Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ако се сонуваш ти како трудница ке имаш некои потешкотии во остварувањето на плановите и понатаму, а ако сонуваш трудница ке имаш потешкотии во работата.. не значи болест ;)

На Soldier му/ѝ се допаѓа ова.
  2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    преиспитај си ги чувствата кон човекот кој го сакаш во реалноста
    никакви болести нема :D
    нема значење
    нема да треба многу да се мачиш за да завршиш некоја работа
    имам порано слушнато за вакви работи и не знам баш што да ти кажам...правилно направи што отиде в црква после сонот

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    сум сонувала хотелска соба,или соба од некој комплекс што е по така несреден,отворена била вратата сум влегла,немало никој,но сум почнала да се сомневам дека тука се случило нешто лошо,некое убиство и сл. по работите што биле расфрлени и со крф и ме фатила паника дека некој може да влезе и да ме обвини мене за тоа и бргу сум излегла :?:

4. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    со една другарка што не се имам видено одамна во реалност се шетавме заедно и времето беше многу убаво, сончево :) па отидовме дома и праевме некој планој да не одиме нашколо и тогаш дојде мајка ми и мислеше дека ќе одиме нашколо, ние ја излажавме и си излеговме. После бевме како во некој тоалет и кабините беа големи широки, како домашни вециња :D а како да се криевме од некого и така. Убав муабет си правевме, убаво сонче :)

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    би било убаво да се сретниш со другарка ти :D
    не сакаш да те накривуваат за работи кои не си ги направила. ;)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сум сонувала како дошол еден колега на мама(мене ми е чичко).И како секогаш само ме закача,ова,она.Остави сирење,едното беше отворено и меко,јас го земав во раката и го стискав,го сплескав(ми беше интересно).Другото сирење беше во кантичка,но од неа течеше тоа водата од сирењето. :?: Потоа ми даде еден сунгер (оној како за бањање),јас не знаев што да правам.Отидов во бањата,влегов во када и со сапуница си се трљав.Дојде мама и рече дај јас ќе ти го истрљам грбот. :lol:

7. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    1. Како на некоја журка прво сум одбивала а потоа сум се смувала со другар, и истата вечер он ме скинал:o.Друѓиот ден во школо сум дознала дека он требал да се мува со некоја моја другарка(не добра другарака него онака малце сме се дружеле.).А она пак дознала дека он се мувал со некоја ама не знаела која.Сум сакала да и кажам дека тоа сум јас да и бојаснам али сум се плашела да не ме разбере и плус не сум сакала да дознаат друѓите.А ин он исто така ништо не кажувал.За тоа само знаеле мојте две најверни другарки.И сум и ѕвонела на една другарка на телефон сум сакала и нејзе да и кажам(иначе во вистински живот порано она ми беше најдобра другарка али сеа неаме контакт, и мн често ја сонувам и тоа како пак сме блиски ко порано, ке може некој да ми каже што значи и тоа?).Али незнам таму што се десило и не сум и кажала.На час во школо сите збореа за тоа како која е таа, мн се чувствува непријатно и пред крај на час одеднаш јас и тој другарот со кој се мував сме станале и во исто време сме кажале дека јас сум, и сите останале онака зачудени,и сме се скравме тука нешо ние двајца.Другарката кога дознала дека сум јас воопшто не се зачуди дури и гјале и беше, ко да не се замара веке со него.И на крај мислам дека он се смува со друга..

2.Сонував како кај мене пред згарада имало мало езеро.И некој од комшиите пливале ве него се прскале..Едно девојче моја другарка од деството почнала да се дави, одеднаш мајка и риплана во езерото и ја извадила.Ја брзо сум истрчала надвор и сум дошла до нивниот двор.И мајкава одвај ја спаси.Јас сум кажала да викнат брза помош и викнале, мислам дека имаше уште нешо ама не се секавам шо..

8. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    го сонував еден мој другар како купил твикс и ние му бараме да ни скрши он ни вика дека му е за доручек и на крај ни скрши :lol:

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како сум била во некоја непозната земја, поточно во продавница.
    Сакав да купам нешто но, не можев да го дофатам беше на високите полици дури 3 м. Ја викнав продавачката но, ни таа не можеше затоа што беше превисоко. Потоа зема скала и се качи на последната скала. Го дофати и ми го даде. Јас го земав и почнав да ја откопчувам ташната за да извадам пари.

10. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Бре ми тргна со епизодиве :lol:
    1.сонот ми почна директно како бегам од некои мафијаши кои мислам сакаа да ме убијат.Еден речиси ме стигна и јас земав камен и го фрлив на него ама мислам дека промашив (ни на сон не ме бива |( ).
    Потоа тој ме стигна и зема камен сакаше да ми врати изгледа и сега незнам како му избегав ама влегов во едно такси.И и викам на таа (женско возеше) возиме до полиција, побрзо.И викам дека ме бркаат.А таа кокошка една ме однесе како во некоја кафана или ресторан невидов што беше и демек таму ќе сум била безбедна и во тој момент овие мафијашите што ме бркаа ја опколија колата.И јас и викам глупашо една ти реков во полиција да ме носиш :@ :lol: и тука заврши овој сон и почна друг
    2.Ни овој не е нешто поарен.. Сонувам две глумици од ТВ во затвор.Ама не беа во ќелија туку местеа некои слики.Значи во затворов висе слики од таванот и сега на овие не им се свиѓал распоредот или незнам што и ги разместуваа.Една погоре една подолеи на крај дојдоа луѓе и застанаа така и гледаа.
    3.Како сум била во болина и требало да ме оперираат (и пред некој ден сунував како еден оперираше некоја трудна жена :^) ) настомакот од страна негде незнам што ми било сум се исекла ли.. појма немам.Ме успаа и кога се разбудив се познаваше како раничка таму, зашто шиеле.И тргнав негде таква...
    4.Сум била како во една топка ли незнам што беше тоа огромно нешто (мислам лампион) и сега требаште да се искачам до врвот ама јас се плашев и тогаш една жена-вештерка ми рече не се секирај нема да приметат и нема да паднеш ќе направам како да си топка -а имаше огромни гумени топки што скокаат.И јас се искачив до врвот и се скокнав како топка доле и тоа :D .
    5.Сега пак на штоко сум била сме имале физика последен наводно.И после тоа ме викаа другарките да се возиме со точаци во парк и ќе се се чекале кај некоја аптека(која незнаев каде е) и тргнав накај дома да го земам точакот и толку од сонов.
    6.НАЈинтерестиот сега: сум била на еден ден во Индија :rofl: И тоа баш тогаш имало свадба и јас ја гледав (беше интересно на сонот :lol: ). и вечерта си одев дома со автобус мислам и мајка ми бише со мене.А цело време си викав (дека само јас ја гледав свадбата) сега кога ќе и кажам на мајка ми што пропуштила.А она на пазар отиде :lol: .И ме разбудија.

11. kivalce

kivalce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки нова сум тука не знам баш како одат работите, ама веројатно ќе се снајдам некако. Сеа некој ако може да ми каже, постојано сонувам... А синоќе сонував како имам да бирам помеѓу двајца преубави мажи, и двајцата беа далеку од мене, ама по некое време јас се преселувам и пак ги среќавам, на крстопат се наоѓам незз кој да го одберам. Овоа ми е еден од кратките сонови, ајде некој ако знае нека кажува, само тоа мислам од преска....

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Сонував како сум излегла сама да се прошетам но сум била во еден непознат град и не сум ги знајала баш доброулиците. Сум дошла до еден плоштад и сум сакала да влезма во еден маркет, но тогаш сум видела едно црно мече и сум се исплашила. Тоа ми скокнало на грб и сакало да ме гризне. СУм се исплашила и почнав да паничам да посегнам по телефонот да се јавам некој да ми помогне, да му зборувам на мечето ама не ме разбрало тоа и ми било на грб и на кај мене ме гризело но не баш крвничкии туку како од милост.

13. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Пред некој ден сонував два сона
    Прв сон-како да сум била во соба со вампири но никој не ме повредил туку некако ми била многу долга косата и ми ја сплетиле во плетенка

Вториот сонја сонував мајками снами-за братучед и таа почината и др.роднини демек сум била во болница и сум умирала само сум побарала мм да ме бакне на челото и сум ја испуштила душата толку сум била срекна што сум рекла леле мамо куртул конечно ке си бидам со тебе,а таа ми рекла не смееш со мене рано ти е уште мораш да се вратиш те чека не ти довршена мисијата и велам која мисија каква мисија таа вели тоа е она за кое копнееш ајде сега оди и го гледам мм како ми го гушка телото и демек јас пак сум влегла во телото кога се разбудив бев гроги
    Толку сум исплашена ако некој може и сака нека ми го протумачи сонот однапред благодарам

На letaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    стравовите ти се неоправдани за првиот сон, а вториот ми е многу чуден, ти кажува како да не се предаваш во нешто...
    преиспитај ги мислењата кон некого
    ќе се најдиш пред избор во кој нема да знаеш да избереш нешто
    1.нема значење
    2. исто како 1
    3. среќа
    4. намали ги очекувањата кон нешто
    5. и нема значење
    6. нема значење ми изгледа како индиски серии да гледаш :D
    крени си ги очекувањата за нешто
    нема значење
    1.другарка ти ја сонуваш пак како да сте блиски затоа што навистина бар малку го посакуваш тоа. се плашиш да бидеш излажана
    2.сонот кажува дека си добра личност
    сакаш да си сигурна дека некој секогаш ќе биде зад тебе

