Па ваљда зависи од случај до случај. Па и од доктор до доктор. Некој ќе даде атб превентивно, некој ќе провери брис, не знам... Имав и јас инфузија, веројатно имаше антибиотик во неа. Немаше време ни кај мене зашто итно го ставивме, ама пред да ми стават анестезија ми зеде брис, па стави серклаж и рече утре ќе ти кажам дали да земеш антибиотик, зависно од резултатот.
Фала ви на сите за одговорите, дефинитивно различно сите. Мене два дена пред серклаж ми рече да ставам Полигинакс, биле 3 антибиотици во една вагинална таблета... Ама твојот случај да се земат брисеви пред серклаж, како најдобар ми се чини Ништо, ќе проверам за една недела крвна слика, се надевам се ќе биде во ред.
Девојки, дали нешто користевте како заштита од инфекции? Јас земав лактогин сапун за интимна нега и пробиотик лактогин за пиење. Доколку имате некои совети, би ми биле добредојдени
nz I jas toa se. mislam ima. eden sprej edna clenka na forum it. mi go. kaza ama veke tuka nemalo za vag. upotreba oktantisept ja prasav doktorkata rece ne go davale vo bremenost a na nego pisuva moze posle 3 mesec ama mi e strav posto I jas fativ bakterija posle serklazot I sakam preventivno sega.. do sega nz kolku vaginaleti isprimav vo rok od 2.meseeci..
@Honey28 Која недела си мила? Што симптоми имаш за бактериите? Битно е бебе да напредува, бактериите ќе се средат. Јас после серклажот немам сукрвица и болки, но имам светло кафеав, накај жолт секрет. 4 ден ми е после серклажот. Правеше брисеви после серклаж? За една недела сум на контрола, па имам цел список прашања за докторот
Јас прскав Октенисепт. Имав чешање поради долготрајна употреба на утрогестан и докторка од Систина ми кажа да си ги земам. Тој во моментот пече но брзо делува и се смирува јадежот. Го користев во трето тромесечие
da pravev brisevi posle 4 nedeli od serklazot I mi ispadna klebsiela bev na infuzii imav dole. bolki ama ne znaev dali se od serklazot ili od drugo posto celo vreme me bolese posle serklaz I posle toa koga pravev brisevi imav nekoi proziren zolt iscedok toa bese 19 nedela sega sum 21 nedela I nemam veke iscedok se nadevam deka isceznala sega ke mi zemat bris pa. ke vidime..
Од зегин ама за вагинална употреба. Околу 1000ден беше пред 3ипол год. Има и стапче за полесно прскање
Во еден момент од бременоста пробав само со вода, но имам чувство како да не сум чиста Затоа читав за лактогин сапун специјално за интимна нега па го купив... Не си паметен што да правиш
Go ima ama obicen, treba so vaginalen aplikator koj se prska vaginalno so cel prevencija na infekcii .
Здраво. На 23+5 ме пуштија итно Скопје на болница, цервикс 1,8 и водењакот и бебето многу долу. Ја имам бактеријата уреаплазма ми рекоа од нејзе е. Па сега лежам и мирувам на болница 34+3 сум. Можно е серклаж да ми правеле . Дали некоја има искуство и дали е опасно и колку време би лежела на болница?