УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    еве ти едно линкче за книгата со диетава. тука ке прочиташ се. има и рецепти.
    http://www.filestube.com/u/un+dijeta+90+dana+pdf

Ако во случај не ти ја симнува прогуглај ( ун дијета 90 дана) и со сигурност ќе најдеш информации колку ти душа сака ;)

2. Vanesi4ka

Vanesi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Дечки мене денеска ми беше 3/90 ЈХ
    Појадокот ми беше 2 јаболка, ручекот кифличка една таква празна... Помеѓу ручекот и вечерата каснав 3 чоколадни бананчинја од малечките и ѕа вечера уште една кифличка празна и салата од марула само со оцет... и сеа каснав еден ред чоколадо за готвење и ми се згади животот -.- се надевам нема запек да фатам :D :D :D

Ангел фала за просветлувањето за турбо ун :D :D :D :D ќе те послушам малку и јас да смкнам нешто ко прасе на батерии се имам направено :D :D :D

3. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    вчера 5 ден протеински појадок:една рака бадеми ручек:250гр риба конзерва со сос од домати и зелена салата вачера:125гр пиба конзерва со кромид и зелена салата денес мојот омилен скробен ден

На Ivanatassstic му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Добро утро диеталки.... Како сте ми денеска :) ?

Јас стандард на рапорт:

Денеска 12/90-Овошен
    Цел ден на мени јаболка и портокали.... вечер може и некоја салатка ;) .
    Инаку сеуште се немам мерено. Издржувам машки да не стапнам на вагата до воден ден :D

5. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро на сите како сте ми јас си го терам турбово и како што гледам за сега ми е супер
    завчера ми беше прв ден протеински и супер ми помина ручек мевце вечера краставички кисели
    вчера скробен гравче на мени за за вечера зелка салата и малце подварок хахах 2 вида на зелка е сега плус глеавме филмче и малце пуканки си грицнав ок не малце малце повеќе ама мислам дека може во скробен нели?
    денес овошен на мени урми ананас сув 2 портокала и 2 мандарини ништо повеќе ве поздравувам

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Добро утро и од мене...Синоќа направив мала грешка.Значи ми беше протеински ден и со убаво си тргнав за доручек цеден сок,овошје,за ручек пикантно пилешко се додека не искочив синоќа и каснав едно малечко парче пица :tmi: . Сеа што да правам ??? Да почнам од почеток или .... да си терам скробен денеска ... Инаку денес ми е 11 ден
    Зошто ми е скробен може пржени компирчиња и со похован карфиол или ? :)

7. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Не ја почнувај од почеток, терај си кој ден ти е на ред. Сите правиме грешки, немој да мислиш дека ние сме совршени :tmi: . Само гледај во иднина избегнувај такви "ситни" грешки кои не ти носат ништо добро, само ти го успоруваат слабеењето.

Пржените компири, да скроб се... но се мнооогу калорични. Па сега ти избери дали сакаш слабеењето да оди побрзо или поспоро ;)

8. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Okej ФАЛА :lol: ќе ги печам во тефлонска тава заедно со морков и кромид.
    Секоја идеја за рецепт во овој скробем ден е добредојдена. :)

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Не ми се верува, денеска ми е само трет ден, а веќе сум послаба за еден килограм. :o Еден цел килограм за два дена. ЈЕС! :lol: И да строго се придржувам до правилата на диетава и баш лесно ми оди. Да не се зарекнам. Потежок ми се гледа утрешниот ден, поточно овошниот, ама ќе го издржам. :)

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    69ти ден, ЈХ, омилен :D
    Појадок - 3 мали киви
    Ручек - макарони со сос од печурки, одвратни, омилениот ден си го зезнав, подобро да јадев најобични макарони со кечап, подобро ќе беше ;(
    Вечера - појма немам, во фрижидер има некоја торта ама баш ќе видиме, во секој случај имам бомбоњери на претек и можам да бирам слободно, засега сме со либето нафрлени на Мерси, си ја поделивме по пола и чека мојата половина.

11. Sexy-Lady

Sexy-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    16
    4 ден Денеска ми е овошен ден и на мени имам мандарини и банани (две) и подоцна може некоја салата
    А инаку навистина се изненадив бидејќи за овие 3-4 дена имам ослабнато 2,5 кг :$ :P

12. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Овде пишува компирот варен треба да биде, а може ли печен? И во кој ден да го сместам оризот во исхраната? И уште нешто, кечап и сенф со тестенините може?:)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Компирот може печен, но со малку зејтин, не многу, а ќечап и сенф може дефинитнивно. Оризот е скроб.

14. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    И уште едно прашање , дали пиете нес кафе? Јас го пијам со малку млеко и една лажичка шекер? бидејки јас нема ден а да не се напијам, а сега ја почнав диетава .. И количински колку компир си приготвувате ? Фала многу

15. Anuska0307

Anuska0307 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Денес 19/90, ЈХ, сабајле си каснав две јаболчиња едвај ги изедов, се презаситив, ама затоа на ручек пита со праз си каснав троа појќе, да не речам скоро две четвртини :wasntme:, па плус и салата патлиџан и краставица
    Сега за вечера ќе преполовам, наместо две парчиња торта, едно ќе биде :rofl: и ред црно чоколадо обавезно

Задутре, после овошниот ден ќе се мерам, ако не сум задоволна, ќе внимавам повеќе следниот циклус :sweat:

16. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Јас секој ден, навечер си пијам нес, со малку млекце ама без шеќер. До сега немало проблем, а и на крај краева малку млекце неможе се да поремети. Единствен проблем ти е шеќерот. Користи натрен наместо шеќер, иако е грд ќе се навикнеш :)

Иначе рапорт...9 ден- протеини
    Доручек- ананас
    Ручек- варено пилешко со кари и соја сос и кратко пропржен зеленчук и кисели краставички.
    Убаво си се најадов и не верувам дека ќе ми се јаде вечерва, а ако осетам глад ќе си направам салата

17. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Оф, Господе дај ми сила да ја издржам вечерва. Покрај сите овие убави јадења што ќе ги јадат, јас кутрата само неколку колачиња. ;( Како ќе издржам без пуканки, како ? :^)

18. Vanesi4ka

Vanesi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    4 ден Овошен -.-
    појадов 3 мандарини :D за ручек бевме со либето во ресторан и он нормално гурман невиден пилешко јадеше и тоа пола пиле :D со компири и руска салата а јас сиротка со едно чичиче салатичка мислиш посвоена сум ... салатата беше 250гр а содржеше цвекло,патлиџан,печурки,пиперки,зелка,црвена и зелена марула... од се помалку колку да си ги потполнам дупките во забиве :^) и после тоа каснав уште 80гр салата од ананас јаболко и киви ;( сеа ќе изедам една круша и за мене доста ќе биде за денеска... ако не е и превише...

Шоо да се прави гладна година -.-

19. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Здраво здраво, пу пу да не те урочам далеку си стигнала со диетчево, само така, па и ние обичните смртници да се мотивираме =))) Ако не е тајна колку кг ослабна за овие денови?

Праќам поздрав и позитива =)

20. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Јас веќе 2 недели се обидувам да ја почнам оваа диета, а дали може некој поискусен да ми кажи пример како да ја терам оваа диета без лукзусии :)) Во моментов немам доволно средства да одделувам само за мене за диетава да купувам храна... поззз