Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    го сакаш па го сонуваш, нема друго значење

2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Go sonuvav Hitler, zborese nesto vo sonot :fubar: nemam misleno na nego neznam od kaj u son mi dojde :|

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    минато, знаење, мешавина од се, нема значење :D

4. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...сонував дека татко ми присвоил некое улично куче, мало слатко и бело (малку валкано) зошто му помогнало надвор во нешто за што не знам колку е возможно куче да го направи во реален живот :D ..... го донесе тука на скали ќе седело преку вечер а дење ќе идело со татко ми на работа, ќе сме го ранеле тука и колку да не стои надвор во ладно........и си трчкаше по скалите.....

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    имаш верни пријатели

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....не би рекла :?:

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    сонував како братучедми отишол во Германија на гости кај негов чичко, кога се качил во авионот тетин ми ми се јавил и микажам дека авионот полетал, а јас многу сум плачела многуу

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    многу си поврзана со него

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    имав розов лак Nа ноктите од нозете, преубаво стоеше и изгледаше на мене ??

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    поголема женственост

11. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    1.сонував дека сум одела по автопат или асвалтирана улица, и пред мене едо време се појавуваа волци. од свете страни излегуваа.. мене ми било многу страв, ама тие не ме напаѓале, само секој вол кога ќе се појавел ми се испулувал и продолжувал да си оди и тој по асвалтот..
    2.во сон сум каснала компирче пржено, стоено во масло и малку поцрнето.. и кога сум го каснала ми дошло за повраќање, и се разбудив и ми беше мн тешко и ми се повраќашеее многу премногу.

12. Amellia

Amellia Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    29
    чудно ми е бидејки никогаш неможам моите сонови да ги протолкувам
    Сепак сонував како го фатив дечкоми дека ме лажи со друга на фејсбук и потоа се искаравме па он не ми креваше телефон па чудни чуства во сонов ме мачеа премногу гадно беше, цело време трчам по него го барам а него нигде го нема И на крај како да испадна он да не сака ништо повеке со мене, значење?

13. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував дека имам пе*ис. :tmi: И го покажав на мајка ми и и велев како некогаш го имам,а некогаш сум женско? :?: На мама воопшто не и беше чудно. :o

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонував како дечко ми дошол кај мене ,сме легнале и сме се гушнале,наеднаш почнал да ми раскажува дека некој и правел магии и биле на некое место претходниот ден кај некоја жена,и ми кажува дека некој и палел свеки на некое дрво т.е борче и 10 денарка пара ден да немат т.е да и се бројат деновите и како ми го кажуваше сето ова тој се оддалечуваше од мене мислел дека тоа сум јас, како се оддалечуваше од мене јас се помалку и помалку го слушав и едно време почнав да викам по него дојди до мене и збори ми вака не те слушам ништо џабе ми зборуваш,но тој не ми се доближи и се разбудив :?: :?:
    инаку тој не верува во магии и бајачки

15. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....сонував како сум се запознала со една наша пеачка и не само тоа дури и блиски сме биле нешо роднини, како во гости да ни беше :?: ......
    ....а вчера сонував како читам книга а книгата беше интервју.....
    ....и што значи да сонуваш личност која не е толку стара а у сонот и било 88-ми роденден? :?:

16. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    За вториот сон, мислам дека си го сонувала тоа затоа што ти се повраќало (во вистинскиот живот).

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас мислам дека нема некое посебно значење, едноставно твојата потсвест работи додека спиеш ти. Може некогаш така си мислиш на некои такви неубави работи, но не мора да значи. Според мене нема некое посебно значње, малку треба да се опуштиш да се олабавиш да не мислиш некогаш на такви работи. :hai:
    Тоа мислам значи дека таа особа ќе доживее длабока старост или пак ќе биде почитувана од околината.

18. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас мината недела на 9-ти сепетмври кога на мајка ми и без десет години точно како е почината,два дена порано и неколку дека исто порано пред тој датум ја сонував баба ми,на мајка ми мајка,и таа и дедо ми по мајкина линија се починато пред три години и ме имаат тие дедо и баба одгледано,ја сонував како ми се јавила другарка ми од средно што сме биле многу поврзани,а таа сега не живее во моето Куманово,туку во Скопје работи и живее зедно со свршеникот од Кичево што и е,таа другарка ми се јавила на фиксен телефон,а баба ми,којашто инаку не одобруваше јас да контактирам со таа другарка иако ништо не и фали,ме караше како таа не ми се јавила цело лето,а јас со таа другарка сум имала некои недоразбирања,па тоа сме го расчистиле и сега пак сме блиски,но траумите уште ги чувствувам понекогаш кога мислам дека никој не ме разбира,исто за еден другар којшто е голем женкар и несериозен за свои години и за когошто јас мислам дека тој никогаш нема да се жени,а сестра му што е три години помала од тој мој врсник и има постојана врска и моја другарка е и таа исто и за којашто јас мислам дека таа пред него ќе се омажи и тогаш најверојатно и на него ќе мудојде паметот,баба ми ми велеше да не сум ишла кај него бидејќи тој немало никогаш да се ожени,да не ми направел нешто неморално на мене,така мислеше за него и жива кога беше,а јас многу се дерев по неа и и викав да престане со тие старомодни глупосто,а таа се покри со рацете по главата и јас се разбудив!Дали тоа значи дека баба ми и на оној свет ми љубомори на мене? :$ :tmi:

19. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    сонував дека сум видела во када еден поголем гуштер и во негова близина мнооогу малечки и многубројни зелени гуштерчиња :^) :^)

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    поголем апетит, оздравување ако си била болна, поголема креативност
    не значи ништо, мешавина од реалноста и потсвесното