УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    5/90 Протеински ден
    доручек - две помали јаболки
    ручек - туна со маслинки и една кришка црн леб
    вечера - пак туна со маслинки и марула планирам
    Иначе за 4 дена -2кг :rofl: знам дека тие 2кг не се сало,туку вода,ама пак супер е за мотивација :)

2. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Шкорпионче и јас сум на твојата тежина односно уште 3 + кг од тебе.
    Сега мислам дека почнав да ги намалувам.
    Ке се мерам тек после водениот ден или после 3 месеци. Зависи од желбата.
    И јас незнам како дозволив до толку, но за среќа се свестив на време поготово тежината да не ми се одрази на здравјето. За тоа ми беше најмногу страв и конечно превземам нешто.. :clap:

Јако сум горда на себе.
    Не сакам на никој да покажувам дека можам да успеам, тоа не ми причинува задоволство.
    Ни малку.
    Утре 14ти ден и се чуствувам подобро од било кога. Како напоменав доста строго ја држам диетава,
    на физичка работа сум, по цела ден, од јутра до самрак...
    затоа и немам сила да вежбам навечер...
    За неколку дена треба да ме преместат на подобро работно место па потоа имам зацртано да ги правам вежбите на Џулај.- така нешто се викаше. :lol: ]:)

3. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Здраво девојки,читам напредувате со диетава,супер :rofl:
    јас се разболев многу па денешниов овошен 19/90 ми е катастрофален овошје цел ден па чаша вода со шеќер,ич не ми беше добро ми се слоши + добив и шо да ви кажам...прекршив денес,но еве пак сега сум на овошје...
    но да ви се пофалам во обем сум симната :D 2.5цм а само -3кг сум,сепак и тоа е нешто нели? :)
    имајте убав викенд и супер на оние што им се паѓа јх на прочка(ќе кркаат баклава) како јас :lol:

На Regenbogen и smooch им се допаѓа ова.
  4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Вчера ја почнав, имав за доручек малку суво грозје дали десетина зрнца. Ручекот ми беше цвекло и кришка леб со шунка и јогурт, а вечерата немав салата туку геврек и јогурт.

Денес скробен, доручекот исто малку суво грозје, за ручек изедов шопска во бифе на факултет па кога си дојдов дома јадев пинџур од компири, мајка ми ми направила ама немате појма колку е вкусен.
    За вечера исто од него ке пробам, а за салата незнам можеби ке пробам малку кратавика и морковче, две три тркалца колку да се каже дека сум јадела салата бидејки ич немам апетит.

Исто пијам по три чаши кирколина чај, најверојатно поради него немам апетит.

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    26 - овошен ден! Кај мене и зеленчуков. Не сум држела ни еден чист овошен ден.
    Денеска јадев два портокала и пола зелка до сега. Исто испив четири чаши чај + две чаши лимонада.
    И денеска конечно добив и мислам дека одвај бутам јадење во уста. Многу ми се лоши од јадење денес. Можно е дека со зелката јадев и многу млад кромид и сега ми е бљак.

6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Симончелишес па ти се живо и диво мешаш. Протеински, шунка, ѓеврек за вечера :^). Шопска во скробен е исто грешка, има сирење. Не ми е поента да глумам гестапо во темава ама ако се одлучите да ја држете, држете како треба ;).

4 ден, овошен. Три големи портокали, се на се. Не верувам да апнам нешто друго до крајот, многу ми се заситува организмот од овошје и после не можам повеќе.

Инаку шопска ако јадете во протеински, има везе ако е малку покасно? Пошто на вечера ќе бидам можеби утре, па да знам дали може толку касно.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095

Минатиот протеински јадев шопска, а за време јас обично вечерам накај 7и30, зошто ручам накај 2и30, 3 и седам покасно. Мислам дека препорачливо е до 7,8 најкасно но и за еден ден малце покасно ако вечераш не е голем проблем, зошто пак сепак е салата.

8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    18/90
    Доручек:Суви овошја
    Ручек:Ориз со марула салата
    Вечера:Салата зелка+цвекло+морков

9. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    14/ 90 дена. - Скробен ден

Денеска за мени:

Појадок: 2 јаболки
    Ручек: спанаќ со ориз. ( ке си направам и марула салата, ке пробам дали ке ми биде убаво, никогаш не сум правела салата со спанаќот . Секогаш веше со кисело млеко.. но, за се има први пут :!: .)
    Вечера: истото од ручекот но половина од истиот.

@1mama, исто и јас сум утре ЈХ ден а како што знам и поголем дел од диеталките што се на овој режим.
    Во план сум две малечки парчиња баклава да си каснам и толку.
    Нема претерување иако ни се паѓа утре ЈХ ден. Да не го урнеме она што го градеме полека и макотрпно за еден миг.

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро овде камен ладно леле сакам сонце аман више ова сивово
    6/91 Инаку денес прв овошен од одржувањево на работа сум цел ден и вечер одам во теретана после работа и дома туш и кревет ќе биде секако маж ми е 3 на работа на раат ќе се одморам
    си доручкав убаво 2 портокала па после 1 банана сега изедов ананс сув се најадов ка брат хаха имам за после 1 банана за пред вежбање ја чувам и 2 портокала за после вежбање
    Забраев да си купам чај а ладно нек си е*е матер ама ај ќе се издржи до вечер некако
    поздрав до сите и посебно до почетниците со совет на гоогле да си побараат што е протеини што е скроб многу мешање не е на арно џабе се мачите со држење
    поздрав и убав викенд

