Јас почнав со тој режим, денес ми е втор ден, еве ти линк http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?t=1582
9 ден протеински доручек : 1 големо јаболко ручек: 2 варени јајца, 1 патлиџан, 1 парче леб ,1 парче сирење вечера: кисело млеко 300 гр. (баланс пробиотски) ПРАШАЊЕ: Дали е во ред да јадам различно за ручек и за вечера, или пак морам за вечера да јадам пола од тоа што сум ручала ?
^Мора тоа што си го ручала, на вечера да го издеш во половина порција. Тоа е правило. Па, не планирам да менувам сега кога веќе почнав, а и не ми е сигурно, оваа ми е веќе испробана. Денеска 4/91 Овошен Доручек: едно јаболко Ручек:едно јаболко, компот од праски и неколку парчиња цвекло од тегла. Вечера:една банана, една мандарина и малку грозје, Тоа е тоа, за денеска плус нескафиња. Утре продолжувам со протенски, сега е 4ти ама брзо ќе дојде 40тиот, времето лета.
59ти ден- воден Втор воден ден и по втор пат не го издржав. Каснав 2 краставици, 1 јаболко и малку патлиџан. И еден ишлер (ради шеќерот, ми паѓа ). А, и да не заборавам... Турбо УН дали може цел месец да се држи?
17/90 доручек - 2 јаболки ручек - два домата,сирење и неколку маслинки вечера - само салата или супа Вчера со овошниот ден освен 3 јаболки изедов и една порција зеленчуци на скара се надевам дека не е голем грев
10/90 Овошен!!! Досега само едно јаболко и 400 грама праски имам јадено, ама гладна сум па. Еве веќе првите кризи ме фаќаат и се само нешто ми се јаде што не смеам да јадам! Така да не се чудете ако ме гледате почесто на темава. Девојки едно прашање, како се справувате со кризите и мислам повеќе на оние психички кризи кога на паметот му се јаде , а не толку на стомакот?
2/90 Skrob Dorucek: 4 slivi Rucek: leka + domat Vecera: polovina od rucekot i malce cokoladce prekrshiv malce ama pa.... Denes sum primerna, barem do sega
КалаВ Штом му се јаде на паметот, а не на желудникот немаш гајле, тоа побрзо се надминува. Земи читај некоја книга или слушај музика и танцувај, нешто занимавај се, прави нешто што ќе ти го одвлекува вниманието од храна и нема да те потсетува на неа. Или едноставно замисли си: Каква бев? Каква сум? Каква сама да бидам? Каква ќе бидам ако не го изедам тоа, а каква ако го изедам? Зар едно парче чоколада(лупам) да ме спречи во остварувањето на долго посакуваната цел? Одговори си на овие прашања плус на ова: Зарем парчето храна вреди повеќе од мојот изглед? Следен чекор: ЗАМИСЛИ ГО ТЕЛОТО КАКВО ШТО ГО ПОСАКУВАШ во твојата глава, замисли се ти убаво ослабена со убаво обликувано тело и желбата за храна ќе престане ако разислиш подлабоко и го насочиш мозокот кон позитивни работи. :up: Најпосле речиси:НИШТО НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕЧИ ВО МОЈАТА ЦЕЛ! И тоа би било тоа, ова е мојата техника и еве веќе 5 дена како ја држам јас глад немам почувствувано, ни во овошниот ден, ни во другите. Можам, знам, сакам и ќе успеам!
Морав да се надоврзам, Лукс која мотивација ми ја даде ме направи да се помислам зошто навистина заради едно чоколадо да не ја добијам посакуваната форма или да покажам дека сум слаба пред нешто што е штето за моето тело...Фала Лукс
Секогаш сум тука за поддршка диеталки, можете да сметате на мене, мило ми е што со постовите помагам некому За денес рапорт 5/91 Протеински Доручек: еден портокал. Ручек: салата од две јајца со солца, масло и малку киселина плус две парчиња тенок кашкавал и цвекло од тегла. + една чаша цедевита(смеела, не смеела, за витамини малку да примам) Вечера: едно јајце и пак цвекло од тегла како салата, ама многу малку. И сеа пред малку после 3 саати од вечерата испиш пола чаша млеко. Нескафиња 2 имам пиено со што едното сега го допивам, па можда и уште една чаша цедевита после ќе пијам и една чаша зелен чај ќе варам. И тоа би било тоа.
Дај не зафркавајте не важело. Да, не треба да се претерува, ама па и не штети ако изедеш една коцка чоколадо во протеински ден на пример. Ништо страшно, ништо погрешно. Диетата еден ден ќе заврши, а после? Баш да ве видам со ваквите строги, дури напорни режими. Јас си поткаснувам благце кога ќе ми се пријаде. Можеби во скробен, или пак овошен. Во јаглехидратниот некогаш не ни јадам. Реков, не треба да се претерува, впрочем ти можеш во протеински да си јадеш само протеини ама без усул, па пак беља работа. Едит: Оди, оди слабеењето. Одлично и тоа (кај мене)
За денеска не беше само тоа, додадете кај мене уште едно јајце, една зденка и уште две парчиња кашкавал и цвекло. Го изедначив сега ручекот со вечерата плус и една зденка за вечера изедов, не сметам дека претерав со оглед на тоа што чувствував голем глад(а тоа до сега не ми се десило) а гладен не се учи и така, не е грев, зошто е во протеински ден и се што си е протеински си јадев. И така, помина денов сеа, повеќе не чувствувам глад, можам мирно да спијам, утре здравје одиме со скробен планирам да си варам компири. Поука за следен протеински: да си јадам месо, зошто јајцата не ми држат ситост.
благодарам многу,како оди кај тебе?од тоа сто процитав мислам лесно ке оди,после 90 дена имаме кондиција доволно а да те прасам веднас по 90 ден поцна со овој резим? јас си мислеб мозе ден-два пауза и потоа да продолзам...мозе ке треба нова тема да отвориме за овој муабет ајде сега рапорт за денесниов протеински доруцек 1 јаболко руцек соја со салата и малку ајвар пробав и сиренце ептен малку вецера демек на пола од се ама ...ме фати стрв за оваа таратор салатата..и упропастив се ...туку девојки овосниот се пагасе воден или...јх денот...од возбуда се збркав усте ептен малку
Де уште еднаш дека испити се спремаат со учење, а не со јадење. Лукс, ништо лично, се извинувам на офтопик, ама морав да те брецнам. Терајте си, јас ве читам.
Вчера ми беше 10 ден скробен : доручек: 2 јаболка ручекот и вечерата ги споив у едно затоа што немав време за ништо: малку грав ,2 патлиџани и 3 пиперки и 1 кришка леб 11 ден јаглехидратен доручек : 2 јаболка ручек: 2 кифли празни -лиснати вечера: ке јадам чоколадо нормално и 1 ред црна чоколада