УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Feminium Со среќа и посакувани резултати.

Уште од самиот старт ја прекршуваш диетата, прво за доручек треба да конзумираш 2 исти овошја а за ручек со варениот стек треба да конзумираш и салата во неограничени количини.
    За вечера половина од ручекот што си јадела.

Се надевам нема да ми земеш на зло, не сакам да се правам незнам што, само сакам да те упатам и советувам како успешно да ја држеш диетата. Со тоа нели иде и топење на салото хех. ]:)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  2. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Диеталки зошто пред да започнете некоја диета не се иформирате доволно добро.

Како прво за диетава постои книга во која е се објаснето, ама ако ве мрзи да читате па прогуглајте малце живееме во 21век.

Или пак ако ве мрзи и тоа да го правите па одвојте секој ден по малце време и разлистајте ги тука страниците има феминки кај што имаат многу објаснето во врска со диетава што и како.

Ете Бони да ја поправам во протеински ден ручекот и вечерате се во иста колочина и не се преполовува вечерата освен што за вечета се нема супа.

Поздрав и Среќно на сите :)

3. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Фала за исправката!

навистина тоа не знаев, значи тоа важи за скробниот ден, кога треба да се преполови вечерата.
    Јас пред да ја почнам диетава ја листав долго време исто така и одкако ја почнав. :$

Јас секогаш преполовувам вечера.
    Ме заситува највеке салатата, ете во 20 дена јадев само 2 пати лепче и тоа бидејки бев во безислезна ситуација.
    Ајде уште малку, за кратко ке намалат цените на краставиците и доматите па ке биде салата од нив! :lol:
    Ми се одјади веке марулата..

но

4. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Бананата дали ја конзумирате? Денес ми е овошен изедов една средно голема банана и имаше мали мармаладчиња од по 20 гр јас 2 изедов едното од јагода а другото од кајсија во едно такво има 14 калории значи вкупно 28 калории сум внела преку тие мармаладчиња и плус до сега изедов 1 цитрон и 3 јаболка. . до вечер ке гледам д асум само на портокали и јаболка

Прашувам за бананата бидејки многу не ја конзумираат воопшто, зошто?
    а грешка се смета за тие мармаладчињата што ги изедов ама ме фати криза..

Бони многу не го држат водениот мн е хард кор не го држи ако сакаш

5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Денеска почнав, протеински ден еве сега јадам 2 портокали... искрено незнам дали ќе можам да издржам, но ќе пробам. ;)

6. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    јас до сега каснав 2 киви и пред малку 2 јаболки. Па ми е тешко сега од нив, нетребаше да ги чепнам ни малце, се зезнав.
    Многу ги мразам, но кога нема што друго што да правам, ми завршија кивите. :(

треба да тргнам на работа за 15 минутки и се мислам како кога ми јако тешко. Нема, јаболки повеке не долази у обзир. Ако нема што друго подобро не јадам, толку. :fubar:

7. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    последен овошен :)
    утре втор воден, некаде 60+ ден
    поручав 2 јаболки, ( мене па најубај ми се) зелени,
    можам и цел ден само јаболки да јадам

П.с. а денеска именден на таткоми, слатки, соленкоо мх,мх, сакам се да си пробам :$

8. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Здраво женскиии :) денес 4ти ден и многу среќен за мене, првиот килограм е изгубен :) :)
    Вчера на менито имав:
    3. јх
    д- 2 портокали и чај од ѓумбир
    р- макарони со томатело
    в- 1 гранола бар со темно чоколадо и 1 ред темно чоколадо

Денес овошен ден.. до сега 2 портокали, 1 банана, шолја чај од ѓумбир и многу вода.До вечер планирам сецкани 1 банана,портокал и јаболко, и за крај марула со оцет и ротквици и уште 1 шолја ѓумбир.

