Уф и мене кога ке ме фатат кризи за јадење одма вода пијам и мислам на наредниот ден што ке јадам па после ке си легнам ама не попуштам
83ти- протеински појадок: 1 јаболко ручек: парче свинско динстано со неколку вида зеленчик, малку сирење вечера: таратур
29/91 Протеински Појадок: две мандарини и пола цитрон Ручек: стек, печурки, кашкавал, малку сиренце покрај кашкавалот да и салата од краставица. Вечера: пола од ручекот.
Дефинитивно почнувам од утре и јас со некоја си диета , уште не сум одлучила само како и што ( ваљда тоа ќе биде Ун Диетава ) имам одвишок 50 кг тоа е трагично. Но не се здебелив од јадење. Туку болничка сум Е сега... Држете ми среќа Од утре ќе ви пишувам што јадам , по колку вежбам и дали има ефекти...
34 ден протеински -вчера доручек: 2 мандарини ручек: печено свинско месо , тиквички со павлака, марула со ротквици, малиџано, супа и 1 парче леб вечера: касно ручав и после тоа отидов на роденден ,испив 2 црвени вина и 3 залчиња торта ради атер за славеникот (со сила ме натера )
35 ден скробен доручек: 2 цедени црвени цитрони ручек: ориз и салата од патлиџани и краставици вечера: ориз и салата од патлиџани
MOZE LI DA NE PIJAM SUPA POSLE RUCEKOT VO PRVIOT DEN OD DIETATA ZOSTO MI E GADNO STVARNO NE MOZAM ILI MOZE DA SE ZAMENI SO NESTO DRUGO TOPLO CAJ NA PRIMER?
Супата во крен случај можеш и да ја изоставиш. Јас во текот на тие 90 дена воопшто не ја конзумирав. Со среќа на сите што ја почнувате диетава или што веќе ја имате почнато.
Ех јас конечно се решив за оваа диета и еве денес ми е прв ден 1/90 П.. 1 јаболко Р .. туна, салата од крставица и супа В .. само туна Ај па се надевам дека ќе има позитивни резултати
Решив и јас да не мешам многу многу различни продукти, ако не друго, му се олеснува на дигестивниот систем подобро да работи. Па да си прашам, иако можеби претходно некоја споменала, ТИКВАТА(печена, варена)-скроб е ??
Па некој ја јаде во скробен ,некој јаде во јаглехидратен (пита со тиква), а некој како овошје. Така да незнам баш точно ама пошто е многу здрава јади ја ,не е штетно ,само во протеинскиот ден избегавај ја .
36 ден јаглехидратен доручек: 2 мандарини ручек: посна пита со праз, малце геврече од стрв пробав вечера: 2 парчиња торта и 2 чоколатциња бајадера уф како имам добиено топ ми се погоди благово
Ух, сега дури гледам на календарот дека сум го утнала водениот, и место денеска да ми биде скробен ми беше јаглехидратен, а сега ми е јаглехидратен и за да ги регулира утре ми е јх пак, пак ќе го држам јх, па задутре на овошен се префрлам, тотално го заборавив водениот, ајде следниот воден ќе го држам. Вчера Скроб: (на друг форум видов дека во скроб може да се меша значи скроб од различен вид, на пример за ручек грашок и ориз, или компир и грашок, зошто не било прекршок мешањето) Па така имав: Појадок: една банана Ручек: пире со зелка салата. Вечера: пола тањир пире и пола тањир ориз со цвекло од тегла. Денес 31/91 Јаглехидратен Појадок: една банана Ручек: една панцерота Вечера: 5 кукис од велнес со три кафени лажички мармалад. Плус 2 макијата од кафе-мат, факултет, ово-оно мораше да се пие да не призаспија. Кога помина месец дена, како вчера да ја почнав.
9/90 Протеински ден доручек 2 мандарини ручек пилешки стек на скара, зелка салата, млеко и супа вечера пилешки стек на скара, зелка салата и млеко Најубавиот ден ми е овој
Нема да држам два јх, ќе држам два овошни и денес и утре, па продолжувам со протеински, подобро е два овошни, него со тесто два едно по друго. И така, овошниот ден е во тек, утре другиот, а за денес после извештај што како во феминскиов дневник. Си имам календар залепено на фрижидер, баш календар што ми ги прати УН деновите и секој ден си шарам по еден ден.
10/90 Скробен Појадок- 2 мандарини Ручек- 3 мали варени компири со мешан зеленчук (мммм) и зелка салата Вечера- Ке јадам 2 мали варени компири и зелка салата и пијам многу вода и кафето да не го заборавам по 3-4 на ден обавезно
32/91 ОВОШЕН Се вкупно: три мандарини, едно јаболко, еден цитрон и околу 50-60г урми. Плус еден морков од туршија и неколку кафени лажици медицинска. Утре пак терам овошен, не дека сум нешто многу гладна, ама со душа го чекам протеински да си каснам мевце како човек.