Епа тоа и јас викам јас во Систина го ставав, а најверојатно за пораѓај ќе си одам на државно така сум со план
Другарка го вадеше во Систина кај истиот доктор што и го стави серклажот, а другиот ден си се породи во Чаир. Јави се и прашај зошто не се наплаќа вадењето. @ivani30 касно ти е за серклаж. Може да ти дадат само појака прогестеронска терапија и магнезиум поголема доза. И лежење до крај
Земам 2.2оо утрогестан орано и 800 мг магнзиум.Генерано седам и лежам не мрдам многу дома сум.На 9 ти август ми закажа контрола и ќе видиме како ќе биде да изгурам барем август мислам деа и 27 мм не е току страшно за 28+1
Не е страшно, плус ако си е затворено и немаш фунелинг, немаш причина за паника. Може така ќе изгураш и до крај
Се надевам деа ќе терам вака барем да влезам во 36 па после нека биде што биде ,ти до каде си која недела си
Во 25та ставив од утре сум 30та здравје, јас бев 22мм и омекнато грло тогаш и имав шанси уште за ставање, а за тебр незнам мислам дека е касно а и не р така страшно поголема недела си, ставај утрогестан и мирувај си ќе помине Е супер чим е брза постапката тогаш да не мислам многу што ако се случи нешто непланирано
Тоа и правам,кај мене грлото не е омекнато таман си е ....Се надевам ...А баш спремна да почнам да купувам се.... ама само нека е за добро
Подобра ситуација имаш без гајле само опуштеноо ајде де online има се и сешто јас така ќе правам, после следнава контрола во план сум да се спремам па нешто од нет, нешто маж и мајка ќе ги пратам со список и ќе се купи, до тоа нека е само дојдено се купува во 2 дена
Прашај за инекции барем еднаш неделно прогестерон депо да примаш, мене од 16мм на 20мм ми се качи за 5 дена благодарејќи на нив. Јас сум 28ма со серклаж
Природно си се породи, за пола час и килажата на бебенцето беше супер. Ајде уште малку и знам дека тие што имаат омекнато грло и скратено најбрзо се пораѓаат и најлесно. Барем тоа е позитивното па пишете и ваше искуство.
Ќе го видиме крајниот резултат како и што здравје од утре 30нед, имаме време се надевам да пораснеме уште некоја недела за искуство одма ќе споделам цела приказна