Јас би ти препорачала да испиеш една чаша свежо цеден лимон без шеќер и/или грст мешункасто овошје. Тоа би требало да ти даде доволно енергија, а сепак е помалку калорично и дефинитивно помалку штетно од енергетски пијалок.
И јас почнав со диетава,прв ден во понеделникот: Доручек-едно јаболко,па по еден час банана и кафе без шеќер; Ручек-две варени јајца со краставица и марула; Вечера-една чинија супа(можеби и сум згрешила со супата,ама неможев пак да јадам јајца) и салата-краставица и марула. Е сега дека во вторникот нели беше 1 мај па си јадев скара,затоа вчера држев овошен ден цел ден на едно јаболко и една банана и многу вода. Денес си продолжив со скробен ден: Доручек-неколку праски од компот и кафе; за ручек имам ориз во тавче без месо со салата; и за вечера планирам малку од оризот и салата. И секој ден вежбам зумба и правам некои вежби за нозе, задник и стомак. Ако сум направила некоја грешка нека ме поправи некој
денеска овошен ден досега една банана и сок од јаболко без шеќер..и сега од страна од овошје имам уште едно јаболко,,,,,.....ке ми бде малце се мислам со да јадам друго а од страна на овошје немам ништо хелппппппппппппппппппппп
5-6 Леле, јас цело време мислам дека и 2 компира во денот ми се многу, па цело време настојувам да скратам.
со ќе направиш со еден компир само со ќе помислиш веќе е изеден.... и јас си јадам по 5/6 компири јадиси колку што можеш....е сега не да се прејадуваш ...ама немој еден тоа не држи ништо поззз
Трет ден и веќе се осеќам гордо (иако килцава се сите на број) За појадок јаболко, за ручек планирам јуфки, за вечера ред чоколадо за готвење и некое колаче.. Таман ли е луѓе?
Денеска скробен ден (34). И повторно заборавив да доручкувам. Втор ден по ред. За ручек јадев еден варен компир и гооолема чинија салата од зелка, морков и цвекло. Утре јаглехидратен, за ручек ќе јадам шпагети варени со малце кечап. За вечера еден ред чоколадо за готвење црно и 2 витанови. Инаку, диетава тоооооооолку добро ми дојде! Јас се осеќам преубаво! Ем лесно, ем убаво . Добив многу пофалби дека повеќе не сум истата личност гледано од физички аспект. Да продолжам вака до крајот на јуни (диета + зумба) ќе бидам пресреќна. . Се молам само да не ме спукаат некои кризи!
Епа од мене толку. Уште утре воден ден и завршувааааааам.. кога пројдоа 3 месеца.. Инаку од утре продолжувам со тоа одржувањето и ке ви кажувам резултати! поздрав..инаку -15кг
Брао Brownie, алал да ти е!!! Обавезно известувај . Иначе мене ме фаќаат кризи и секој ден посакувам да прекршам ... сега за сега успевам да не потклекнам, ама штом ми почне вака, опасно е . Аnabel-a,девојче, како издржуваш? Секогаш толку малку јадеш или само сега со диетава?
Желудникот после тоооолку многу диети ми се навикна на малку храна. Ако јас внесам во мене 5-6 компира како што повеќето јадете во скробниов ден, мислам дека автоматски ќе го повратам сето тоа. Или пак благо кажано, нема да се осеќам ич убаво. Пренатрупана би била..
Epa da te popravam.........za dorucek se jade po 2 isti ovoski....banana samo vo ovosniot den.....supata obavezno vo proteinskiot den ali za rucek a ne za veceta....a vecerata polovina od rucekot ,bez leb i salata...za dorucek praktikuvaj toa da bide svezo ovosje a ne praski od kompot......i ne se sekiraj dietava e super....samo se minusiraat kg.......pozzz!!!
Фала ти на советот, ама неможев да изедам две јаболка сабајлето,прво изедов едно а после еден час морав да јадам банана зашто само тоа го имав дома освен јаболката, а чувствував глад. Ќе си знам за нареден пат да јадам само во овошен ден банани. А за супата исто морав вечерта нешто да каснам зашто јајца не ми се јадеа. Инаку да се надевам дека диетава е одлична, имам 10 килограми за симнување
Ден број четири, овошен. Моментално јадам јаболко, може уште едно да изедам. За ручек банани (знам дека имаат многу шеќери ама морам) и за вечера можно е компот или евентуално портокали.. Се молам да не ме здрма некоја криза зошто треба да ми дојде, па да баталам и диета и се
praktikuvajte бананите да ги јадете замо на овошниот ден, најмногу 2, другите денови за појадок подобро е јаболка, портокали, цитрони... и во текот на денот пијте зелен чај, дополнително помага