УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Фала Џули, фала, Ангела сум :D
    Ете усте еден повод за отстапки денес :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Денес скробен ден, требаше јаглехидратен ама ме напнаа завчера да сум почнела пак од протеински друштво да сум им праела заедно да сме ги имале деновиве за исто да сме јаделе и си викам ајде ништо страшно ако повторам еден ден :)
    Вчера за доручек лапнав едно апла големо јаболко, со чаша зелен чај што убаво ми дојде, милини
    Па после ми дојде нешто као ужина лапнав една мини конзерва туна, ама баш беше мини 5 пати да брцнеш со вилушчето х) Се наполнив со вода па чекав да дојде 4 саатот да ручам на раат.
    Па за ручек една фенси салатка со марули, мали патлиџанлиња, ренадно морковче, две јајца, маслиново и лимон место оцет, се најадов ко човек.
    И за вечера апнав 2-3 морковчиња, дечко ми ме гледа на скајп ми вика, што ти е со вегетативнава состојба, а те видам на скајп ти само некои треви пасеш ама тоа е тоа, коа ќе си дојдам за нова година има мозокот да му штуцне коа ќе ме види..
    И така тоа беше вчера.:

Денес пак скробен, не сум доручкувала ништо, некако не му се сака на желудников.
    Само што станав му се фрлив на чајот и испив неколку чаши вода и се наполнив, после некое време дружење со книгиве, си потпивнував вода уз пат и пак не ми се пријаде. Си викам да апнам едно јаболче да не ме здрви некој глад за ручек ама не ми се сака и крај. И еве пред 15 минути викам ај да си сварам едно турско горко да ме здрма за учењево па една мандаринка да каснам само, го испив кафето ја излупив мандарината, и џабе, не иде и не иде. И ете ја оставив да се суши онде на тераса.
    За ручек си планирам нешто компирче печено, со грашокче од конзерва подварено малце со вегетичка, па и за вечера може од тоа да си каснам.

И така напредувам, се приближувам до 20тиот ден кога ќе си дадам еден self high five, као Барни и ќе се радувам :)

п.с. Чекам да ми купат вага, оти ќе се мрднам вака :( неможам да зависам од коментарите на другите, ќе ми викаат дека сум ослабната за да ме утешат оти напнав со диетава :)

Тоа е тоа од рапортот денес.

Keep it up ladies, се читаме повторно деновиве.

П.п.с. Главна мотивација сте ми само да ви кажам :P

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И јас почнувам од утре, ќе ми прави ли некој друштво :D?

4. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    18/90 Скробен
    Појадок- 2 киви
    Ручек- ориз со зеленчуци и салата
    Вечера- пола од ручекот
    И денес почнав со фитнес, се надевам на подобри резултати :D

5. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    10ден – скробен ден
    доручек:две мандарини
    ручек:пире и витаминска салата
    вечера:на пола 
    и ја од денес почнувам со вежбање наутро и навечер :D

6. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    45 ден овошен
    доручек : 2 банани
    ручел : пола јаболко и пола портокал, малку сочоглед-непечен
    вечера: зелка салата , лешници - уф некако убаво ми дојдоа :D

7. shangri-la

shangri-la Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    31
    10 ден скробен
    Доручек: мандарина
    Ручек: варено гравче и цвекло (од тегла беше цвеклово не бев сигурна дали е ок, но превкусно ми е со гравче па не можев да одолеам исправете ме ако не треба :)) и парче диетален леб
    Вечера: сè уште не сум гладна, веројатно ќе биде само салата

Туку за јаглехидратниот утре, можам ли да ја заменам пицата со пита со праз? Тесто.. зеленчук? М? :?:

8. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Може , јас стално така јадам ,само гледај питата со праз да е посна ,да не е со сирење и јајце, исто така може да јадеш и пита со зелка ,исто така посна. позз

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    40/91 JХ
    Појадок: еден цитрон
    Ручек: јуфки со кечап
    Вечера: благо во доволна количина :D 4ри велнес кукис од бамби, плус 4ри мали едни колачиња се заедно имаше едвај 100 г.
    И тоа е тоа, напорен ден денеска.

