УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Lady.D

Lady.D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    7 ден Јаглехидрати, и да, искрено јадев малку повеќе од што треба, ама и активна бев 2 часа, така да, немам многу на совест :D па и утре витамински :D ќе се направи некој баланс.
    Утре За доручек 2 јаболки а после тоа, ќе видиме кое витаминско мени ќе го имам, хаха, вагата подалеку од мене, барем уште на некој период :)

2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво диеталки!

Поминаа 3 циклуса (12 дена) и јас сум -2кг. :clap: Задоволна сум. :) Има уште многу за слабеење, туку мене ме загрижува тоа што одвреме-навреме чувствувам слабост (кон храната).
    Не можам да одолеам на млади испржени компирчиња со многу сирење одозгора ;( . А сега им иде сезоната. И како за инат, јас секоја пролет сум на некоја диета и се лишувам од ова вкусно задоволство ;(

Во обем, за жал не се измерив ни кога почнав - така што не знам. Ќе треба пантолони да пробувам :P .
    Така, бидете ми поздравени!

На scorpija-M и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  3. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Regenbogen абе тука сме читкаме само да карам не вреди треба да почнам да тепама ама ај си викам младиве не слушаат како оди кај тебе јас диганв раце се фрлив на здрава храна и јако вежбање те поздравувам

4. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    здраво диеталки
    вчера 88 ден овошен.заврши диетата ама мене не ми се верува дека издржав(без 3 водени дена)....
    билансот е овој
    пред 71кг стомак 98 см нозе 66см
    вчера 60.5кг стомак 87 см нозе 58 см

значи -10.500кг.потребни ми беа 13 кг не е постигнато целта ама уште 2 -3 кг ќе ги симнам се надевам со одржување.за 88 дена имам прекршено максимум 10 пати .не сум мешала скроб протеин но знаев различни јадења да јадам во скроб или протеинскиот ден.имам многу малце на почетокот вежбано и за појадок сум јадела 3-4 овошје (ист вид).ама оправдано ми било сепак сум со мало бебе.

денеска 1 ден од одржување
    2 јаболки, месо со салата и бечера исто.

поздрав и убав ден на сите

На Ramante, Metamorphoses, cocopuff и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ммм 8/90 турбо ун- протеински
    по совет на една форумџика оти мнооогу ми се јадеше паштета јадев сега за ручек.. :tmi:
    поточно јадев :
    1/3 паштета од 304 ккал
    1,5 парчиња двопек од 33 ккал
    за доручек јадев 1 портокал-мал :D
    ии мислам дека ми е супер денов, само што скоро па и нема протеини во паштетата :( , но што да правам мноогу ме фати стрв за аргета паштета(а друга не јадам :fubar: , и никогаш не мислав дека ќе ми фали паштета :roll: )

е сега за велигден ќе одам низ европа на екскурзија па ме интересира како да ја уклопам диетата со патувањето, да беше малку ајде, ама низ европа е 9 дена трае :?: :?:
    што би ми советувале вие да понесам за јадење, што да јадам таму...

6. Eli22

Eli22 Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    29/90 воден ден

До сега супер ми оди, и плус утрово се мерев -4 кг. мотивација од посабајле :rofl: , ми требаат уште -6 за идеална тежина
    Но да спомнам и вежбам 3 пати неделно веке 2 недели. :emo:

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Eve me pak mene po obicaj.... Denes trebase da e ovosen den i do red polovins cas nebev nisto jadena a bev na kupuvanje ibsi rekov koga ke stignam doma edna golema cinija so ovosje me ceka ama namesto to feminksva vasa ja nagovorijs i izede edna slatka snikers i zatoa kazna utre i zadutre ovosen:( se nadevam ke napravam ramnoteza... E sega sakav da prasam dali vi se ima i vas sluceno i sto napravivte :*:*:)

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    мх подобро продолжиси утре со протеински само денес воопшто не јади до вечер, јас досека толку не сум прекршила, ама вака би направила штознам :?:

9. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Луѓе јас денес сум на протеински ама изедов 4 карамели што да правам сега? :( :(

10. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Здраво!
    52/90 ( 7 од Турбо Ун) -Протеински!
    за појадок 1 јаболка
    ручек и вечера - печена риба со салата

Во изминатве 3 дена што не пишував немав грешки
    за појадок лимон
    протеински - јадев стек со салата и ручек и вечера
    јх - баничка и сладолед
    овошен - 1 банана, 3 јаболка,10 суви смокви и сок од 2 цедени портокали и лимони.

Продолжи си со овошен денес, како така до вечер ништо да не јадеш :^) ? Глеј да издржиш до вечер само на свежо овошје а од утре продолжи си со протеински!

Ќе си продолжиш...и пази без грешки.

Поздрав :*

11. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Да продолжам и јас со овошје до вечер или нормално со вечера месо исто како и ручекот?

12. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Вечерај или салата, или салата и ручекот. Овошје не!

13. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Jogurt i sirenje e vo proteinski?

14. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    да да,јогурт,сирење,млеко,кашкавал...а мене малку ме чуди зошто во диетава пишува дека на скробен ден треба грав.Јас како што знам гравот е протеин. :^)

15. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Девојки дали пиете 100 процентни сокови на овошниот ден?...денес ми е овошен и си купив 100% Вива,во соджината погледнав и пишува дека нема додадено шеќер па да се надевам дека стварно немаат додавано :P зш стварно не можам цел ден портокалине да ги јадам,ми се стужи више,а вака сокче,мх :D

16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Мислам дека не се реално 100% чисто овошје. Можеш да јадеш јаболка, цитрони, банани, па и кикиритки.

Денеска и мене ми е витамински ден. Дома имам само три портокала. И ништо друго! А и малку сум во негатива финансиски. Незнам како да го издржам денов. И плус татко ми не е тука да ми даде салатка :(. Може ќе се обидам да ми биде пола овошен, а другата половина течен.

Имам едно прашање и јас, дали од диетава нагло ви ослабна лицето и како се справувате со бледоста? Јас некако кога си се гледам во огледало многу сум си чудна, бледа и безенергична. Почнав да земам б комплекс еднаш дневно. Може ќе си ја повратам свежината. Немам никакви други негативни симптоми, како лошење на пример. И мора да напоменам дека чудно ми е што сум бледа бидејќи јас строго не се придржувам до диетава и сепак јадам пристојно.

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    хмм каренин некако не ми оди дека ти е од диетата тоа, незнам јас имам природно мноогу бел тен, не приметувам никакво бладило, но не би требало ни да има, во диетава е застапено ама баш се освен маснотии.
    Јас јасдам малку под 800 калории често дури и само 300 калории дневно а последниве 10 дена и секојдневно трошам по 600 калории минимум, ако има некакво истоштување на организмот, бледеење и слично од диетава би требало јас да приметам

денес 9/90 турбо ун
    доручек-требаше овошје но ја утнав не јадев, заборавив да понесам во школо
    ручек-100 грама грашок(можеби е и помалку)- околу 60калории
    и вечера ќе биде пола од ручекот

18. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    И мене денес овошен, јадев 2 јаболки, после и банана ќе каснам и пак јаболки и вечер можи салата,
    досега и јас скоро сите овошни само овошни ми беа.
    јас не чувствувам никакви маки при диетава, некаде 79 ден би требало да ми е
    и јас вежбам 3 пати неделно зумба

На Zlatnata.Alis му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    80
    ајде аирлија нека ми е и јас стартувам од денес 8)

На MarchelineAmaru и feminium им се допаѓа ова.
  20. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Со лесно и успех :)

На Zlatnata.Alis му/ѝ се допаѓа ова.