И со мерките сме исти скоро. Јас сум све околу 25 без фанелинг. Само нека седи така, ќе лежиме, не е проблем веќе. Нека ни е со лесно
Ти благодарам многу за мислењето Дали можеби знаете како се движат цените во Систина за серклаж? Јас сум со царски рез од пред 3 месеци и рано е за нова бременост, но сакам да испитам колку можам повеќе работи пред истата да се случи Ви посакувам да имате само позитивна мисла и Господ да Ве чува
Вагиналниот што се става во бременост е околу 40.000 со една вечер лежење. За абдоменален не знам, ама све ко да имам некаде прочитано околу 100.000 денари. Ти посакувам успешна наредна бременост и најлесно да ја поминеш
Девојки, пред недела ипол правев серклаж превентивно, но добро што направив бидејки грлото ми било многу размекнато. Сега лежам само, до вц одам и тоа ми е цел ден. Сега сабајлево станав и осеќам како да ме пече ама само еден дел од левата страна, чувството ми е како да ми е растегнат конец... незнам што да правам?! Да се јавам на гинекологот или да не паничам?
Конретно не сум ја имала таа сензација, или може и невсе сеќавам. Само знам дека после серклажот, посебно првите две-три недели јас секој ден се пораѓав и нешто ми беше. И одев често на контрли, не можев да издржам. Оди, нека те зирнат, верувам ништо не е, али друго е со мирна глава.
Zdravo me interesira dali oseti nekoja bolka koga go pravea toa dali se oravi toa kako obicen pregled ili ? i jas ziveam vo belgija i mene mi rekoa deka ke mi stavat (prsten )bidejki sum so konizacija i mi e skrsteno grloto na matkata.i
Jas go napraviv voopsto ne e bolno i mi rekoa deka vo 36 nedela ke mi go izvadat.w sega za ponataka neznam kako ke bide
А во која недела го ставија кај тебе и колку ти беше цервикс? И дали после 36 од кога ќе го извадат одма се пораѓаш или оставаат само да дојде до тоа? Ти Балгодарам.
Jas sum 23 nedela ,ne ne ke si cekasti toa ne prestavuva nikakov problem taka da opustise i sve sto treba napravi bitno e deka ne e bolno voopsto i ne e stetno za bebeto .
Devojki nova sum na forumot. Ova mi e vtora bremenost so prvata so skraten cerviks so 29 do 32mm so strogo lezenje isturkav do 38.3 nedeli. Sega vtorava uste vo 11 nedela na kontrola vo sistina 27mm. E sea denes bev kaj maticnata moja ona go merese 32mm ama imalo i faneling i placenta previa me ispanici deka e mnogu losa dijagnoza a vo sistina ne mi spomna nisto doktorkata toa. A i kolku sto procitav po netov pred 20ta nedela nemoze da se dijagnosticira placenta previa poradi toa sto ne e uste odvoena i krenata placentata. Ima li nekoj vakvo iskustvo poso sum izvadena od pamet. Falaaa devojki
Кога ти е термин? И како оди со песарот досега? Дали е се ок? Примаш некои др лекарства освен тоа? Ти благодарам
Fala bogu sve termin imam na 9 Oktomvri inace sum dobra nemAm nikakov problem od lekarstva koristam vaginalni utrogestan od samiot pocetok
I jas imam termin na 7mi. Go staviv i jas pesarot samo kaj mene e uste dinamicen celo vreme odi od 2 pa do 1.2 .Dali kaj tebe stoi celo vreme isto ili?
Здраво Биби, јас сум 13 недела исто со близнаци и сега грлото на матката ми е 30 мм. Дали ти текнува со која брзина се кратеше кај тебе и колку мм кога правеше серклаж? Фала најмногу!
Здраво. Не направив серклаж, читав тогаш дека е веќе мн касно во таа недела да се прави. Не ми текнува ич како се намалуваше, мис 12 ми беше и имав и фунелинг и со лежење издржав до 31 недела. Одмарај, лежи, ништо не работи и ќе си истераш. И мис ти си уште рано и да се направи кај тебе мис не е страшно.
Од вчера наваму осеќам како боцкање во цервиксот, 32,2 г.н да напоменам наместо серклаж имам прстен ставено, нзн дали е нормално и дали некој истото го чуствува? :/
трудници, ми закажаа утре серклаж.. ме интересира дали после зафатот ви ставаа дрен или одевте во тоалет?