Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. L.u.n.a

L.u.n.a Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Сон 1. Сум била на час (втора смена,веке темница било) и на една моја соученичка и се јавува татко и да ја праша кога ке и завршат часовите,а јас во себе сум слушнала како да е гласот на татко ми.Одма истрчав надвор и го гледам татко ми пред колата и вика ајде да се одиме.Влегуваме во колата и некој сакаше да го убие.Одиме подолу од улицата,застануваме и излегуваме.Јас постојано позади татко ми одам и се тресам од страв и кога гледаме една жена во црно,забулена (таа жена беше пратена за да провери дали татко ми е мртов,но кога не виде избега и ја снема.).И на крајот сме се сокриле во една нива.Втор пат сонувам како некој сака да го убие татко ми.

Сон 2.Сум сонувала како на краток период сум живеела во една мала колиба,ама сама.И сум јадела живи јајца цела,а колибата се наога одма до дуќанот на баба ми на пазар.

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Маж ми веќе со денови го сонува татко му кој е починат пред неколку години.
    Синоќа го сонувал како му го чеша грбот.
    А за да биде уште поинтересно и јас го сонував, иако не го знам човекот. Прво нешто со брод имаше, само неможам да се сетам точно како беше. Наредно во стоматолошка ординација се смеевме , ќе ме частел поправање на заб. И баш му кажував дека ми е криво што не сум го запознала, зошто е таков каков што ми го опишувале фин човек.

Треба да идеме на гробишта претпоставувам, но што може да е работава ...

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Да точно треба да појдете на гробишта. Не сакам да те плашам или нешто слично, но јас колку што знам да ти се смее починат човек во сон не е убаво значи смрт на некоја блиска личност или некој ќе се поболи. И тоа со забот не знам точно што би можело да значи. Заб знам дека значи нешто не убаво ако ти вадат заб и те боли многу значи дека ќе ти почине некој близок и многу ќе те боли, а ако те боли малку значи некоја подалечна личност или значи болест. Бродот може да значи дека ќе пронајдеш некое решение за некој проблем и тоа во последен момент. Е сега, ако има некое друго толкување во врска со овој сон нека пише. Те молам немој погрешно да ме сфатиш јас така знам баба ми ми' кажувала за некои вакви работи таа многу се разбираше во вакви работи и јас ја слушав и прашував како мала. Не сакам да те плашам може само е сон, може само треба да појдете со мт до гробишта и свеќа да си запалите ништо друго.

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Со бродот веќе се случи , за жал тажна вест, па кога дознав прва слика пред очи ми беше бродот, што има логика со оглед на животот на човекот кој загина.

Здравје Боже кога ќе се врати мм од работа после , кажавме дека ќе одиме до гробишта.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    луѓе (мајками,татко ми и две непознати деца) како играат?

6. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Веќе втор пат сонувам како татко ми починува. :sweat:
    Исто така и го сонував дедо ми (кој е починат) како било во неговата кола ми мафнал сум пришла кон него ме прегрнал и одеднаш го снема.И времето беше облачно.

Ако некој ми ги протолкува ќе бидам благодарна :)

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. татко ти ќе има здравје, среќа 2. ти недостига
    1. успех и нервоза 2. стрес 3. промена
    радост
    1. тој многу ти значи 2. носталгија, можеби желба за едноставност
    несреќа

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Сонував како се чешлам и се гледам во огледало и видов како имам неколку бели влакна личеа нешто слично на цел бел прамен ама не им обрнав многу внимание зашто се брзав за нагде (претпоставувам за во школо) и толку....

9. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како сме биле на излет и имало некое езеро и тетка ми пливала во него али водата била мн матна скоро кафена дури како растворена кал , а јас сум ја викала да искоци требало некаде да одиме, потоа сонував како со дедо ми сме се вракале од негде со кола било ноќ и он возел мн брзо и за да закочи колата се завртела неколку пати во круг и застанала во место, тогас сум му рекла јас да возам но не ми дал , јас сум се налутила и сум искочила од колата, сама сум дошла дома. Потоа сонував усште еден со како кај нас дома исто така била тетка ми и се јавил да стави кафе бидејќи ке дошле некои негови роднини од странство , и тоа во нашата куќа а ние не живееме заедно, и јас сум и помагала ..?

10. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Сонував дека брат ми умрел.....:(

11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост,среќа за него и не можеш без него
    проблем
    среќа

12. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Сестра ми го сонувала дедо ми (кој е починат) како седи во дворот облечен во црвени тренерки. Таа го погледнала и си помислила што бара тој тука кога е починат. И побегнала. Затанала пред огледалото и забележала како устата сама и се отвара како да сака да вика но не викала само устата и била отворена и потоа почнала да слуша извици. Потоа самата си рекла дека во нејзе влегол демон и се разбудила.

13. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Многу чуден сон сонував. Во сонот ме имаше на „жална вест“, како сум умрела кога сум била мало девојче. Пишуваше дека сум умрела од гром и имаше моја слика исто така. Но кога го гледав огласот јас бев колку што сум сега во годините, не бев мртва. Огласот беше поставен во дневната соба, на истото место каде што е поставен во моментов огласот од мојот чичко кој почина пред 6 години. Многу се исплашив кога се разбудив. Самата помисла да ме има на таков оглас... :sweat:

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост, можеби промена на убаво
    страв, сеќавања и мешавина од реалност

15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како се наоѓам во некое поле,нива,и се беше зелено и пред мене имаше една јаболкница полна со плодови,во раката држев едно јаболко и здогледав едно јаболко на дрвото така малку високо ама го набрав,потоа тргнав по патот и видов дрво дуња полно со плодови и така подзастанав да наберам и од него и не се сеќавам повеќе изгледа се разбудив

16. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Сонував дека сум се сретнала со мојата најдобра другарка ( со која последниов месец не разговарам и сме скарани) и ми рекла дека мораме да разговараме, дека порано тој ден ме видла од далеку и дека и било жал што се така се случило и дека и недостасувам

17. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    што значи да сонуваш преголеми сметки од мобилен и да се плашиш мајка ти што ќе ти речи?
    |(

18. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Сонував сум барала слика од мене за да ми ја стават на гробот...Сум брзала таква ама било касно немало кај да извадам слика а другарка ми имала веке готова слика од неа и јас сум буричкала низ една фиока и сум нашла слика од мене и еден и сум рекла "ее ова е убава слика". И потоа ми продолжи сонот како дошло до таа слика, се вратив во времето пред да биде сликана сликата..Што значи ова?? :^)

19. Crvenata

Crvenata Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Здраво!
    Што значи на сон, под устата( чеканка/ брада не знам како се вика точно ) да ти порасна 2 влакна од едно место излегуваа и двете
    (како брада) но само 2 беа. Бев излезена и се видов со мн мина. Најмногу се плашев и срамев со машкото што стоев да не забележало дека ги имам , затоа што беа прилично големи.
    Фала

20. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Вечерва сонував како куќата во која живеам требала да изгори и експлодира. |( И јас наместо да бегам сум почнала да си пакувам ствари во ќеса. Радијаторот почнал да гори а ние сеуште не сме излегле. Сите беа уплашени а јас најсмирена.

Вториот сон ми беше како броев пари. Беа многу илјадарки (денари).

И третиот со моите две најдобри другарки одев негде во некое темно место. Јас им реков дека не сакам да одам таму и они ме навредија со некој збор незнам кој. После јас лута на нив си отидов и возев точак знам. Едната другарка возеше по мене да ме стигне. И ме стигна точно пред куќата каде што живееше она порано. Сакаше да ме разубеди да дојдам кога од кај нејзината куќа се слушна силен тресок. Отидовме да видиме што било и одеднаш излезе мајка и. И рече да се врати дома а јас уште налутена си отидов.

Значење? :?: