Ти благодарам многу Читам и слушам само лоши искуства, добредојдено ми беше ова. Со лесно и на тебе, се ќе биде како што треба
Devojki otkako sto vi go izvaja konecot posle kolku vreme se porodivte? Jas narednava nedela ke polnam 37 pa mi rekoa togas da pojda
Znaci jas da oda podgotvena drugiot pat haha, deneska praev ctg nemav kontrakcii ni bolki konecot rece dobro drzit posledno ko mi merea cerviks bese 14mm i sega ne znam sto ke Bidit od kako ke mi e izvat.. ti imase bolki ili kontrakcii pred da ti e izvat konecot?
Ништо немав, никакви болки и вадењето на конецот не го ни осетив. На предходниот преглед добар беше конецот, само цервиксот беше скроз скратен само на конец се држеше.
Здраво девојки ми правеа серклаж пред една недела се помина добро , но сега овие 2 дена имам некој темно жолтеникав /кафеав слуз .Дали некоја од вас има слично искуство ?Ја прашав матичната вели нормално е ,но јас не сум спокојна,
Mozno e da e od samiot zafat neli edna nedela e pominato,no sepak moj sovet konsultiraj se so d-r koj ti go pravel serklazot.
Mamicki dali e dozvoleno da se imat odnosi so serklaz ama veke sum 37 nedela i ponedelnik ke mi e izvat konecot ama cudno denovite imam ogromna zelba za s*ks
Ема цимер од соба 45 не се плаши мене тој и лендацинот ми го даваа 7 дена дур лежев на патолошка.Како си ти?јас после толку време тек пон на контрола да видиме дали се крати у грч 2 недели
Ооо цимер и мене после серклажот ми дадоа лендацин иначе добра ти? Ајде ќе биде дај боже ќе биде се океј на испис 22 ти беше мислам нели?
21-22мм рекоа демек, само што на контролата веќе ќе бидам 24+2 и ќе биде касно за серклаж да барам и незнам што ќе се праи.Ти добра со серклажот почна да мрткаш по малку ? Ја најдалеку до кујна и вц
Не е касно, читав дека некои и во 26-27 недела ставаат,оди на второ мислење,без серклаж е голем ризик
Знам дека е голем ризик, дома секое вртење на кревет на штрек сумГак и Чаир демек до 24та правеле само евентуално Ремедика или систина да прашам...
Во Систина дури и во 27 недела правеле, ама скапо е доста, мене на клиника не сакаа да ми направат па отидов таму. Околу 45000 излегува преглед, ковид тест и серклаж заедно.
Па се пазам право да ти кажам и Данева ми кажа мирување повеќе и наведнување,клекнување,качување по скали никако..Види што ќе направиш на контрола дај боже се да е океј па да нема потреба од серклаж ама ако се крати уште доколку си во можност побарај си и второ мислење
Имав сега цимерка последниот ден, дојде со скратен цервикс 30-та недела , Корнелија ја спремаше за серклаж ама одлучија да тера вака со терапија