се воздржавте. Не ве погоди ситуацијава ни најмалку?! Почит и основна култура да се немало.
    [​IMG]feeling pissed off.

(Мој статус на ФБ.)

На sweet-cherry, samovila.red., eliesaab и 30 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.910
    А јас имам гуштерчиња... и отпосле ми текнува дека се они...Среќа не се симнуваат надоле па да ме извадат од памет уште толку, а грев ни е да ги уловиме...

Старите трауми само прашање е на време и тригер кога ќе те удрат...
    Од ова мора да се освестам и да се ослободам од стравот кој би ме мачел цел живот.
    Од петокот навака се е наопаку...
    Не можам да заспијам, главата ме боли. Имам тон заостаната работа, а среќа па утре сите се кој каде на пат, а јас сум сама па ќе можам да правам што сакам и да работам кога ќе се осеќам способна.
    Од прееска две табели во ексел не можам да средам...

На kjukli и Arthur им се допаѓа ова.
  18. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Значи Хорхе и Гујо, подобро да не даваа прес по два дена трауми за народот ...ќе изгледаа помудри.
    Вака, ломотеа стихови склепани и ненаучени, како првачиња.
    Ќе сноси ли некој одговорност за ова или пак се под тепих и никому ништо...тераме ко да ништо не се случило? Феномен е оваа влада !!

На eliesaab, Mama25, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Има моменти во кои се срамам што сум Македонка. Каков народ сме бре? Срамота. Секој мој збор е малку за да опишам кој револт го чувствувавм моментално. Абе засрамете се....

На kjukli, Abrakadabra и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    11209653_771276999658919_3554716533777271421_n.jpg Незнам зошто ама го сакав,го обожавав,како да му го слушам гласот сега;(мерак ми беше да го гледам и слушам:(
    ВЕЧНА СЛАВА НА ТЕБЕ КОМАНДАНТ ВО ВИСТИНСКА СМИСЛА НА ЗБОРОТ,
    ВЕЧНА СЛАВА НА ЗАГИНАТИТЕ ВО КУМАНОВО:u:

На samovila.red., eliesaab, Mrs.Cuper и 18 други им се допаѓа ова.