Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Сонував дека сама сум дома и ми дошле крадци :^) пробав да им ја турнам вратата ама не успеав ии им реков да заминат и почнав да трчам низ соби xD и ми велеа дека нема кај да бегам.. :tmi: Некој???

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Или имаш гледано филм со крадци скоро или се плашиш од крадци или па можда за крадци имаж слушнато на вести... Го сонуваме само тоа што го знаеме

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Го сонував дечко ми како направил сообраќајка, т.е. се превртел со колата, колата беше брз него и јас го вадев, се дерев како луда на луѓето околу мене да ми помогнат да го однесам дома

што значи ова? :?:

4. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Ништо од тоа не ми се има случено последните дена.. ама сепак фала ^^

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував доста чуден сон. На една грофица и кажував дека некој што живее во палатата не може всушност не смее да се венча со некој што исто така живее во палатата. :) А кралот само го потврди тоа.

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ај Сноу,или било кој се разбира,ме замисли сонов...сонував како ми била врзана црна машна на ногата и сум барала некој да ми објасни зошто ми е врзана...

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Денес сонвав дека се возам во автобус ама како да се тресеше и кога излегов од него сум видела дека имало земјотрес...А после сонвав некое кожно палто,ама незнам што се случуваше друго со тоа.

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Палтото го имаш видено во некоја продавница,а за земјотресот или имаш слушнато скоро за некој земјотрес или па многу се плашиш од нив. :D

9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Ај барем овие двава некој нека ги толкува ако не другите :^) од кога се овде

10. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...како за први јануари кошмари |( ....барем јас така ги доживеав, ненормални сонови ми го расипаа 1ви јануари,,,,, убав почеток |( затоа сакам да ми толкува некој по можност побрзо....
    ...прво сонував како професорката од факс ми бара оправданија за отсуства, јас немав од каде да најдам а и реков дека ќе донесам....се осеќав ко у средно..... па со татко ми имав недоразбирања, неможевме да најдеме заеднички јазик за ништо, како у друг свет да беше човекот а мајка ми никако не можеше да помогне за тоа.....така одев да се искарам со него и мислев дека се качил у автобус, пред да се качам во автобусот сватив дека тој не е таму ама ме фати некаков страв од соочување со него па постапив непромислено и се качив во автобусот а тој идел некаде надвор од мојата населба.....внатре имаше едно девојче на мои години, студентка, ама била албанка и крадела.....се намерачи на моите ствари ама ја ја приметив и си ги држев покрај себе цврсто.....имаше и една жена мајка и била и ја опоменуваше изгледа ја знаеше дека има проблем со крадење......толку од тој сон....
    после сонував како снимаат филм за животот на мерлин монро.....филмот беше црнобел ама глумицата уопште не личеше на мерлин а не беше ни прикажана каква шо ја знаеме сите дека била......и имаше една лоша сцена во филмот :puke: со групно мастурбирање а го учеа и едно малечко бебе на тоа :puke: :puke: бебето било на мерлин...... ужас, нездрава работа :x
    ...после сонував некоја воена тврдина од минатото покрај вода......беше времето на наполеон некаде во западна европа.......и луѓето се спремаа да се борат против наполеон.......од водата доаѓаше и излезе од бродовите чарли чаплин.....ама не личеше на себе, беше целиот парталав, дали дека од водата доаѓаше/....а бастунот му остана во водата.......сеедно беше целиот насмеан и беше дојден мислам за да ги бодри против наполеон.....па почна да ја исмејува глумицата што ја играше мерлин во прошлиот филм шо го спомна.....рече као се занесуе дека е вивиен ли а фаќа тонови на _________ една македонска спикерка спомна :x ......... тогаш дојде јован крстител со уште неколку *луѓе* облечени во бело, мислам дека носеа голем крст и други некои работи и планирал со измама да ги крсти луѓето, поточно да ги крсти без тие да знаат зошто као луѓето тогаш го мразеле христијанството :^) и така го крсти чарли чаплин дури тој се свести веќе го крштеваше и целиот тој чин некако просветлено изгледаше мислам и гулаб дека имаше незнам......ја си реков сега ќе ги убијат зошто го шират христијанството без луѓево да се согласат.....ама јован крстител рече нешто како христијанството е против наполеон и го презира зошто тој е хомосесуалец :x ја ваква останав :x
    последен сон.....една македонска позната новинарка (сите ја знаат ептен добро) беше дојдена кај мене дома.....сме биле блиски роднини.....ја бев таму со татко ми.....таа ми го отвараше плакарот и сакаше да земе некои работи за неа......шалови...такви некои плетени работи за да ја топлат......ја и реков дека не можам да и ги дадам зошто си ги носам......ја мислев ќе се лути ама уопште не беше лута и го отвори другиот плакар па зеде едни розево-бели долги чорапи што се потскинати и ме праша дали ќе и ги дадам као ќе ги сошиела и таман ќе и биле.....тогаш јас задов едни други црвени скинати долги чорапи и и ги дадов и едните и другите.....и почнав да барам да не има други стари работи за да и ги дадам, а си помислив да и дадам и едни нараквици што ги имам а ми се големи.....