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    благодарам на исправките грлс :hug: :hug: опростено ми е почетник сум и друг пат ако приметите да сум утнала некаде пишувајте :!: обавезно
    , не јадев 2 портокала оти мн не ги сакам :tmi: , за вечера ќе видиме(јас би сакала да јадам само 1/2 :$ ), ќе ја исчитам темава па ќе видиме како оди, сега седнувам да го јадам стекот ама зеленчук дома нема :^) (звучи како да живеам на марс,м :tmi: ), ќе си купам за утре денес не ми текна(и зеленчукот не ми е мн јака страна-затоа и не го купува мама често)

ии едно прашање кој ден можам да јадам ајвар??

10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ништо денес,сега тек дома се прибрав.
    Утре скробен :)

11. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Прв овошен за овој пат, успешно пречкртан.
    Преку цел ден, изедов два тањири салата марула и зелка, со маслиново малце и сол, две јаболка, едното печено без шеќер, малце без вкус беше ама нема гајле, една рака несолени бадеми и два литри вода. Ваљда дека цел ден бев зафатена со рмбачка работа :D , затоа и испив толку вода, и некако ми беше мака да јадам, си оставив банана за вечерва, сега ја меркам, и ќе си легнам :)

12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    со господ напред денес ми е 2/90 скробен

доручек:1јаболка(голема беше :$ )
    ручек:малце грашок и 1 мало компирче +салата
    вечера:1/2 јаболо

добро е ?? или да менувам?? :?: :?: хелп искуснии :hai: :*

13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    јас сум почетник со диетава денес ми е 4ти ден,првиот овошен.... сакам да прашам дали ручекот и вечерата мора да бидат баш истата храна,или може на пример за ручек варени компири а за вечера ориз? инаку,целта ми е да симнам 7-8кг,не се многу ама ќе видиме.... :sweat:

14. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    и уште нешто... салата може да се јадево сите денови неограничено,дури и во овошниот ден?????

15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    срц овошен мислам дека треба само овошје не и зеленчук(компири и ориз одат за во скробен) :*

сепак мене ми е 2/90 не сум мн искусна :tmi: :$

16. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    мислев дали може да се јади салата свежа како на пример зелка,краставица,морков.... компир ориз грав,секако дека не....

17. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    и јас од утре ќе ви се придружувам со диетава :D
    морам да симнам 15кг поради здраствени причини :(
    имам неколку прашања...дали во теков на диетава може да се пие сок од жумливи таблети или цевитана? и дали наместо кафе може да се пие три во едно или капучино одвреме навреме на неколку дена по еднаш? :*

18. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    По правило да треба да биде истата храна ако јадеш ориз тогаш цел ден,компир цел ден,леќа цел ден итн...и салата е препорачливо колку повеќе можеж толку подобро...а во овошниот се јаде само овошје но јас само 3 пати сум издржала па затоа со читање на другите феминки некаде до 500 и некоја страна видов дека може да се јаде и зеленчук но никако после овошје..и овошниот цел ден на секои 2часа се јаде овошје ;) Значи одете на првите бар 50страни ако ве мрзи да ги читате сите(ова е за новите феминки диеталки :) )и таму се е убаво објаснето прашања и одговори колку сакаш има :lol: со лесно на сите и не се разочарувајте предвреме(моментално како мене :D )
    :!: Шумливи може пожелно е да се пијат,цевитана мислам не бидејќи содржи шеќери секој први ден во диетата протеински можеш да си си пиеш капучино или макијато или нес кафе со млекце е најдобро :hai:

На ang246 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    како и да е мислам дека само овошје ,според ова што е напишано во првото мислење, а според оргиналната диета овој ден не е овошен туку ВИТАМИНСКИ значи може се што има витамини.. :?:

20. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    ок фала многу.... се прашував зошто не би се јадел зеленчук во овошниот ден покрај овошјето.... свежата салата содржи само растителни влакна.... ама ако е така правилото ок си е :?: