Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како ми се исполниле желбите. Кога се разбудив се разочарав затоа што беше толку реално а сепак само сон.

2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....сонував како чекам да преминам улица на пешачки....пред мене се појави една познаничка....се знаеме од деца......таа е сега као шмизла ама и за доста лесна женска важи.....иначе е цела у облаци....мисли дека е мн убава а просечна е, ама многу се разголува и дотерува па така привлекува внимание......во сонот кога требаше да преминам се избаци пред мене....ја турнав и ја нареков ку*ва.....таа се обиде да ми врати, да ме удри со ташната ама не успеа, јас само и се изнасмеав........ после сонував дека сум во бутик ама далеку од тука, некаде на пат бев....внатре беше некако темно и имаше повеќе продавачки.....тука беше мајката, или бабата од шмизлата и таа сакаше да купи некои работи за неа.....ама јас решив да ги купам нив за инает......... мирисав еден парфем, беше преубав.......старата ми презборуваше нешто, јас и враќав.....
    ....после сонував на излегување од таму дека чекорам по пат со есенско лисје.....и една личност која е почината инаку.....ама во сонот не беше тој самиот туку како некој друг.......беше болен и му требаше помош, и таман стигнав до крајот го фатив за рака, значи се потпре за мене и го враќав назад низ лисјето.......тука околу имаше автомобили и на автомобилите имаше поезија, стихови.....тој на секој автомобил ја читаше поезијата затоа што беше негова......си викав во себе е не е подобар од кочо рацин......тоа бил некој познат поет, ама ќе повторам, личноста не е поет, така само во сонот, инаку е починат :?:

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. ама не ја сакаш неа, затоа и сонот 2. последица од тоа што починал
    тоа го сакаш,. ама колку е можно....
    пари
    агресија и страв
    куќата е минато, духовите го претставуваат тоа што поминало
    пиши ми ЛП дали си се занимавала со тоа па ќе толкувам за поточно
    неизвесност

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Smesko1

Smesko1 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    изневерена доверба

6. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Нокеска сонував како сум била некаде со некои луѓе, и сме биле во нешто како слаткарница,
    ама не во права смисла како нашиве, туку како слаткарниците некаде на запад, во странство.
    Имаше жена со деца која и купуваше нешто(може и не е ова толку важно за сонот).
    Потоа и јас разгледував да купам нешто, имаше иден прозирен сад со разни видови колачи, но не
    како нашиве, туку странски, како француски бриожи, имаше различни виови;
    јас избрав две различни парчиња по долго гледање; земав да ги платам и ми кажаа нешто околу 10-11 еура(значи настанот не беше кај нас). Ми се виде многу пари ама сепак извадив и платив. Во сонот ги видов и парите кои ги дадов и си ги зедов двата бриожа(едниот беше како француски а другиот нешто како нашите кифлички и малку потемен). Значење?

+

и друг сон: како сум била на козметичар и ми ставиле една крпа на лице после козметичарката ја трга и крпата беше полна со гнасни работи од лицето што се извадиле( нешто слично на она што излегуа од митесерите, ама крпата беше полна, преполна)

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. нема значење
    2. ќе расчистиш со минатото или некој стар проблем

8. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    фала ти, дај Боже да расчистам, уф.

9. Knightley

Knightley Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    1. Сум сонувала како сум спиела кај еден мој другар ... ми падна чудно затоа што и се свиѓа на моја најдобра другарка а во сонот јас и он сме биле како дечко и девојка
    2. Сонував двајца пеачи- Skipi i Tyzee како пееле некоја песна за татко ми .. и потоа јас сум пеела со нив нивни песни некои
    3. сонував како се "рушел" ѕид на некоја брана ама та било многу топло а внатре во водата имало луѓе и испоумреле сите освен што сум му помогнала на некој човек да излезе од водата со две близначиња

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. нема значење 2. многу го сакаш татко ти, радост 3. ќе му помогнеш на некого во проблем

11. Teodora96

Teodora96 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Сонував како се возам со едно бебе во авион и одеднаш една жена наредили да застане авионот на земјата и јас,бебето и жената се најдовме во една шума и таму имаше еден висок бел зид со голема порта со стражар каде што бебето требаше да влезе,всушност тоа преставуваше границата помеѓу Македонија и Бугарија.Го испратив бебето до портата го гушнав слино,го бакнав на образот,челото и на устаta XD бев многу тажна кога се разделив со бебето.Имаше и некои други луѓе ,но не се сеќавам кои беа и што ми зборуваа.

12. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...сонував еден тип шо ми се свиѓа....многу женски го свиѓаа........збореа за него и велеа ех, која не би го сакала, убав, црн.....а не е црн нагласувам.........па разбрав дека се оженил и имал дете, ќерка, жената била богата и заради тоа влегол у брак и беше доста задоволен |( инаку смешно презиме имаше типката......го сликаа дури и во весници, на повеќето слики не личеше на себе, а на таа со ќерката лицето го имаше скриено со раката......

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    неможеш да бидеш со него ама па колку ти е во памет останат тој
    препрека кон целта, долго ќе се трудиш со проблемот

14. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...абе јас тоа го знам...ама да не имаше некое предвидувачко значење сонот, и за сите сонови за кои прашувам ми е повеќе тоа :?: а вака општи работи, знам како влијае психата на соновите....

15. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Бев на одмор и престојував во соба со мајка ми кај една жена што не ја знам. Собата беше огромен неред. Кога дојде вечер, забележав црна змија. Кога ја земав во раце мајка ми почна да вришти. Не беше отровна дека долго ја галев и дури отидов да се сликам со неа пред огледало. Само на мали моменти ми доаѓаше страв од неа односно кога ми 'ржеше :^) Отидов да легнам со неа и ми се завитка околу мојата глава и кога почнав да ја тргам беше бесна што јас од страв заспав со неа на мојата глава. Кога се разбудив (во сонот) се разденуваше и змијата до мене лежеше мртва. Ја тргнав, излегов надвор и легнав на повисоко место, изгледа беше кров. Се се случуваше покрај река, Вардар беше мислам. Тогаш имаше толку голем и прекрасен огномет а под него одеа бродови (како од минатото) и они беа во бои. Се беше весело на крај и одма почнав да снимам.

Фала однапред за толкување на сонов и гледајте да ме утешите некако дека змија знам не е добро да се сонува.

16. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32
    Го сонував мојот бивши (сека сум во нова врска и прекрасно ми е) како сме се сретнале да разговараме и тоа во неговата кола но само на РАЗГОВОР. Меѓутоа тој ми се пуштил и јас нормално сум го одбила и сум му рекла дека сега сум со друг тој не прифатил и почнал да ме присилува и на нешто друго јас со мачење сум успеала да стигнам до дома но и тој доаѓал по мене. Од кај мене дома татко ми излезел со колата и тогаш во сонот се појави уште некое момче кое беше со бившиот ми но многу ми помагаше односно се чувствував заштитена на некој начин. Ниа тројца сме патувале некаде во кола и тројцата сме седеле одпозади, и јас сум плачеле и сум го преколнувала да ме пушти :x тој воопшто не реагирал, истото сум го молела и другото момче кое ме држело за рака и ме прегрнувало но ми рече дека не може ништо да направи. Стигнавме во јавна куќа :puke: и кога момчето требало да влезе сум истрчала и сум го спречила тој останал со мене и сум го молела да му даде совети на мојот бивши да не прави такви работи затоа што тој е добар и не знам што му се случуваво моментов и толку од мојот сон.. :hai:

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    готово е со бившиот (последица од минатото)
    несреќа, кавга, проблем

На BeautyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    64
    Мајка ми ме сонувала како облекувам нови црвени чевли. Што значи тоа?

19. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    свадба.Така сум слушала од стариве :)

На L-a-d-y-Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  20. budal4e

budal4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    10
    Многу чуден сон . Сонував како сум отишла во црква и да запалам свека тамо го барав мојот духовен отец кај кого се исповедувам но него го немало кога сум излегла пред црква видела многу стари поповии со долги бради и се спремале како за литургија и пак гледала и не сум го нашла мојот духовник знае некој нешто за сонот?