Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Сонував како на дечко ми му се случила несреќа и моите требало да ми ја соопштат веста. :worried:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ognenija, среќата буквално речено ќе те заобиколи,можни мали проблемина љубовен план

3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Сонував како сум била на море,ама кога сум влегла во морето, имало некоја материја со индиго боја место вода и таа материја била нешто како течност и цврсто,како желе,многу ми се згади во сонот. :doh:

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    sweet-star ...биди внимателна не баш секој ти мисли добро

5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Јас сакам да прашам,што значи на сон некој да ти дава пченица и ориз? Значи башка пченица,и башка ориз? :?:

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Баш ме интересира дали некој има толкување за сонов, сонував како јас и брат ми сме просјаци. Седиме на плоштад на едни картони и чекаме денарчиња од луѓето. Почуден сон не сум сонувала никогаш!

7. maryJ

maryJ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Сонував како сум била у школо(основно) и трчав за да влезам на час,се испоудирав у децата :D ама важно успеав у влегов. Си седнав сама на клупа и учителката ни даде задача да читаме нешто некој текст а ја зошто немав книга, му барав на другарчето пред мене кој исто така седеше сам( во реалност ми беше симпатија на времето и се мувавме :$ пред 10 год.) ме задеваше, се гуравме седна до мене но не ме оставаше да читам, на крај ми кажа дека ме сака и се навали и ме цуна.... хахааххаххах
    Комедии ми се соновиве у последно време ау :rofl: барем сонов ме врати на убавите денови од основно пред 10 години.... и многу ме интересира што би значел :^)

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    posledno go sonuvav partnerot so drugar mu, na bivshata devojka negova drugarka i jas na kafe kako se karame zashto taa doshla tuka i sho bara. a majkami me sonuvala mene i partnerot koga pravime savadba a majkami ne me davala :D znae li nekoj da mi gi protolkuva sonovivee?

9. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    сонував дека сум била во продавница за бела техника и сум купувала далечински управувач..
    што би можело тоа да значи? :?:

10. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Сноу Квин може да знам како ги толкуваш соништата, од книга гледаш, интернет или што?
    Јас баш побарав прее на соновникот на Фемина и пиша дека ме очекува некоја убава вест или изненадување, што е спротивно на она што ти го кажуваш.

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Сонував како со некои другари сме се возеле на сплав. И некој другар кажал дека под сплавот имало некоја голема змија. Па вечерта немало каде да спиеме па сме спиеле на сплавот ама на сите ни било страв. И сабајлето кога сме се разбудиле една другарка била мртва од убод од змија. :worried:
    Сноу? :)

12. missmk

missmk Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    16
    Сонував како сум била со уште две другарки на некоја улица..и сме имале заврзано неколку пара купаки за некој ланец.Потоа дошле 2 девојчиња и едната почнала да го влече ланецот.Тогаш едната од моиве другарки ја фатила таа и ја бутнала на земја,а другава непозната особа земала песок и фрлала во нас ????

13. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сум седела сама на некоја клупа, сум ја гледала полната месечина :?: :wasntme:

14. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    .......сонував дека имав баба некоја грофица...........имав и постара сестра и бабава поише неа ја сакаше ја и бев у втор план...........па после се играв топка со старата............се подававме со оние детски топки...........кај мене дома бевме цело време
    ........па сонував дека треба да полагам математика поточно геометрија со шестари и триаголници :^) требаше да седам до едно дете шо поима си нема.........а богами и ја ништо не знаев................па сакакв да искористам една другарка и побарав помош она да ми објаснува математика во иднина и се согласи..............и ја само си реков дека уствари сакам геометрија и ќе се трудам да сфатам...................и после продолжив да седам до тоа детето али бевме на некоја трпеза и гледавме шпанска серија....................ги знам инаку и детево и другаркава...............

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    1.Сум сонувала како сум била со една другарка на една тезга и таа си купила една нараквица и венче,а мене ми подарила чешел кој бил долг околу 30cm. и не бил прав,туку малку искривен како триаголник.Потоа сме се шетале,а јас сум се нашалила дека чешелот личел на некое нинџа оружје.Потоа сме почнале да трчаме,а јас сум забележала дека на нозете имам малку бела крема и сум и рекла да застанеме кај паркот,да ја тргнам кремата.Јас сум ја прашала колку деца има во нејзиниот клас,а таа ми кажала дека неколку деца ќе се преместуват во друго училиште.Потоа пак сме почнале да трчаме и сме застанале пред голема порта (портата претставувала врата на училиштето каде што сме учеле).Некој пробал да ја отвори,но било заклучено.Јас и некои други ученици требало да пополниме некои листови.Мојот класен дошол и сме отишле во некоја училница.Ни кажал,тие што не ги вратиле учебниците да одат до дома и да ги вратат.Од десната страна имало шкафови,а на два вратите им биле отворени.Јас не сум знаела од каде да излегнам,дали од кај тие врати или да тражам друга.Една девојка ми се насмеала.Кога сум ја нашла вратата сум излегла и сум си дошла дома.Во кујната имало неколку кришки леб и сум се чудела зошто никој не го собрал лебот,туку бил оставен така.Сум го вклучила компјутерот и сум почнал да ги тражам книгите.Но,не сум можела да ги најдам.По некое врем сум ги нашла и сум видела надвор на патот како има многу вода,која била малку калива и врнело дожд.

2.Исто така сум сонувала како сум била во кујната и сум јадела леб намачкан со крем.Мајка ми ми кажала дека ќе биде трета смена на работа,а јас сум се натажила бидејки ќе немало кој да ми направи шопска салата за ручек.

Што значат? :wasntme:

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас сум била на некоја претстава/всушност ревија со маникенки. :D Носеле прекрасни фустани. Јас сум седела во првиот ред,а имало и вртени скали за горе да се качиш,и од таму да гледаш. Тоа било нешто како простор за свечености. :) И добро..маникенките оделе по пистата а секоја носела различна боја/нијанса на фустан. Потоа дошло ред да се пее,се натпреварувале хороскопските знаци.. :^) :^) :lol:
    И од секој знак имало по еден претставник.Потоа сите знаци се качиле по вртените скали и се договориле дека ќе пеат во библиотеката на вториот спрат.Дошло време да пее рак. :^) :D
    Ова изгледа дека јас сум рак. :D
    И пеел што пеел,и на крај водителот рекол дека Сара(јас) знае дека тој пеел и тоа на микрофонот пред сите. И ми намигнал водителов. :lol:
    Сноу ??

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    сонував како купував прашок за правење сладолед :D :D што ке е?

18. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Што значи да го сонуваш тоа од што имаш фобија?? Незнам како да го објаснам сонов,само беше мн страшно,таа фобија што ја имам!? :^) :?: Сноу????? ;)

19. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Пред неколку дена сонував оган без чад, а незнам кога беше дека пливам :^)

20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Јас синоќа неможев да заспијам до ниедно време. 4 часа се врткав, па се местев од кревет на кревет и на кај сум заспала само 1 час и за тоа време сонував некои си крипи сонови.
    Не ги паметам другите, освен овој.
    Значи сонувам како спијам со децата на дада. И во 3 часот вечерта таа доаѓа викајќи станувајте ајде и бргу качете се горе на горниот спрат. Јас и велам што е, што се случува. Вели дојде една жена и почна да мие садови. Се разбуди и мајка ми и ја прашувам како се истеруваа таа жена, ми вели само ако и велиш грди зборови. Жената беше многу језива, и некако се истера надвор. Ја снема.

Што би можело да биде? :?:
    Ме подзамисли жената, во 3 часот, и зборовите со кои би требало да биде истерана.