УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Воопшто не треба да се луксузираш, дури и помалку пари за храна ќе трошиш од вообичаено. Сигурно имаш и сега јајца, компири, макарони, брашно, зејтин и сите основни продукти. ;)
    Во диетава се си јадеш нормално само што храната претежно е домашно приготвена. Пр. еден ден ќе јадеш јајца, друг ориз, трет пица само со кечап и овошје или некоја кифличка....се едно. Твој е изборот како сакаш да ја приготвиш, и единствено што треба е да ги одделуваш продуктите.

Моментално, бидејќи сега сум мажена и јас готвам и купувам, сметките по маркетите ми се дупло, ако не и повеќе намалени.
    Ти само почни, а идеи за менија ќе добиваш секако.

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    добро утро женски :) инаку рапорт за вчера 6 ден скробен за појадок:2 протокала за ручек:2 чении компир и грашок манѓа со зелена салата и малку ајверче за вечера:на пола ви посакувам убав ден

3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    11/90 ЈХ ДЕН

До денес со изгубени 2.5 кг :clap: јас сум задоволна.
    Вчерашниот ден на менито го имам следново : доручек цеден портокал,цеден лимон и мандарина,
    бистро кафе со малку млеко и подоцна малку салата.За ручек си направив макало од варени компири и суви пиперки со 1 кришка црн леб.За вечера ништо.

Денес за доручек стандарт истиот цеден сок,за ручек ќе правам тестенини со зеленчук,
    за вечера може пудинг ???

4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    10 ден и ја сум - 1.5кг. Тоа е добро зошто до сега вагата не ми беше мрдната ни 100гр подоле, а сабајлево наеднаш у минус.
    Денес на мени ќе имам печени компири. Исецкани, измешани со зачини, и бидејќи немам моментално хартија за печење, ке им ставам пола шољичка вода и маклу зејтин. Ќе ги покријам со алу. фолија и некаде пред крај ќе ја извадам фолијата да се загорат и да крцкаат .

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  5. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Devojki dali mozi vo ovosniot den da se jade kandirano ovosje ?

6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Може, ама сепак најдобро е да се задржиш на свежи продукти, зашто името на овој ден не е овошен туку витамински, што значи може да си дозволиш и по некоја салата

7. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    4/90 овошен ден
    Супер! Вчера издржав без никакви проблеми, иако мислев дека нема. Не направив ниту една грешка, се по пропишаното. За појадок изедов 2-3 кивии, малечки многу, потоа за ручек макарони со сос и салата. А за вечера 3-4 мали колачиња. Денес ми е четврт ден, овошен и досега имам изедено многу овошје. За појадок 3 јаболка, а потоа за ручек 1 банана, 1 кивија и пола мандарина и се прејадов. За некој сат пак ќе јадам бидејќи не се издржува. :lol:
    Да ве известам ! Досега за овие 3 дена изгубив 1,5 кг. Можно е? :D Пресреќна сум! :)

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vanesi4ka

Vanesi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Жива да не сум -.- вчера не завршив со круша :( :( :( :( ни дојдоа гости се извади благо и мене ми светнаа очињата ;( си каснав едно 5-6 чоколадни кикиритки и ми се пријадеее страшно и јадев ко ненормална салата ... Викам јас гладна година

9. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Мислам дека умирам, овошниов ден ме уби. :( ;( Сега ќе јадам пак и имам кризи за јадење. Не знам како ќе го поминам денов. Навистина ! Цело време само за свинско месо и за руска салата размислувам, а богами и за пица, тост.. хот-дог.. Ахххххх.. ;(

10. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    7ми ден ЈХ,

појадок- две мандарини, цеден лимон, кафе, вода.
    Ручек- Варени макарони со зеленчук и томатело
    Вечера планирам тиква.

Вчера ми беше нели скробен ден и морам топло да ви ги препорачам ПОЛНЕТИ ПИПЕРКИ со ориз, кромидче и зачини. Се најадов тлку слатко ко да не сум на диета.
    Не знам до сега колку сум ослабена, после утре(овошен) ќе се мерам =)

Поздравииии

11. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Дали смееме да јадеме интегрални стапчиња кога ќе почуствуваме глад? :)

12. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    26ден-скробен
    доручек: јаболка
    ручек: компир салата
    вечера: на пола

