@awl сум го пропуштила твоето известување, до вчера во труднички муабети ни беше честитки и од мене, да сте живи и здрави, среќни и весели заедно и уживај во прекрасните моменти!!!
Мешенца...бев во фрка овој месец, а и нешто компјутерот ми е расипан сеуште. Отидов на преглед на 11-ти сабајлето (кога пишав), на ЦТГ не покажуваше никакви контакции, плодовата вода беше во ред, но докторот ми препорача да останам во болница да ми стави провокации. Ми ги пуштија преку инфузија, имав огроомни болки (на која и пуштале знае) а пак на ЦТг не покажуваше контакции. Од саботата сабајле до неделата сабајле само 4 прста, по неколку часа пак ме прегледаа, пак само 4 прста. Не можев да издржам и му реков на докторот да ме прави царски. Тој фино лепо си кажа 200 евра и во 13:45 родив здраво право девојче 3800 гр. и 51 cm. Позз до сите
Мамички нови најголеми честитки за сите, да ви се живи и здрави бебињата и големи да растат.Баш ме радуваат вака убави вести.Позз
Фала, фала, сите да си дочекате (тие што не сте сеуште), тие што веќе имате нека ви се здрави и живи.
Ме примија вечер кај 22 во болница, имав благо покачен крвен притисок, но според докторот не смеело да се ризикува, особено што имав и намалена плодова вода. Останав вечерта да преспијам и ми мереа притосок на 30 мин. Утрото дојде докторот ми рече доста му е, вадиме бебе да се видите. Во 11 ме премија, ми дадоа на мое барање целосна анестезија, супер помина и примањето и будењето. Кај 14 анестезиологот стоеше над мене со слика од бебе кое се сончаше во друга соба плачев што од среќа што од олеснување. Се на се, благодарна сум што ме породија баш тој ден и што се испостави дека паниката не била напразно. Посакувам секоја трудница да има одговорни доктори како тие кои што ме водеа и тераа породување и анестезија и педијатрија и обука за доење и да има само убави спомени од миговите кои толку долго ги чекаме.
Во Ремедика- Ефремовски Јован и Арсовскс - анестезиолог. Иако бев најгласен противник за породување во приватна клиника, со став дека е само шминкерај, заради сплет на околности мораше овде, но сега не жалам за ниеден денар и признавам дека сум била грешка
Znaev deka e Efremovski, ima poroduvano Eden kup moi prijatelki I site se prezadovolni, bas mi e milo sto ubavo ste pominale, sega zapocnuvaat najubavite I dolgoocekuvani guskanja so bebenceto, se najubavo
Ooo sto ubavo, jas imam vnuka Ilina na 2ri Avgust rodena Golema da raste i srekja i radost samo da vi nosi
Јас да се пофалам се породив денес во 20 ч. На свет дојде Јана куклата најубава. Болеше али ајде повеке во породилни приказни ке напишам. Бакнеж и гушка од нас....