Талент

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 12 јануари 2010.

1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Ponekogas imam custvo sto me tera da crtam,sakam slikarstvo,ete i vajarstvo,sum crtala,pa nesto neznam zosto vo poslednive 4 godini ne sum crtala,pa se resiv pa da pocnam povtorno,vekje imam inspiracija od odamna,i sto mi e predizvik da sozdadam edno delo.Samo sto toa custvo ne se pojavuva cesto tuku povremeno,i sozdavam delo od koe ponekogas i samata se zaprepastuvam.Dali imate nekoj talent,dali ste sozdale nesto,bez razlika od koja oblast,no dali vi se slucilo i vie da bidete iznenadeni od toa sto ste go sozdale,i imate li nesto napraveno,mozebi i osvoeno nekoja nagrada nekoj konkurs?
    [mod-kirilica:3bxcrhjz][/mod-kirilica:3bxcrhjz]

На Lolo5 и Dea8 им се допаѓа ова.
  2. Maloto-Divo

Maloto-Divo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    I jas ponekogas sakam da crtam...Ali retko se slu4uva toa...Naj4esto koga neam so da praam,koa mi e dosadno... :D A moze da se kaze deka imam talen zasto pred edna godina bev na natprevar od skolo i osvoiv 1 mesto... :D Pozz..
    [mod-kirilica:3ejwuiwy][/mod-kirilica:3ejwuiwy]
    Позз

3. Peace.Love.Happiness

Peace.Love.Happiness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    35
    ;) I jas sakam da crtam, povekje da slikam so masni boi... Porano nonstop toa pravev vo slobodno vreme, isto i proza pishuvav... Sega poretko, zashto se preseliv na Florida i treba se odnovo da kupuvam oprema za slikanje... ama kje bide, da se sredam i kje bide i toa.... Tuka se zanimavam so fotografija, si kupiv dobar digitalen aparat profesionalen i slikam, najchesto priroda, ama sakam da preminam na Fashion i Beauty. Do sega imam slikano 2 modela... Sakam Photoshop i takvi stvari pa kje mi bide interesno... Drugo shto... neznam, ama od sekogash sum sakala umetnost... Dedo mi e chevlar mnogu poznat vo Skopje i den denes raboti na 77 godini, mnogu e kreativen i od nishto pravi neshto, isto i tatko mi beshe chevlar pred da pochine, chichko mi slikar i ete ti ima od kade da go nasledam talentot ;)

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    I jas mislam deka imam talent za pisuvanje, ko pomala sum pisuvala poezija, a sega pretpocitam proza…obicno pisuvam koga sum prepolna so emocii…povredena, zaljubena i red drugi gluposti hehe :).
    Inaku imam osvojuvano nekoi nagradi na lokalno nivo vo osnovno uciliste, i da bidam iskrena bi sakala da se zanimavam so pisuvanjeto poseiozno :) ama denes eden prijatel mi kaza nesto sto me nasmea …za da bides pisatel trebalo da si zabegan,izoliran…haha cudno bogami, jas mislam deka nekoi taka gi karakteriziraat zasto sepak i najgolemite pisateli si imaat nekoi svoi musicki … :)
    I uste nesto … mislam deka site sto imaat nekoj talent treba da go razvivaat i usovrsuvaat :D

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    За цртање не ме бива воопшто, ама за пеење :lol: :lol: Никогаш не сум одела на музичко или па кај некој на приватни часови, ама благодарение на мојот професор по музичко и истовремено диригент научив многу. Тој од мене направи добро изграден алт :D

6. NormaJean

NormaJean Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    0
    Si crtav i ja porano, koga ke mi svetnese nesto u glava i edno 3-4 saati ne stanuvav dodeka ne zavrsev. Pa posle se prefrliv na umetnicki fotografii, po cel den u setanje za da fatam nesto interesno. Ama i toa bataliv zaso nemam bas slobodno vreme. Fakultetot go staviv na 1vo mesto.
    A u posledno vreme me interesira i ureduvanje na enterier....Umetnicka dusa....so da pravam takva sum....heheh
    A moite samo se fakjaat za glava i velat >So ti e be dete zemi nesto raboti, uci, koj videl air od umetnost...Pa za belja ne mi dadoa da zapisam ni FDU a imav golema zhelba....eeeeeeeehhhh

7. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    92
    Jas crtam i mozam da kazam deka dosta dobro mi odi..prodadov nekolku dela i toa ne za eftini pari i mnogu sum zadovolna a i planiram na umetnost da odam fax..drugata godina zdravje pa se nadevam epten ke se usovrsam...a inaku najcesto crtam aktovi golite zenski tela mi budat poisebna inspiracija :)

8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Samo sto toa custvo ne se pojavuva cesto tuku povremeno,i sozdavam delo od koe ponekogas i samata se zaprepastuvam.
    Многу се пронајдов....пишувам проза и поезија, само што инспирацијата ми ,,доаѓа,, на периоди....имам напишано неколку песни од кои и самата сум се запрепастила и неможам да верувам дека се мое дело ;) но секојпат кога решена ке седнам нешто да напишам, од тоа не излегло ништо, после сфаќам дека песната или делот од романот на кој работам со години бај д веј , не ги бива баш :D .....со сила не ја бива :lol:

9. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    680
    Imam profesija vo oblasta na opstestvenite nauki......
    Imam okolu 10-tina sliki maslo na platno (apstrakcii) i crtam se sto ke vidam..mozam duri i portret da nacrtam,ako se "zapnam" ama ne sum skoluvana okolu toa.
    Medjutoa imam edna mnogu golema i neostvarena zelba ,a toa e MUZIKATA!
    Mnogu sakam muzika...da slusam da znam da sviram i da peam...
    Muzikalna sum i vikaat dek aubavo peam...toa mi e neostvaren son sto teskooovo zivotot da go ostvara.
    Pozdrav!

10. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.947
    Пеам и пишувам, докажано :)

Ама не е само до талентот... Работа, труд, труд, жртвување, двоумења... За да сето тоа се реализира.

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MissMarsh

MissMarsh Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Како помала се занимавав со цртање , чисто како хоби :) Сега многу ретко, ама да сум се дивела на мои дела и викаат дека сум телентирана:$ Инаку ги ценам сите уметности, а пасија ми е танцот :) Сакам и фотографија :) Ако имаш инспирација, just go for it :) Целосно поддржувам :)

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    imam talent za pisuvanje :roll: najcesto sakam da pisuvam ljubovni prikazni (onaka celosno se vnesuvam vo niv so celosni emocii :) ) da ne vi se veruva :D a znaete sto? :lol: :lol: mislam deka imam i skrien talent za gluma :roll: ama mislam onaka nikogas ne sum probala :lol: :lol: zamislite pisatelka, glumica :) a vo stvarnosta ekonomist? :roll:

13. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    114
    За ИГРАЊЕ :mrgreen:
    за пеење :mrgreen:
    за пишување :mrgreen:
    за цртање :mrgreen:
    за глумење :mrgreen:
    за шетање по модна писта :oops: :mrgreen:
    и за фотосесии можее.за друго Слабоо :oops:
    Хехехе.позз!

14. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    114
    да додадам :oops:
    ме бива и за тепање.Хуху.
    Иам тренирано карате 5 години иств добро ми идеше иам еден куп медаљи итн.
    Алии почнав да се занимавам како фотомодел и се откажав. :D :D :D
    Позз. :mrgreen:

15. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    пеам уште од многу мали нозе ама не би сакала да се експонирам многу сум срамежлива

16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Цртање, пеење, сликање... Ништо од тоа, ама имам убав ракопис ако се смета :lol: :lol: :lol: :D Можеби за пишување шо знам ... Иначе специјалист сум за глума и за лажење (по потреба) Роден талент :lol: Испробано во секојдневниот живот :)

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Исто и мене пеењето ми претставува задоволство, но и мој талет (добиен од мајка ми) :D ;)
    Јас секогаш бев зад или пред Хипи во хорот бев зш секогаш точно ја знаеше интонацијата :)
    А хорот ни донесе мн. убави и хепи времиња што не се забораваат :mrgreen:

+ Ќе додадам и фотографирање. !

18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Цртање,Пишување,Пеење и фотографирање.Уживам кога ги правам овие нешта :)

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    :lol: :lol: Брајт, на убави работи ме потсети :D :D

20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    crtanje peenje igranje,svirenje,sienje,vezenje,mecuvanje,gimnastika,zboruvanje unazad,skijanje,strelastvo,gluma,manekenstvo....
    se salam sekako :lol:
    imam talent za igranje,prirodno ja pretocuvam muzikata vo dvizenje,kako pomala ko bev nastapuvavme na nekoi manifestacii so grupa i sekoagas sakav da improviziram na scenata..i zal mi e so ne go iskoristiv..