УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Slatkic

Slatkic Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Хехе,јас секој пат сум јака на почетокот,а следниот пат може и 10 ќебапи да изедам :D
    А може ли за скробен ден ориз заедно со компир? Извинете што досадувам со прашања на почетокот ама нели почетокот е најважен.Барем него да го погодиме :D Поздрав

2. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    мислам дека се лажеме ама тоа е до карактерот е денес претерав све можно дури и срам ми е да кажам се надевам утре ќе биде подобро поздрав леонтина и тука сме да подржуваме

На leo-n-tina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    missy-xoxo kako pomina denes ? Mede nednas mi bese prv den i za pocetok dobro mi ide mozam da se pofalam
    :) Dorucek jadev dva protokala i ceden limon so mlaka voda , Rucek pileska supa
    i meso od peceno pile so zelka salata za vecera sega jadev pak od pileskovo meso so zelka i salata od patlidjani no so edna kriska crn leb .... za sega dobro mi ide :P poz do site :*

4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    18.264
    Денес и јас почнувам. Се надевам ќе издржам до крај. Денес не почуствував глад што е баш супер :)

1 ден. Протеински
    Појадок: две киви и сок од цеден портокал
    Ручек: 2 јајца, малку сирење, чаша јогурт, кришка леб и малку салата.
    Вечера: 1 јајце, чаша јогурт и салата.

5. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    еј пинк па ние на исти дан сме биле ,како што има читан овде по диетата некои наместо воден ден држат овошен а некои го прават мешан,според мене ти е најдобро да продолшиш од утре пак со протеински барем другиот воден ден да ти дојде во согласност .Ако грешам нека ме поправат по искусните ,а јас добро се држам уште еве и овој ден замина.Поздравче :*

6. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    Да ива можеш да јадеш и парче леб без супата .Позз и со среќа

7. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Ме искаравте за оризот, али ајде од утре без грешки :)
    Ајде уште едно прашање :))))))))) :$
    во скробниот ден може да се јаде супа од зеленчук?

8. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    супер поминав, не осетив воопшто глад, сита сум цел ден, си испив и 4 шолји зелен чај, 1 шолја кафе без шеќер, 1 мултивитамин шумечи таблети незасладени и 2 шишиња од по 0.5л вода, а јадев доручек- 2 јаболка, ручек- 3 јајца, 1 кришка црн леб, зелка салата и супа без фиде, вечера- 1 јајце,1 кришка црн леб, 1 шолја јогурт, зелка свежа :)
    и си најдов вежби на youtube и вежбав пола саат кардио вежби и правев squats и др. вежби за нозе и задник 8) и мислам и нива да ми дадат да изорам нема да се уморам :D full сум со енергија :rock:

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.035
    Жени :fubar: што е ова, ќебапчиња, супа за вечера, лебот ајде де.... Ќе се караме, уште од почеток грешки не чини. И сто пати сум кажала и пак ќе кажам, за да знаете се за диетава прочачкајте низ нетов, или во најмала рака низ темава, што е ако се одговара на секој втор на темава на офф топик прашања, добро не се офф ама на секоја страна скоро се одговара за Турбо Ун и за водените, па побарајте мајко му стара, потрудете се. Значи Турбо УН се држи без разлика дали држите или не Воден ден, но се разбира подобро е да држите, многу поголеми се резултатите, и тоа 12 дена пред водениот ден, а во случај да нема воден ден истата процедура е само што наместо Воден ден се продолжува со Протеински ден. Е сеа, некое девојче праша дали да го преместела Водениот ден, никако, нема никаква полза од тоа, ќе си го дочекаш вториот Воден ден и готово, а сега да преместуваш само ќе си искомплицираш повеќе. Значи да сумираме, ќебапчиња или мелено месо во најлош случај кога ете нема избор, кога сте надвор од дома, кога не можете да најдете телешко или пилешко печено месо, на скара, не пржено во масло, за вечера во Протеински не се јаде супа, само за ручек, но ако за ручек не се јадело супа а за вечера немате месо и да каснете малку супа не е страшно, ќе пројде некако, но да се разбереме без тестенини. Леб, гледајте да го јадете исклучиво во Скробниот ден, така најлесно ќе преминете на исхрана без леб, колку толку и тој содржи ЈХ и не е баш најдобар избор. Да не се караме веќе поумни да бидете. И ПМС, обидете се да го игнорирате, последниот пат така успеав да се справам со него, едноставно не размислував на тоа, исто и сега и ми успева ;) Ајде со среќа на сите што тек почнуваат и повеќе да се ангажираат, нека ја прочитаат Мажи, пари и чоколада и ќе сфатат за што зборам ;)

На Dani 123, Ramante, missy-xoxo и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    ^За сево ова напишано си во право, па затоа и ти го лајкнав мислењето. Али морам да кажам дека се пронајдов во нешто. Знам дека направив грешка вчера дека ми беше протеински ден и една лажица ориз каснав, а и супа јадев како за вечера. Но со оглед на тоа што имам 14 години и плус од завчера сум болна, примам антибиотици и температура имам, од лекар ми кажаа да пијам многу чаеви и да јадам супа. Па затоа и вчера вечерав супа. И јас можеби нема да издржам на диета 90 дена и нема да ја издржам диетава по правилен редослед, затоа што имам 14 години, тоа што е зготвено за ручек го јадам но сепак гледам да ми се совпаѓа со диетата. :)
    2/90 СКРОБЕН ДЕН:
    *доручек: 1 голем портокал
    *ручек: супа од зеленчук и ориз (супа морам да јадам)
    *вечера: планирам да јадам салата од варени компири со кромид. :)

11. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    Утрово вагата покажа 6кг200гр помалку ,многу сум среќна :dance: удемо даљје.Денес 30 ден протеински за појадок 2 јаболка ,за ручек пилешки стек печен на фолија со малку маслиново масло,зелена салата и супа.За вечера планирам да јадам исто се разбира без супата.Сакав да се надоврзам на муабетот за водениот ден ,мене не ми беше проблем го издржав.Незнам дали е добро ако не може да се држи да се продолжи со протеински ,според мене е подобро во него да се вметне некоја овошка да испадне како овошен .Како што прочитав низ темава некои феминки и така прават ,а и од лично искуство есента кога ја држев диетата за месец и пола ослабев само 4 килограми ,затоа што не држев воден ден туку преминав на протеински одма .Во секој случај мислам дека водениот ден служи да се шокира организмот.А и ако не се држат тие 3 водни дена диетата нема да биде 90 дена нели

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.035
    Саки, во ред е но немој да ти помине во навика, и во ред е ако ништо не јадеш за вечера да јадеш супа, еднаш два пати.
    Барби, Анабела мислам не држеше ниеден воден ден а ослабна вртоглаво многу, нејзината приказна ја сметам за најуспешна на темава, повеќе од 30 чинам беа, со вежбање и многу истрајност. Она ми е најголем мотиватор ;)

На Saki15 и barbie28 им се допаѓа ова.
  13. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    23/90 jх
    Денес за ручек шпагети со сос од домати и со свежи печурки динстани со кромид.
    За вечера само чоколадо за готвење ќе биде.
    И од вчера се заразив со броење на калории на храна и сега внесувам до 1500 кал што е довоно за слабеење но јас сакам да намалам на 1200 да биде поефикасна диетава.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.035
    Леонтина, со намалување на 500 калории во текот на една недела секој ден, намалуваш загарантирано уште половина килограм по недела плус од она што слабееш. И јас стигнав до 1200, денес не се важи, планирав да јадам здрава храна ама ме излажаа едни компири :P Мислев сум му побегнала на ПМС ама како да се појави однекаде, денес на мени исклучиво зелка од подварокот, месото ќе му го оставам на либето ;)

15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Искрено и јас не планирам да држам воден ден. Најверојатно ќе ми биде воден + овошен. Сепак сметам дека премногу ригорозно е да бидеш цел ден само на вода.
    Денес имам изедено еден цитрон и испиено едно кафе. За ручек имам компир манџа, а ова ми е втор ден од диетава.
    Прашање, каде да го внесам оризот тавче? Во кој ден?

16. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Здраво диеталки, мене денес протеински ми беше и јадев овошје за појадок, а за ручек печени печурки со морков, зелка салата и 1 варено јајце, вечера најверојатно ќе биде сирење и јогурт. го обожавам денов...ме фаќа криза за благо ама поминува брзо (овој ден) и после си брат сит, а не во скробниот, ем гладен, ем кризираш.... инаку баш ми е мило што ја читам Ангел пак, а со Раманте си ги бројам деновите, каква сум изгубена добро е што успевам и да ве прочитам....обврски си се преку еден куп....
    инаку уште стагнирам :^) утре ќе пробувам алишта - па сега или ќе се мотивирам или....

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  18. celestin

celestin Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    8 den
    pojadok
    2 kivi i portokal