УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Абе во принцип си има саатница како треба да бидат распоредени оброците, но не треба во секој случа да поминува повеќе од 4 часа, тоа ни без диета не е во ред, но јас понекогаш, читај сега во ПМС, не можам да издржам ни 3 часа а камоли повеќе, ми свират цревата. Мислам дека може да си каснеш уште малку, пример малку краставичка, туршија или некоја салатка. Инаку не знам дали ти е грешка ама во протеинскиот не мора да ја преполовуваш количината, само супата треба да се изостави, но 6 јајца на ден се премногу во секој случај :!: , јас искрено никогаш не би можела да изедам 3 јајца, тоа е ептен многу в еден оброк па така најчесто си комбинирам со сиренце или нешто друго протеинско, иако не сум јадела многу јајца во диетава :!:

2. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    80/90 Овошен
    1 мандарина. 1 потокал, лешници и малку салата
    Сакав да ве прашам дали јаде некој пуканки во овошниот ден позз

3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    е Супер,таман ќе се храбриме,нели заедно сме по силни :muscle: како ти оди тебе??тешко ти е или не?

4. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    22ден-скоробен
    доручек: јаболка
    ручек: пире со многу кечап
    вечера: на пола

5. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    14 ден јх
    ослабена сум 2 килограми
    1 см во обем....
    :D :D :D :D :D

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Ако не си ја напраила више глупоста немој ни да се обидуваш. Пуканките се скроб. Луѓе бе Хемија слабо а? Ај од Земјоделие што си немате абер, ама Хемија барем :D Немој стварно, скроб се и ќе си ја утнеш диетава пред крај.
    Ангел ви се накани денес да јаде помалку а? Шипинки варени, коа се напукав, бадеми, па немаше непечени печени одозгора, ама ми се усладија, па банани, па ананаси суви.... Ама ПМС бе диеталки, ме сфаќате нели, ај Нутриционист не го прашувам, ама вие сигурно ме сфаќате :D Си поткоснав, што би рекла мојата нова фамилија, малку салата од кинеска зелка и сум си среќна, иако желудникот кај и да е ќе почне да свири, јас сум среќна, сега ќе стегнам и едно какао и ќе му ја легнам порано денес, ако успеам воопшто :?: Инаку запознав во козметичкиот салон една девојка која година дена ја држи диетава и ослабела скоро 20 кила, но не држела овошен ден никогаш и не држела воден ден никогаш, си јадела и повеќе но вика дека се раководи на некој начин спрема УН, си јаде по овие денови и не меша врсти, според мене тоа е ОК, но после диетата, или пак ако се има симнато веќе доста кила па да се продолжи симнувањето, што на некој начин и јас планирам да направам после диетата.

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    мене ми свири од 5 сатот ама си трпам
    некако се мотивирав повеќе од кога се мерев вчера

а какво како пиеш???можи да си сварам јас несквик????

читав јас некаде по интернетот дека јадењето во текот на денот тренба да биди 8 часа.
    ако поручаш во 9ч вечерата треба да ти биди во 16ч.
    јас и со диетата така правам па ќе видам што ќе се случи!!!

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Е како несквик бе мила, какао, обично, сварено исто ко кафе, иначе несквикот се праи со млеко, и какото со млеко ама во ваков ден може и обично, нема да биде лошо малку да се дигне инсулинот кој ползи на долна граница од што организмот работи триста на саат. Значи еден фикџан вода, малку шеќер или натрен, јас ставам од второво, две лажичиња какао обично на краш или на алпико и чекаш да зоврие како и кафето ;)

9. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

да бе знам како се вари како :D :D :D :D ама во моментот немам обично туку само несквик и си имам варено со вода друк пат убо е!!!!
    ама ко неможи ок. оти некако ми се каснува нешто а си вечерав во 16ч.
    е сега ќе си гладвам :( :( :(

10. anembu

anembu Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    12
    zdravo dietalki...da si se pofalam i jas,denes mi e 3 den idobro mi odi :)

11. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    заврши успешно и 3 ден јх :rock: денес на менито: за појадок:2 јаболки и кафе без шеќер за ручек:кус кус сонего си направив и сос од домати,печурки,магданос,маслинки,мелено лукче со малку маслиново масло и кафе со една лажичка шеќер и чај со лажичка мед(ова си го дозволив по шо ми е јх ден во дрѓите ѓи пијам без за вечера:6 бисквити малецки без јајца и млеко (во составот така и пишувасе9 и еден ред горко чоколадо,а сега си пијам па чајче со една лажичка мед па наздравје и со среќа нека ми е утрешниот прв овошен ден

12. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    6 ден - скробен
    доручек- 3 ситни, најситни мандаринки
    ручек- варен ориз со спанаќ и моркови
    вечера- пола

Епосле вечерата напраив утка....неможев да се воздржам на крем бананката што ми се врткаше по шкафчето. Ако нема везе...барем ми е убаво на душичката :)

13. shangri-la

shangri-la Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    31
    Повели линкот: http://www.femina.mk/out/?id=b213ae...0f5&safeurl=http://dijeta.in/dijete/un-dijeta

Зависно кога легнуваш. Најбитно во диетата е да не се изгладуваш. Ако ти е последен оброк во 4.. веројатноста дека ќе посегнеш по нешто додека да легнеш е голема, а тоа е оброк плус од пропишаното.
    Вечерата треба да е не подоцна од 3 саати пред легнување.