10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    2 Ден Скробен.

Првиот ден протеински мина како што треба. За појадок поради тоа што станав покасно немав, ама нема да ја повтарам повторно таа грешка со оглед на тоа што ми треба енергија за преку ден. За ручек само две јајца, а за вечера една шопска салата. Не апнав, ниту пиев ништо друго. Перфекционист сум, и кога нешто почнувам го правам како што е напишано инаку имам опасна грижа на совест.

За денес јадев три мандарини за појадок, можеби премногу ќе дојде ама бев прегладнето од нејадењето вчера што дури сонував како јадам палачинки :tmi: :D.

За ручек планирам леќа, веројатно тоа и ќе испадне. Со додаток некоја салатка и без леб секако, тоа се подразбира.

Можеби ќе ме нема нон-стоп на темава ама одвреме-навреме ќе си давам извештај за што јадам. Не планирам никакви прекршоци!

Со среќа нека ви е на сите кои ја држите. Дедо Мраз да ви донесе минимум 10 кила минус на сите :).

На Angel.Heart, midnight.flower и anabel-a им се допаѓа ова.
  11. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    :D Не, не грешам секој ден, ама за кратко време ми се насобраа неколку грешки (и тоа сериозни!).

Првиот пат кога ја држев не направив ниту една грешка, а сега не знам што ми стана :?: . Како да не ми е многу важно дали ќе ослабнам или не. Дали дека е ладно времето, повеќе облека на себе, па се прикрива вистинската линија? :?: Минатиот пат кога ја држев диетата беше лето (кратки пантолончиња, маички - се е на виделина :lol: ) многу по издржлива бев, карактер - ми се восхитуваа луѓето околу мене како ништо не си каснувам надвор од зацртаното. Ама сега...многу празници бре...многу поводи...многу лакомост...малку истрајност. Ама како и да е. Некако не сметам дека ја држам УН диетата покрај толку многу грешки :( .

Си викам, ајде барем да не се здебелам повеќе, ако веќе не ослабнам :|

12. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    И јас повторно ќе ви правам друштво на темава!

Кај сум поправена 3 кг од летото (бев 60/61 сега сум 64), желудникот почна да ме боли од јадење! Да од јадење! Штом почнам малку повеќе да јадам, почнува и желудникот да ме боли. Си имам проблем јас со Хеликобактер. Значи немам многу за симнување 3-4 кг, така да не планирам многу ригорозно да се придржувам, всушност да гладувам како претходниот пат.

Денес 1 ден - протеински
    појадок: овошна салата (банана (знам НЕ треба), мандарина, јаболка)
    ручек: туна со салата - црвена зелка
    вечера: салата - црвена зелка

Планирам да ја држам 4-5 циклуси значи месец дена, и да ги симнам вратените 3-4 кг.

13. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    46 ден протеински
    доручек: 1 банана
    ручек: сос со мелено месо (мелено месо ,соја , кромид и моркови нешто слично како болоњезе сос само што не го јадев со шпагети ) ,салата од зелка,1 парче леб и малку урда со пиперки
    вечера: пола од ручекот ,без леб :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Ангел храбро ви се држи, вчера напраи утки, ама денес ниедна :clap:
    4 ден, овошен, прв во диетава и за чудо лесно се издржува. Одсабајле по работа и во канцеларија се прибрав околу 12, изедов овошна салата од две банани, две киви и еден портокал, претходно испив едно кафе турско, по салатата некако многу бргу ме фати криза па си направи уште една со по едно од овошкиве, потоа еден чај од нане, многу убаво ми иде уз диетава, милина, обавезно дневно по еден мавнувам, со едно натренче бидејќи не можам да го пијам никако без засладувач. Само што си дојдо од работа, претходно помина откај пазарче, кој ме видел гарант се пукнал од смеење, едвај се домкнав, си купив зеленчуци и овошја за нареднава недела да имам и отповеќе, бидејќи сум т`нка со пари, морав штом добив некој денар да ги инвестирам за да не дојдам во криза. Инаку до вечер имам во план да изедам уште една салата, цвекло, морков и дајкон, со солче, маслинов зејтин и јаболков оцет. Знам дека не треба да внесувам многу зејтин и масло, но јас и така имам лош имунитет па и да не внесувам ова маслиновово, па ќе се распаднам, било како да го внесам. Веројатно ќе испијам и уште еден чај.
    Инаку, диетава за штедење пари била топ бре, јадеш овошје, и тоа се знае, две само и тоа е, а не ко ја порано, кркни кило мандарини, па шо ако се мандарини, и тоа се шеќери, прости, сложени исто ти е. Многу ми се свиѓа режимов, си имам одговорност кон самата себеси, а се трудам да анулирам или да се пребијам со овошјава во деновиве што ги имам, пример, денес ми беше во план јаткасти плодови, ама дека вчера напраив доста утки, денес нема бе брат, нема :D Мислам дека како за прв циклус не е лошо, може да се рече дека сум на добар пат, иако луѓево немаат верба во мене не се откажувам, баш тоа ми дава повеќе поттик ;) И се разбира, форумов многу ми помага, се осеќам како да сум го предала ако утнам некаде.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    12.988
    4/36- протеински
    Појадок: 1 јаболко
    Ручек: мала конзерва туна, со патлиџан и малку кромид
    Вечера: шопска најверојатно

Имав голема пауза помеѓу вежби, па некаде околу 1 часот пиев еден чај со мед.

16. megy24

megy24 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    Devojki i jas resiv da vi se pridruzam,Denes e mojot 4 den -ovosen,dobro mi trgna za pocetok,resena su da odam do kraj :) vi posakuvam uspesii ;)

17. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    19/90 ЈХ
    Појадок- 2 киви
    Ручек- шпагети со кечап
    Вечера- 4 колачиња

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Ау, ама било тешко да се издржи овошниот при крајјјјј :(
    Ми иде да си кснам едно парче сиренце, да си огрешам душа, ама не да се Ангел. Има да ослабам, за инат на сите кои не веруваат, ма ќе ослабам бе иако ми се изнасмеавте вчера коа реков дека ќе вечерам торта. За утре, е за утре си спремам мевце, некое мерачко мевце, салатка, па и супичка, мх, мх, мх....

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    41/91 Овошен
    Појадок: Една урма. Апетит немав се до 18:00 и ништо немав ставено в уста, кога стигнав дома без разлика што 18:00 помина, а јас се трудам да не јадам после тоа време го изедов се ова во одреден периоед, на неколку пати, секако не одеднаш:
    -банана;
    -две мандарини;
    -една круша;
    -неколку парчиња кокос;
    -неколку парчиња ананас;
    -салата марулка со краставици;
    и малку цвекло. :)

Се на се, околу 600-700г му доаѓа се вкупно кога ќе ја собериш храната, а можда и повеќе не зна, мада не ми се верува. То е мојот денешен УН ден. :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Денес 5 ден, протеински, време да се поправат грешките од првиот циклус :lol:
    Појадок - туку што го завршив, ена кива и една банана, мислејќи дека на работа ми останале две еднородни овошки се зезнав, ама ништо страшно, си помина мојот овошен ден без ниедна мана.
    Ручек - леле како му се стрвам намевцето вечеррррр :lol: има мав да го сторам, печенко, за мерак, супа се разбира, со јогуртче во неа, мх, мх, мх
    Вечера - салата, цвекло, морков и дајкон, зачинети со сол, маслиново масло и јаболков оцет, се едно до едно домашно производство освен солта :lol:
    Давам чесен извиднички збор, денес нема да ја утнам ;)
    Исто така денес ќе се почастам и едно кафенце со млекце, со сите салтанати да го поминам денов. Морам да напоменам, дома овошниот многу потешко се издржува, на работа се издржува некако, ама дома жива мака, синоќа едвај издржав, ама се напив така две поголеми чаши вода и бидна работа, инаку морам да се наоружам со кисели краставички и цвекло за вакви моменти, кога не ми се јаде многу а црвот грицка во желудник :D