За коската не знам за помало на сестра ми така и го водеа две недели помало на крај се роди над 3 кг во 39 недела. Се беше ок ,џабе ја плашеа. Чисто да те смирам инаку секако на вторп мислење оди си.
Исто не знам за бутна коска ама мене и двете деца ми ги водеа со помали мешиња за 2недели, а второто плус другите мерки за една недела. И ден денес имет тесни мешиња ама складни со нивната градба. Второто се роди 3кг во полна 40та недела.
Na drugarka i kazaa deka ima krivo stapalo maloto...isplasena otide sistina na pregled kaj Dimcev, koj kaza deka sve e vo red i taka i ispadna bebenceto se rodi zdravo pravo. Taka da najdobro na uste edno mislenje kaj strucni lica za anomalii.
За бутна коска немам искуство обавезно оди на второ мислење кај Димчев или некој на ГАК. Моја препорака Данева или Самарџиски. Моите и двете ги водеа помали за една недела и повеќе, првото ми се роди 3кг на термин, а второто 3800 во 42 недела, а на последното ехо докторот го измери околу 3300, така да тоа нека не те плаши.