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Прво да си кажам, некој ме праша кој ден сум, 70ти, Овошен ;) Уште многу малку до крај, сеуште стојам на оние -10 ама мислам дека во последните циклуси повторно со Турбо ќе намалам бар уште 5. Инаку, откако ги намалив овие 10 се имам доста опуштено, но, морам да признаам, изгледам како да сум намалила најмалку 15 кила, очигледно сета онаа вода насобрана во мене после Хербалајф се има исчистено и сега се на ред опасните наталожени масти.
    Некој спомна како ќе издржам без пуканки, размислувам на свинско и руска салата, и ќе бидам лоша и ќе ве замолам овие желби и поплаки да ги оставите за себе. Овде има девојки кои држат и водени денови и страшно се придржуваат, има девојки кои се двоумат, вакви деструктивни мисли не им требаат, извинете за строгиот коментар но и мене денес не ми беше лесно, како и денови наназад, додека на маса се јаде свински веѓалици јас да јадам салата од зелка, ама се сака се може и се постигнува. Едноставно, кога сте се фатиле на орото играјте го, или едноставно пуштете се и седнете си на маса, каснете си од се по малку па во Мај месец пробајте пак, ама тогаш без кукања молам, ваш проблем е што сте се откажале додека ви било време да намалувате од салцето.
    Грисини никако, грицки и џанк фуд никако, кај не се разбираме, ако се интегрални не значи дека не се грицки и калории непотребни за вашиот стомак. Заборавете, на кока кола лајт, на интегрални грисини, на лајт мајонез, на сите лајт ствари, едноставно 3 месеци заборавете, ако веќе сте се нафатиле на диетава. И да, лоша сум со муабетиве, но некој овде стварно ќе добие погрешен впечаток, диетата е тоа што пишува на првата страна, ништо више ништо мање :!:
    Е да си кажам за денес, 70 ден, овошен, одсабајлечки овошна салата од две банани, два портокала и две киви, веднаш после салатата од кисела зелка. До пладне односно до ручек грицнав малку суво овошје и јаткасти плодови, колку пола шака. За ручек повторно зелче, со малку зачин и како салата на салатата праз со домашен кечап салатиче :lol: Уште 21 ден до крајот, не е лошо, се издржува, се полесно е додека се гледам во огледало ;)

На Angel.Heart, barbie28, Ivanatassstic и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Искрено не би рекла дека ти е злобно или лошо ова што го кажа. Сватете го како сакате ама во право е. Неколку пати се имам откажано од поплакиве. Колку и да не мислам кога ќе ја отворам темава едноставно неможам веќе да се воздржам!
    Од утре почнувам пак, по незнам кој пат |( ама овој пат сум нај сериозна!
    извинете за офтопиков ама неможев веќе :^)

15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    ехеееј луѓе еве ме за пофалба ова турбово е екстра си леткаат деновиве уште малце воден абе супер ми е
    .Вчера овошен бев гладна нешто сабајлечки па изедов 2 мандарини и ананс сув за ручек имав урми и за вечера цвекло салата е сега прекршив грицнав некоја семка ама сега аксно е да се каам знам згрешив па бар вас да ви кажам
    Денес ми беше протеински а ден недела сонце пука јас дома обавези еден тон и невестата се успа станав во 11 и 30 лелее и дур средив све ме фати ручек време така да скокнав доручек
    за ручек мевце со праз и миорков и зелка салата
    утре т.е. денес ми е јаглехидратен и за ручек имам зелник и тоа да се пофалам сама го месев ама си смрзнав 1 парче за да си го пробам па ќе ви кажам дал ме бидува за домаќинка или уште треба да се учам поздрав до сите

16. tesakambepa

tesakambepa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :) Од утре ја почнувам и јас диетава па се надевам дека ќе се дружиме :D Имам околу 10 кг за симнување и нема откажување :D

17. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    женски пресрекна сум :dance: утрово се измерив вагата покажа 2 кг и 800гр помалку за една недела леле зарем е можно уф а каква гриза на совест имав мисла малку вчера претерав со благото ,а денес сум ептен задоволна и мотивирана .денес 8 ден овошен па со среќа

На Ramante и Ivanatassstic им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    71 ден, уште овој циклус па опет Турбо УН, се забораив јас скроз :D
    Појадок - една банана и еден портокал. Е сеа се осеќам должно да објаснам за бананиве во мојата диета, знам дека многу од диетата ми уназадуваат, да не се они може повеќе да симнувам ама јас си имам еден голем проблем со дијареа и ако наутро јадам било какво друго овошје освен банана имам страшен проблем, затоа комбинирам, една банана и некој цитрус или кива или јаболче, што многу ретко сум јадела ама се случува нели. Во моментите кога сум ок со стомакот заборавам на кратко на бананите, но набргу им се враќам пак :tmi:
    Ручек - мојот “сендвич“ со кашкавал и салати свежи
    Вечера - стекче малку, се надевам ќе има и некој зелечук по дома да комбинирам со салата, а ако не ќе направам еднас супа, иако ќе се рачуна како вечера јас ќе го консумирам многу рано, околу 5, така да морам да каснам и малку супа, да не се случи во 8 да запее симфонија желудникот.

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Ајде денес 11 ден. јх.
    И така јас си стагнирав со тежината 9 дена. Вчера се мерам -1.5кг, а сабајлево -600гр. Значи -2 кила наеднаш се симнаа за 2 дена . Ете ми мотивација за понатаму.
    Денес на репертоар јаболко, сабајлево (уште неможам уста да отворам.
    За ручек планирам шпагети со маслиново масло, лукче и босилок, а за вечера зависи од расположение, или ќе ги дојадам шпагетите или ќе каснам од колачот со мак вчера што го правев.

На SkarletOHara и Ivanatassstic им се допаѓа ова.
  20. Anka.J

Anka.J Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    13-ти ден без wow резултати :@ ама одиме до крај, за инает :rofl: поздраФкии

На Ivanatassstic и Ramante им се допаѓа ова.