Да си се дополнам: вечерата беше: парчето торта (димензии 2cm х 2cm х 3cm ) +2 топчиња сладолед +1 ред темно чоколадо. Ама пешачев 1 час!
Дозволени ли се урми? Колку се калорични? Денес( т.е веќе вчера му доаѓа ,поминало полноќ) ми беше овошен ден, а требаше протеински,ама во протеинскиот грешев па сакав да го прочистам организмот . Тоа значи дека утре ми е протеински ден?
Секое сушено овошје има повеке калории од колку свежото, заради концентрацијата на шекерот. Не знам точно колку калории имаат урмите и дали се дозволени, но сепак се овошје Инаку на мене вчера ми беше овошниот ден, 12ти по ред, но малку го прекршив со тоа што јадев малку месо (пола стек) а денес (протеински ден) каснав малку пица, и сето тоа поради што бев на некои прослави. Имам чувство на вина. Дали мислите дека сум ја прекршила диетата и дали воопшто треба да продолжам?
Продолжи си слободно, никако не се откажувај јас и со мн грешки, и тоа посериозни од твоите, па сепак еве и симнувам килажа, и во обем доста ми се познава...а и целулитот полека полека се губи Секако, понатаму што повнимателно и следниот овошен ден без грешки - да се искупиш за овие
Девојчиња јас вчера успешно го преживеав овошниот ден без грешки и мнг се радувам Денеска за ручек ке јадам пилешко а за вечера планирам само салата! Да ви се пофалам дека во гзот имам ослабено 2цм што е премија за мене, бидејки само таму и во нозете се дебелеам
Да си ја продолжиш диетата, ич да не му ја мислиш, секако со настојување за помалку грешки. Не се откажувај така лесно. Вчера имав стек и шопска за ручек и успеав да вежбам точно еден час, 40 минути орбитрек и останатите 20 други вежби. За вечера изедов третина од стекот за ручек (толку и ми остана), ама мавнав две салати. Така ми дојде, изедов после вежбање една салата, и со вечерата после уште една. Бог да чува, салатарка. Денес портокал и кафе за појадок. За ручек како и минатиот скробен ден - печени компирчиња на тркалца врз хартија за печење со малку зачин и путер. И салата. Многу ми се засладија вака компирите, инаку варени не ги сакам , ниту пак преферирам пржени (општо, а па во диета пак најмалку). И така, оди одлично, без да се подречам. Уште 29 денови, јухуууу. Инаку, после завршувањето планирам мала пауза од 10-14 денови, па ќе си акнам и јас еден круг Турбо УН диета, како Анабел-а. Што си е сигурно, сигурно си е.
Денес ми е 24ти ден ,протеински Појадок -две праски Ручек -варена риба Вечера -шопска Плус едно ладно нес кафе со млеко.
Денес Јагленохидратен ден (7ми) За појадок мавнав 3 парчина лубеница. За ручек си изедов едно празно лиснато. За вечера планирам : ред чоколадо,1 торте мало од винчини и си оставив 3 големи лажици домашен сладолед.Пред вечерата можи да мавнам едно нес без шеќер со вода Иначе одлично ми оди не правам грешки,освен вчера што каснав малце леб,ама баба ми го правеше во фурна па затоа морав Ах тој мирис... Утре овошен Да 29 е воден,сега ако можеш да го држеш држи го,јас не планирам некако ми е многу хард кор
Протеински 30-ти ден Појадок: 2 праски Ручек: 2 јајца, 1 парче леб, јогурт Вечера: 1 јајце, шопска салата Инаку вчера ми беше воден 29-ти ден и многу лесно ми помина денот и воопшто не осеќав кризи
Од денеска официјално ви се придружувам и јас.Малку се опуштив последниве 2-3 недели и мора да се вратам во нормала. 1 ден-протеински ден: доручек: парче лубеница ручек: 2 јајца со 1 патлиџан и кришка леб ( ова морам зошто јадам само пржени јајца) вечера: планирам само салата,доволно ми е толку До сега имам испиено литар вода,попладне планирам уште еден литар и приквечер ќе вежбам вежби за нозе и раце.Се надевам ќе бидам истрајна и ќе издржам
Мислење од Waka-waka » Денес, 12:39 Денес ми е 24ти ден ,протеински Waka-waka ме збуни малку денес, колку се сеќавам заедно ја почнавме диетава и мене ми е 23 ден ЈХ си велам како така сум утнала 2 дена па кај тебе е протеински, ама сега гледам дека изгледа кај тебе има мала грешка во броење 23 ден ни е сепак 10 Јул 2012, 12:24 9ти ден протеински Добив и ептен ништо не ми се јаде. За појадок каснав малку лубеница ,за ручек планирам малку мевце , вечера салата. За сега добро ми оди со диетата,иако уште немам видено конкретен резултат,фино се осеќам. Аватар на корисникот Waka-waka
Јас еден ден место скробен го направив овошен,па веројатно затоа сме различно. Инаку да можно е да сум утнала во броењето.
За вчера ЈХ Поручек: две праски + лубеница Ручек: тесто за пица со кисели краставички, суви печурки врган и домат. Вечера(маалку пообилна ми беше што да правам обожавам сладолед) две витанови, 3 лажици мармалад и многу сладолед количински можда беше многу, ама според калории повеќе од 600 калории не ми се верува да имаше.Вкупно некаде 1200 калории сигурно имам внесено, повеќе не ми се верува. И 1 час на орбитрек и 30 мин на велосипед.
Ако не ти е тешко да носиш во кеса или во пластичен сад, за 5 минути грицкај си свежа краставица или морков. Или ако е од поручек до ручекот можеш да каснеш и јаболко или друго овошје. Ама после ручекот овошје не смеело, значи мислам дека од ручек до вечера смееш само зеленчук.
Leleee devojki pomos duri sega zabelezav deka e mozno da napraviv greska denes skroben den a jas dorucek 1 jabolka rucek oriz i salata i vecera od rucekot na pola ima nekoj vaka praveno? ah sega sum epten razocarana greska e? aj ve molam za brz odgovor i sakav da prasam imate uzina i sto jadete togas? p.s ako e greska nema da se povtori samo da znam
Јас девојчиња дека доручекот и ручекот си ги јадам на работа, и сабајле во 9ипол си го јадам овошјето, а ручекот си го делам на пола, и првата половина си ја јадам околу 12 а втората околу 14-15. ама не земам многу ручек, земам колку за да се најадам ,ама го делам така поубаво ми е. мислите дека има негативен ефект тоа??