Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Добро,можно е секоја вечер да се сонувам со различни машки како имаме односи,галење ова она. ?
    Ај што значи еротски сништа молим вас? :D

2. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    1.Завчера сонував дека ми се скршил кецот(забот). Премногу ме болеше, ми се кршеше малку по малку и премногу крв ми течеше.

---Ми имаат кажано дека ако сонуваш заб како ти го вадат,ти паѓа или ти се крши ќе умре некој.. До сега три пати имам сонувано и три пати некој што го познавам умира..

2.Сабајлево ме разбуди страшен кошмар. Бев во едно кафуле со мм па се разделивме, јас тргнав накај мајка ми а он си отиде дома. Како и во реалноста и во сонот бев исто бремена. Со мм бевме договорени да уплатиме бинго он во една јас во друга трафика. Уште небев стигната дома ми се јави мајка му и ми кажа дека го убиле пред трафиката. Јас почнав да плачам и тргнав да одам накај него, но цел пат нешто ми излегуваше и цело време се задржував и на сите им викав Морам да одам го убија а јас не го гушнав. Одев по долг пат и цело време се одевлекуваше.

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. несреќа 2. многу ти значи, затоа е сонот
    неисполнети желби, можеби и потреба од тоа
    поголема самодоверба, непријатна ситуација
    несреќа, стрес

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував како стојам пред шпоретот со мама.Во ѓезве ставив вода и шеќер,водата доби така како бронзена боја.И и велам на мама ќе правам прегорен шеќер.Мирисаше преубаво. :)

5. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Сонував на деснава рака сум носела прсрен убав веренички а на левата уште два други...сите ми биле нови...потоа со другарките одиме на шопинг во огромен трговски ја се прцкам таму со прстените цел сон ги гледав и му се дивев...потоа испазариз некои алишта и го сретнав дечко ми (моментално е во странство) пуши цигара и ме гледа чудно...добро вика ке си ја скршам раката и не одам кога ти сакаш да не одам не одам ќе останам со тебе...и од преголема среќа не можев да си земам воздух се прерадував и тка се разбудив....

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост, повеќе љубов
    нема значење

На Daisy.E му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Сум сонувала како сум добила породилни болки и ме однесле во болница и таму 2 дена не сум можела да се породам и докторката ми кажала дека не сум била бремена. |( Мене за сонов ми кажаа дека значењето му е разочарување и нешто неочекувано.Вие што мислите?

8. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Сонував како сум била на свадба кај некој, не сум сигурна кој беше ама знам дека не ми биле некои блиски пријатели. И после сонував како младоженецот загинал во сообраќајна несреќа или нешто сл. после свадбата. :^) Некакво значење? :?:

9. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    пад од огромна среќа во тага
    или обратно
    неисполнети желби, промена, но може и тоа што кажуваш

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.727
    Значи вака...
    1. вечерта ја сонував сопствената сестра мртва , леле цел ден морници ме лазат :sweat:
    и баш отварам фемина соновник и ми пишува дека не очекува голема веселба во семејството :^)

2. Овој сон веќе го сонувам повеќе пати во годината.Јас и татко ми возиме велосипеди во темната ноќ и јас возам напред , а тој веднаш позади мене. Пред мене на патот се појавува една црна шапка и јас бидејќи сум многу љубоморна си ја пуштам раката во неа и гледам нешто ме каснува./ а друг пат (бидејќи како што кажав повеќепати го имам сонувано истиот сон) се е исто само кога ја пуштам раката во шапката зајакот не ме каснува , туку го држам за ушите (така го извлекувам од шапката)

Ве молам побрзо да ми одговорите :|

11. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    сонував како со другарка од основно сме се шетале во основното школо и сме се смееле. :?:

12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ти претстои среќен период.
    Доколку си се смеела ќе биде спротивно -ќе плачеш.

13. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    епа сега ќе се смеам или ќе плачам? :D
    па така, одевме, се гушкавме.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    не мора да значи дека ќе плачеш, можеби е само од минатото
    1. сестра ти многу ти значи и не би можела без неа 2. не е убав знак, но кога го сржиш за уши претставува добро и среќа

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    -Вечерта пред ПЕТРОВДЕН сонував како трчам исплашена по училишните ходници на моето основно школо. Некое куче лаело по мене. Јас сум искочила пред школскиот двор и многу врнело. Не сум можела да поминам бидејќи пред мене се насобрало многу големо количество матна вода. Пред мене стоел некој дечко со плава долга коса и целиот светел и ми кажал дека студирал уметност па и јас да сум се запишала некаде во странство.???

- Дечко ми сонувал како јас, тој и неговите родители сме биле во некој кафич. Времето кога сме влегле во кафичот било сончево. Одеднаш се смрачило и фатило невреме. А сите ние сме му викале на дечко ми дека сакаме надвор да искочиме да седиме додека го пиеме кафето. Сме земале сите по два стола да носиме, незнам поради која причина. И таман да сме искочиле јас сум изгубила контрола и сум паднала. Прстот од дланката ми се скршил а дечко ми ептен се исплашил и веднаш сакал да ме однесе на лекар.???

16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. страв, бегаш од некој проблем
    2. тој многу те сака, стабилна врска

17. Knightley

Knightley Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    1. сонував како имало експлозија во мојата куќа а дома сме биле јас мајка ми и татко ми и се изгорело само мојата соба останала каква што е (јас сум преживеала) а телата на мајка ми и татко ми биле пеплосани на незнам како тато бил жив само мама умрела и јас многу сум плачела .. ;( ние сме се преселиле во некој стан а јас само сум се грижела за погребот на мајка ми и цело време сум плачела..

2. сонував како сум тренирала ракомет ( иначе не спортувам ) и сум имала некој натпревар и таму бил бившиот мој и сеа јас сум седела на клупа и он дошол и онака сме збореле сме се зезале и сме се смувала а он имал девојка и она била во спротивниот тим и дошла накај нас и прашала што е и ние сме и рекле ништо само си разговараме и она си отишла а ние сме продолжиле( иначе во сонот било како секој пат кога ке се сретнеме да се лапаме без обзир на тоа што девојка му била покрај нас )

18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Sonuvav sum se zaglavila vo lift

19. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    сонував како одам со мајка ми во болница и јас се пораѓам ама никако не го гледам детето во сонот , потоа доаѓа и татко ми и тој се кара со мајка ми за некој пари :^)

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    промена
    неможеш да решиш нешто
    1. не можеш без мајка ти, многу ја сакаш
    2. ако имаш чувства кон него, нема значење, а ако не тогаш е од минатото