Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    ja sonuvav baba mi koja e pocinata skoro 10 g moze i poveke kako sednata i m i zbori za nekoja svadba i mi vika :worried:vadbata na nora svadbata na nora a taa nora e edna moja poznajnicka molam za odgovorrr ..................

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ти недостига баба ти
    среќа
    тој можеби ти значи сеуште или е од минатото

3. vergie

vergie Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    сонував како еден дечко ме дигнал у вис од далеку ми бил убав а кога ми доближил да ме бакне ми бил грд што може да значи тоа

4. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како требало да правам операција на левото око, сум била во болница и не сум гледала со тоа око, и многу ми било страв , имало еден доктор само тој сум сакала да ме оперира ? :worried:

5. vergie

vergie Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    vaka,sonuvav tri sona, ve molam nekako da mi gi protolkuvate:
    1.sonuvav datum 23.12.2013 na telefon kako sum videla. i toa vo sonot sum spiela,koa sum se razbudila vo sonot sum go videla na telefonot moj toj datumot a imalo i broj od mojot bifsi pod nego.a so mojot bifsi na jave,se neame videno odredeno podolgo vreme zasto toj e vo stranstvo a bi trebalo da dojde za nova godina ili posle nea.
    2.sonuvav deka me bolelo glava,sum sedela vo dnevnata i majkami se grizela zaso nekela glavata da mi pomine i odkako mi dala apce.posle otisla vo detskata soba i se vratila so tri grepki vo rakata i me prasala:Dali ova ima vrska so toa sto te boli glavata? sum gi zela grepkite i sum videla na niv na sekoja od niv imalo broj 666.togas sum poglednala nadvor i tamu imalo reka vo koja imalo kajcinja polni so grepki koi plovele ponatamu na druga strana od mojata kuka
    3.sonuvav deka na son sum sakala da pijam kafe ama koa sum go svarila i sum ja zela omilenata casa da go sipam sum videla deka taa nemala dno

6. m.kardashian

m.kardashian Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    сонував како сум правела веридба,имаше собрано многу луѓе мегутоа неможев да им ги видам лицата,јас не сум го сакала тој што ми бил вереник и одеднаш се појавува тој сто сум го сакала и ме прашува ке дојдеш ли со мене,и јас го фаќам за рака и тргнав со него,како што тргнуваме слушам како почнуваат да викаат дека вереникот починал.послем се наогам во некоја соба и ги вадам прстените,златни еден ми бил веренички со камче големо,а другиот венчален
    ќе ве молам да ми каже некој дали сонот има некое значење

7. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував дека се наоѓам во станот од мајка ми покојна кадешто е исклучена струјата и водата беќе неколку години и на терасата од дневната соба пд ппрозорецот влезе пријателката на мајка ми којашто со мајка ми едно време беше скарана,па две месеци пред мајка ми да почине тие пак се помириле и на погребот беше и таа,ми беше и на мене таа жена најдобра пријателка,но пред нешто помалку од три години ние се скаравме бидејќи таа многу се промени во карактерот и не беше повеќе онаа иста жена јас што ја знам од дете и таа беше многу насмеана кога влезе од таа врата,потоа влезе од таму вујко ми,исто многу насмеан со когошто јас не сум во најдобри односи и јас од него многу се исплашив и имаме нерасчистени имотно-правни односи во врска со тој стан,а со таа жена сакам да се помирам,но сепак,џабе би било и таа да го прифати моето извинување бидејќи лесно може другпат пак да ме повреди и да ми ја изневери довербата!Дали сонот има некое значење? :?:

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    не
    незадоволство
    1. нема значење 2. проблеми 3. проблеми, нерешителност
    не гледаш ситуација од права перспектива
    поголема самодоверба

9. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    сонував дека починал таткото од другар ми...

10. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Сонував како ми се скршил заб, мислам дека четворката горе од десна страна беше.
    А не сум сигурна ама мислам дека и ми падна пломба на некој заб горе на лева страна...
    Имам слушнато дека има некое големо значење ако сонуваш нешто со забите, кажете што е...

11. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Сношти сонував како имам првут. Додуша не беше првут, туку поголеми парчиња првут, мртво ткиво од скалпот. Прочитав тука на фемина и не ми се баш допадна тоа што го прочитав а прочитав и на еден странски соновник каде вели дека отстранувањето на мртво ткиво од скалпот значи ослободување од напнатост. Би сакала да прочитам и трето мислење. :)

12. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    sto znaci prsten na leva raka ubav so dijamant i drug son posle edna nedela pak prsten na leva raka kako belo zlato pozzzzzzzz i pisi psihic :)))

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост, здравје
    под голем стрес си, недостига енергија
    несреќа
    нема значење

14. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Јас сонував како сум била во кино во Америка и сум го видела таму мојот другар а бевме скарани тогаш седел пред мене и јас сум правела некоја бука за да ме примети тој почнал да прави некои фаци...Ама не ми прозборе.

15. bubamara96

bubamara96 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Јас пак сонував како сум на погреб, но околу мене никој не познавав :( Јас се насмејав нешто не се сеќавам за што беше и таа жената што стоеше до мене ми рече не треба да се смееш треба да плачеш. :sweat: Навистина сонов не ми е јасен, ај ако може некој да ми помогне со сонов. Што значи?

16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    неадекватност
    нема значење

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Ваљда тука треба да пишам за совет..како жити се да се ослободам од кошмарите.Ај понекогаш сите имаме,ама секоја вечер,мрачно е веќе,не бива,се будам тресејќи се,прилично реални сонови имам

...И друго што значи да сонуваш крај на светот(ако има толкување),една бујна фантазија што имам,сонувам како ни завршува светот и тоа се на различни начини,со земјотреси,еднаш со поплава,еднаш со војна,со снег имам сонувано :^) за бог да чува.Така да ако има некој што се разбира,hit me :D

18. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонував како сме биле на одмор и требало со голем брод да одиме на средина на морето ,ни дале елеци за да не се удавиме но ,мене ми било страв од длабочината не пуштиле сите во морето и секој посебно како да плива,но јас пошто не знам да пливам сум плачела и сум викала на глас дека ми е страв и не сакам ,брат ми ме убедувал дека не е ништо страшно и дека неможам да се удавам бидејки имам елек на себе но јас сепак сум се плашела,сум вриштела од плачење не сум можела да се смирам :(

19. babakata

babakata Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    за првпат го сонував станот на тужената против која водиме спор, со дупки на прозорите, значи стаклата од прозорите стојат но со многу дупки и отвори, што би било тоа што мислите???

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    дека не и мислиш убаво
    проблеми
    за кошмарите не знам како да ти помогнам, а сонот значи дека си под стрес