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Ноуп,го немам видено нигде,пошто не гледам машки кожни палта по излози,а за земјотресот,не ми страв.Ова нешто друго ќе е.Поинаков вид земјотрес.

Ај да видам денес дали нешто ќе сонувам :D

12. Twetty.swetty

Twetty.swetty Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Сонував дека сум возела,и се случила сообраќајка,што може да значи ова?

13. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Сонував крал, не знам зошто изгледа многу филмови дека гледам, и државата била во опасност некаква заборавив каква, натприродна, и кралот ми рече мене и на уште неколку да одиме во друга држава за да не заштити. И јас им кажав дома и татко ми ми рече добро, можеш да одиш, не дека сакавме ама ако кралот така рекол мора да го послушаме. И отидовме во Египет кај пирамидите, а јас па сакав да бидам во близина на кралот, сакав да му привлечам внимение за така да напредувам :^) и таму во Египет ги гледав пирамидите, многу беа убави, и таму гледав кралеви од 16 век како јаваат коњи :^)

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Тебе ама баш се ти измешал мозокот. Не значи ама баш ништо. Ти се има многу насобрано. Треба да се релаксираш малку.

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Gledashe za soobrakajkite pred nova godina ili se imash uplasheno od soobrakajka vo minatoto. Ako vozish, si pomislila kako da se zashtitish/ izbegnish soobrakajka, barem na sekunda, ama mozi ne pamtish oti toa vo mozokot se vika kratkotrajna memorija(neshto sto ne ti e tolku vazno) :D

На Twetty.swetty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    E, stvarno mnogu filmovi gledash. Nema nikakve znacenje. :D

17. TralalaScorpio

TralalaScorpio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    51
    сонував како одам кај другар(со кој сум скарана) и тој ме изгушка ме избаци ме праса дали му простувам ..

обично обратно викаат дека испага од сонот или ?

18. Underbelly

Underbelly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    сонував Kако вереничкиот прстен кој E со голем циркон ми паднал по скалите во куката од мајка ми I цирконот паднал но јас сум го нашла и повторно го ставив но се мрдаше па решив да го носам во златара на попеавка.што ли може да значи овој сон дали некој знае

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Веренички прстен на сон симболизира целост, емоционалност, континуитет, обврски и чест. Ако го изгубите, а потоа го пронајдете венчалниот прстен тоа значи дека ќе избегнете некаква опасност или болест. Мислам дека тоа значи, доколку има друго толкување некој нека пише и мене ме интересира дали значи ова или нешто друго.

20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ако сонувате кола тоа значи кавга, со тој што бил во колата. Или пак не мора да значи.
    Ако сообраќајката била лесна ќе си вратите нешто што сте го изгубиле.
    Ако сообраќајката била тешка ви претстојат огромни промени во вашиот живот.
    Мислам дека тоа значи не знам, не сум баш сигурна и пак ќе пишам како што и пишав на една феминка дека ако некој знае друго да го толкува сонот нека пише ме интересираат вакви работа.

На Twetty.swetty му/ѝ се допаѓа ова.