На Sara123 и Anne15 им се допаѓа ова.
  15. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Сонував дека се спремам да излезам да си купам нешто што и во реалноста треба да го купам :?: Ама на излегување на врата ми дошле двајца луѓе, непознати гости од далеку што демек ни биле роднини, едниот беше стар со бела брада, а другиот помлад од него, 40 години имаше отприлика, незнам, незнам ни што му бил. И ми се претставија, стариот кажа дека ми се роднини и дека оддалеку идаат и ми дадоа локум. И јас си реков во себе, сега нема да можам да излезам, и им реков добро влезете, моите сега ќе се вратат, ги поканив, и стариот на влегување ми рече видел дека во дворот од другата страна имаме пожар. Јас им реков добро, ај вие влезете дома, седнете таму, јас одам да видам. После одејќи си реков, а којзнае во која соба ќе влезат овие, ама ај, не е толку важно. Отидов таму во дворот и видов една чешма тенка како цевка, а оттаму цревото за вадење ни се снабдувало со вода, и цевката како дупната, протекуваше вода, а од врвот нејзин излегуваше чад, и така тивко си крцкаше си пукаше, и мали искри од оган гледав како се разгоруваат. Му се јавив на татко ми да му кажам дека имаме пожар, да дојде, тој па мене ми креваше слушалка а зборуваше со други луѓе и не ме слушаше. Јас се изнервирав и така неколку пати. Исклучив и си реков ај па и не е толку страшно нека почека. Отидов горе кај гостите, а тие не биле сами како што мислев :^) таму беа и други роднини што ги познавам, чичко ми, вујко ми со семејствата, и мајка ми беше тука. Јас им реков, ах и вие сте овде? Тие ми рекоа, да. После и татко ми беше дојден. Јас кажав дека има пожар долу ама како ништо да не било си се однесувавме, дали го средија, дали знаеја дека не е сериозно, незнам :^)

16. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Абе овде се толкувало сонови на велико :)

Е ај ќе ве замолам мојов некој да го истолкува.

Се сонував дотерана со еден црн елегантен фустан, со некој бел детаљ на него, таков од дебел матерјал долг и тесен. Фризура собрана , шминка се’ цаком паком ама како во стилот на Breakfast at Tiffany's.
    Значи во стил од такви времиња. И многу сум била убава и згодна и цело време сум се гледала , сум се вртела лево десно и сум се гледала како убаво изгледам....

Значи ли нешто или ? :?:
    :D

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    не му верувај на секого, а некој нема да ти верува, но потоа ќе ја види вистината :D
    на велико се толкуваат сонови :rofl: и ќе ти се зголеми самодовербата :D

На Anouk, letaa и hrcace им се допаѓа ова.
  18. letaa

letaa Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    jas pred nekoe vreme sonuvav kako jas i dečkomi pravime svadba vo vrska sme veke 7-8 meseci.
    ako znaete što znači toa molam vi se kažete mi

19. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    сме се возеле со 2 другарки во автобус и сеа на едната и викам:
    еејј ова е центар брзо слегувај ќе ти се затвори вратата и оваа истрча послле со другата другарка се возевме до кисела вода слеговме преминавме улица и испаднавме во аеродром на дни лулашки

вториот:
    Како сме бегале од наставничката што ни беше од 1-4 то и кај мене позади зграда се скривме имаше уште нешто ама не ми текнува сеа

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ај ве молам и моите сонови истолкувајте ги :lol:
    Сонував како доаѓала некоа силна бура, а јас со сестра ми и син ми (бебе е) сме биле во некоа шума па сме брзлае да стигниме дома да не не фати бурата, по патот кучиња не бркаа и некако се разбегавме па не стигнавме па не фати бурата, и после бурата јас се наоѓав во еден како кинески мотел, а син ми и сестра ми ги немаше, и плачев не знаев дали се живи дали се заедно, и наеднаш се појави сестра ми таму дотерана направена цаком паком, и и викам абе кај беше ти како бурата ја преживеа, кај е син ми и таа ми вика нели е со тебе бебето и тогаш сватив дека бурата го однела и наеднаш се разбудив :sweat:

А другиот сон е, како една девојка иде кај мене, висока, убава, со темна коса, истакнати јаболчници абе лепотица, и ми вика еј сењорита што правиш, јас сум сноу квин :lol:
    (не се зезам вистина е, на сон ми дојде сноу :D )