На Regenbogen и 1mama им се допаѓа ова.
  11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    48/90 овошен ден
    Денес си направив смуди од едно јаболко 2 киви и една мандарина со 1л вода ,испив до сега една чаша имам и за ручек и вечера ,некако ова ми е подобра опција во овошен ден неголи да го јадам овошјето така а вака го сервирам во коктел чаша и уживам ,некако неможам да се откажам од сувото овошје и бадемчињата ,некако до 5 ке истрпам ама после ептен ме напаѓа глад еве и денес ќе пробам ама долг е денов барем за мене од 6 станата.
    Како и да е утре последен ден со мевце и утре да ве предупредам :!: дека ке јадам и сирење ќе измешам протеини нема да издржам да не пробам знаејќи дека 7 недели ќе бидам без млечни производи.
    Ајде имајте убав викенд :*

12. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво здраво
    21/90 за мене овошен ,почнав со цитрон и портокал.сега пијам кафе.за покасно имам банани,и портокало :) за чудо не сум многу гладна денес. Вечер сум на мекици уфффффф тешко ке биде се надевам дека ке издржам да не каснам :)

13. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Јас денеска сум дома, не работам. Утре исто така. Од понеделник здравје.

Затоа пак денеска цела ден правам јадениња, салати и што ти знам тамо.
    Па ако треба нешто да се проба за со зачинување јас викам веднаш ``мамооооооо! дојди да пробаш!!!`` :lol:
    Јас одолеав и од ништо не пробав ни трошка.
    Нема ни да пробам.
    Си направив спанаќ со ориз и салата една краставица и си ручав.
    Неможев истото да го конзумирам со марула. пробав - не одеше. Трк на продавница по краставички. :|

Иначе џенцки да ве прашам за еден рецепт. Ми мате есап бидејки е со кори - а нели тестенина е тоа? :?:
    Рецептот е следниот:
    За смеса се става едно јајце во урда. Истата се меша додека не се добие еднолична смеса.
    Во друг сат се става едно јајце, брашно , малку зејтин, коцка квасец. Смесата се меша додека не се добие еднолична смеса, истата треба да биде погусна. Ако не е. тогаш се додава уште малку брашно и се меша повторно.

Потоа земаме една кора и ја делиме на половина. Ја премачкуваме со 2рата смеса (половина кора) и на премачканата половина ставаме од првата смеса. Потоа превиткуваме на половина повторно. Од како ке ја завиткаме кората на половина и повторно ја мачкаме кората на половина. Истата постапка ја повторуваме се додека не направиме малечки правоаголници.
    Кога ке го наполниме тавчето одозгора ги мачкаме со втората смеса и по желба им ставаме сусам.

Може ли ова во протеински ден да се јаде?
    Со јогурт и салата би било перфектно. :?:

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Иначе џенцки да ве прашам за еден рецепт. Ми мате есап бидејки е со кори - а нели тестенина е тоа? :?:
    Рецептот е следниот:
    За смеса се става едно јајце во урда. Истата се меша додека не се добие еднолична смеса.
    Во друг сат се става едно јајце, брашно , малку зејтин, коцка квасец. Смесата се меша додека не се добие еднолична смеса, истата треба да биде погусна. Ако не е. тогаш се додава уште малку брашно и се меша повторно.

Потоа земаме една кора и ја делиме на половина. Ја премачкуваме со 2рата смеса (половина кора) и на премачканата половина ставаме од првата смеса. Потоа превиткуваме на половина повторно. Од како ке ја завиткаме кората на половина и повторно ја мачкаме кората на половина. Истата постапка ја повторуваме се додека не направиме малечки правоаголници.
    Кога ке го наполниме тавчето одозгора ги мачкаме со втората смеса и по желба им ставаме сусам.

Може ли ова во протеински ден да се јаде?
    Со јогурт и салата би било перфектно. :?:[/quote]
    Не може на жалост но воздржисе во јх со кори напрај си наместо фил од сирење или зелка или праз со печурки .

Секое тесто независно полнењето со урда сирење месо не е дозволено во протеински ден.
    Земи си мевце касни си ,ете ако те фати стрв земи си еден патлиџан па моцарела одозгора со нане и маслиново масло ем декоративно ем убаво и некалорично.
    Тестото чувај го за јх .

15. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Ти благодарам леонтина.
    Прашав за совет за да знам дали да си оставам за протеинскиот ден. Штом неможе не оставам.
    Ке си земам стек повторно или туна.

16. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Денес ЈХ, станав малку покасно, па кај 1 и 30 каснав 2 јаболки, за ручек имам малку погача, 1,2 парчиња
    вечерва треба да си славам 5 годишнина од врската :D па нз како ќе поминам, добро е што има благо за вечера, ама нз дали ќе морам малку да ја прекршам диетата, ама ајде за еднаш си велам нема гајле :$

17. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Zenski ve molam kazete mi vo ovosniot den dali mozam da jadam malku bademi I indiski orevi pozdrav

18. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    можеш само непечени да бидат. И не претерувај количински.

19. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
  20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Шопската имаше малку сирење само одозгора ама гледав да не јадам од него, немав друг избор во бифето со салати, или оваа или мимоза ке морав да земам, па подобро шопска отколку јајца, да сум дома знам како треба ама вака морам да се снајдам, така да сирење сепак не јадев.

Туку во врска со ѓевреков, грешка е ако место кришка леб изедов интегрален ѓеврек? :^) А шунката како и да е протеин е, исто како што јадете стек, место тоа земав шунка две парченца тенки.

Инаку денес, јх, за појадок имав само две урми, немав никакво друго овошје при рака и земав само две.
    За ручек имам шпагети со кечап, а за вечера место парче торта, едно белисимо и еден ред чоколадо за готвење