Јас доручкував околу 10 максимум гледав до 12 да го имам изедено овошјето, ретко земав уште една овошка за ужина ако огладнам а е рано за ручек. Последната овошка треба да ти најдоцна биде 2 саати пред ручекот. И потоа си се водев по правилото од ручек до вечера во протеински 4 саати. А во скробен и јх 3 саати. Во овошниот на секои 2 саати можеш да каснеш по нешто. И да бидам искрена некои денови ме фаќаше 6 саат додека да ручам и 10 додека да вечерам. Земајки предвид дека подоцна легнувам. Важно е да поминат барем три саати од вечера до сон. Само на тоа гледав да пазам.

14. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    добро вечер на сите ете ме пред легнување да си кажам за денес успешен овошен паааа не баш
    доручек ананс сув на виталиа тоа беше во 9
    ручек салата селка и 1 јаболко во 17
    вечера бадеми ама печени 50 гр и 1 портокал во 20
    и пред 1 саат 3 кисели краставички многу ми се јадеше од утре сум на турбо УН се надевам на подобро и нормално јас да бидам поистрајна сама си ја ставам храната во уста никој не ми пика со сила
    ве поздравувам и лека ноќ на сите

15. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Друштво, се враќам на диетчево повторно... ми треба да се исцедам скроз.. :lol: Што значи почнувам од сабајле со протеински...! :D

16. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Девојки и јас ви се придружувам, конечно, после долго размислување. :tmi: :lol:

17. Vanesi4ka

Vanesi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Како за прв ден па добра сум :)
    Појадок 2 портокала, ручек салата од марула црвена зелка и рендан морков и едно и пол јајце :) и вечерата јајце со краставици и малку сирење...

Во принцип јас сум карактерна личност но денеска коа седнав на маса со дечко ми и јас со јајценцето а он цела порција ориз (а страшно сум слаба на ориз) ми идеше од газот да си каснам али ај си викам сум се фатила за орото ќе си го играм :D

18. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Вчера денот супер помина, без прекршоци :D .

Денеска 10/90-Скробен

Појадок: јаболка и портокал (знам дека треба исти овошки, ама немам моментално :( )
    Ручек и Вечера: варен компир и цвекло од тегла

Орбитрек: 40-50 мин

Барем ќе се бодриме во кризните моменти :). Инаку мене супер ми оди, лесна ми е диетава и не чувствувам глад воопшто. Се немам мерено, сакам да се мерам после Воден ден па ќе видиме резултати.... ама секако се чуствувам поубаво и полесно.

Кај тебе како оди?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Стефи стварно не контам како вариш Несквик, тоа не се раствара во млеко? Ако не го правиш во млеко ОК, со водичка само можеш, само не со млеко значи. Инаку ништо од моето какао вчера, имаше само за една шоља а го набуцкав либето и него па немаше смисла да пијам сама, па не сварив ни за мене, идење сега во продавница и купување куп какао, многу ми помага во диетава, а и добро е за оние кои се слабокрвни, ќе си имаат малку бекап. Иначе не ви кажав дека започнав да јадам насабајле по пола мало лажиче млеч, може не треба ама тоа е многу добро за имунитет а јас сум слаба со него во зима, па така по малку нема да биде страшно ако каснам, секако тоа се јаде по малку и пополека, на крајот на краиштата не го јадам од што ми е ќеф, лек си е, па и коа е вкусен, што да правам :?:
    Иначе денес 67ми ден, Протеини
    Појадок - две банани, ми останаа од вчера па си ги изедов нив, решив да не купува друго овошје додека онаа вреќа со киви дома не се изеде, нема смисла да купувам портокали и банани а дома златни киви нели? Инаку го допив и кафенцето ;)
    Ручек - стандард дека сум на работа од сендвичето со кашкавал, може ќе си комбинирам со некое какао или чајче.
    Вечера - ќе гледам да јадам исто кашкавалче ама не ветувам, ако има од манџичето од вчера ќе каснам, ми посака душичкава манџичка, онака цел тањир да си изедам а не само да прибирам од мевцињата ли, од компирчињата ли, ова ли било она ли било.
    ПМСов уште ме дрма, дај нека добијам више оти ќе го изедам бирово :lol: Само нешто да ти работел желудников бре ;(

На Ivanatassstic му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Дечкииии денес ми е прв овошен ден =) Пуштајте среќа, сега за сега внесов:

Цеден лимон без шеќер.
    Кафе,
    Чај без шеќер,
    Мандарина...

ќе видиме до вечер, ќе ви пишам ;)

само ми е криво што не се измерив дента пред да почнам =) Иако сигурно не сум се стопила за 4 дена :D

#Champions win, losers QUIT!

Убав ден убави 8)