30/90 Од денеска го започнувам вториот месец од диетава ,презадоволна сум а тоа што имам резултати ми дава уште поголема мотивација за да продолжам понатаму Само што се мерев и до овој момент сум -8кг (со 2 не толку сериозни грешки до сега ) А вие диеталки што сте овде многу ми помагате со тоа што ги гледам и вашите резултати и совети ... Досега ова ми е 1пат да продолжам повеќе од 1месец.... Денешно мени - Протеински ден п-2киви р-печен стек со печурки и шопска в-шопска,а може и чашка јогурт Продолжете и вие доколку се придржувате како штои треба резултатите се неизбежни
денес по којзнае кој пат ја почнувам диетава мора да се ослабе некое килцее(нема да ме собере во авион инаку) неколку дена неможам да јадам овошје и зеленчук и воопшто се шо е тврдо(поради конци од операција на заб) 1/90 Протеински д-чаша млеко и кришка полнозрнест леб р-100 гр урда,две јајца,кришка леб в-пола од ручекот секако на се ова пресудна е активноста
девојки дали некоја од вас ке сака да сподели сто тоЧно јаде во јагленохидратниот ден за веЧера, каков вид на десерти колкава колиЧина? споделете ако сакате некој пример ве молам.
Јас обично јадам 1крем бананка илинекои интегрални колачи,1парче торта (ако има во моментот дома) пита со јаболки,секогаш одбирам нешто што не е многу благо,а се случува да каснам и повеќе од тоа што пишува зависи и 1ред црно чоколадо обавезно
10/90 Скробен ден појадок: 1 банана ручек: гравче тавче вечера: истото од ручекот.. 11/90 Јагленохидратен ден појадок: 1 банана ручек: пица вечера: 2 парчина торта и еден ред чоколадо ..... малце претерав со пицата 12/90 Овошен ден појадок: 1 банана ручек: 1 банана и малку суви праски вечера: 1 банана и 1 портокал и пак суви праски
19/90 јаглехидратен појадок 2 јаболка ручек плетенка(баничка) но беше голема и не ја изедов целата (чувствувам грижа на совеста бидејки мислам дека изедов многу) вечера 20тина грами темно чоколадо и винчини мала тортичка. Дали изедов многу?
Цццц кој баксуз сум значи.. Поради емоциите се прејадов. Секогаш кога се изнервирам прејадувам. Така и сега во рок од половина час изедов 40 гр. лешници, 3 реда чоколадо, 1 лажичка крем и една лажица слатко од смокви. Се срамамод вас феминки. Што е тука е. Многу пати ми се има вака случувано но овој пат продолжувам. Неможам да кажам дека утре ќе бидам на воден ден затоа што мислам дека нема да издржам. Ќе пробам утре што помалку овошје да јадам, иако ми е овошен ден утре.
^ Не се обесхрабрувај,продолжи како ништо да не било. Не успеваат само тие што се откажале. И пази да се придржуваш понатаму до пропишаната исхрана од диетата и се ќе е супер.
Претпоставувам дека може наутро за појадок. И за време на овошниот ден. Јас знам да си направам smoothies понекогаш за овошниот ден со различни овошја и баш е супер Лимоновиот сок е чист витамин Ц така да е многу здрав
Јас воопшто немам потреба за сокови пијам доволно вода,и обавезно пијам вода со исцеден свеж лимон , туку оваа за мајка ми го прашував заедно сме на диета а неможе без сок и затоа прашав Значи да ја разочарам
Девојки , јас од денес бев решила да ја држам Диетата на Ирена, ама ... ( се држев на таа иcхрана денес ) ама ... некако овде вие ме премислувате толку многу да незнам што да правам , кога гледам какви резултати сте постигале ,,, леле дури ме премисливте од понеделник да фатам саглам да држам диета, и за еден месец кога би имала 8 /10 килограми помалку ... не би мислила каква ке бидам хахаха . На сите ви посакувам успех , и ке се премислам во врска со диетава , оваа ке да ја држам ... ме мамите еј
Она што го мразам во диетиве и кога ќе се каже НЕ СМЕЕ Мислам дека пиењето на овошен сок е здраво и јас искрено би го препорачала (секако доколку е свежо цеден, а не од купечките). Можеби на крај резултатот би бил понезадоволителен (а можеби и не) , ама претпоставувам дека за мајка ти е поважно да биде здрава, отколку да се опседнува со бројките на вагата ,како што правиме ние Јас планирав на крајот на 90тиот ден да напишам еден репорт за диетава, ама ете некако инспирирана сум сега, па ќе го опишам подетално моево досегашно искуство. На кого му се чита, слободно Спојлер Диетава ја обожавам бидејќи не ме огранучува да јадам 100 грама од ова, а 250 од она. Мразам бројки и ограничувања посебно кога се работи за храна. Во теков на овие 63 дена се придржував колку што можам построго кон режимов бидејќи навистина сакам да ги намалам килограмиве, а не знаев до кога ќе ме држи мотивацијата. На почетокот реков дека ќе си воведам малку поинаков планинг со тоа што ќе го зголемам бројот на овошни денови (два во неделата) , а јагленохидратниот ден ке го заменам со варен компир или ориз без благо и чоколадо. Си ветив дека ќе издржам онолку колку што можам, а доколку еден ден ми се јади чоколадо дека ќе си дозволам. И така ден по ден, поминаа два месеци и верувајте немам каснато чоколадо Првите две недели беа кошмар, мислам дека во мојот мозок имаше храна, храна и само храна. Но, после неколку недели веќе ми стана навика, и она што го јадев ми беше повкусно од било која и да е пица на светот. Вагата беше среќна, а среќна бев и јас. Најсреќна бев кога успеав да ги издржам двата водни дена, нешто што никогаш во животов не мислев дека ќе го направам. Што се однесува до грешките, правам неколку помали, но направив и неколку поголеми што подоцна ги зажалив и сега ни на памет не ми паѓа да ги повторам. Прво кафето го пијам со многу малце млеко. Едноставно така сум го пиела со години и не можам да го сменам. Но, користам неполномасно млеко со помалку калории ( некогаш и млеко од соја) и засладувач (знам дека е штетен, но штетен е и шеќерот ) Сум знаела да ги сменам деновите, во зависност од околностите, некогаш да ми биде протеински наместо скробен и обратно. Но, сум се држела строго до овошните и не сум пропуштила ниту еден. Исто, одвреме на време знам и овошен јогурт да јадам, но во мали количини и секако нискокалоричен. Две поголеми грешки направив кога јадов пица (иако според диетава и баш и не е грешка), но вагата не се согласи со мене и морав да се мачам уште една недела да ги намалам килограмите коишто ги вратив поради тој кобен ден. (признавам дека имаше и некоја чаша алкохол тој ден, па ај да не ја кривам само пицата) Исто така пијам многу чај (зелен), дали е подобар од другите не знам, но вкусен ми е, па зошто да не. Викаат помагал во слабеењето. Сега за сега сум премногу задоволна од резултатите. Веќе се скоро -16кг, но треба да бидат уште повеќе. Верувам дека успеав да издржам толку долго бидејќи секојдневно ве читам и знам дека не сум сама. И за тоа ви сум многу благодарна
Zosto da ja razocaras koga smee da se pie to est jas pijam mn cesto taka ceden sok od limon i portokal bez zasladuvac poubav mi e zatoa sto ne sum nekoj zavisnik od blago poveke sakam kiselo i mnogu soleno ama ete solenoto go izbegavam zatoa sto necini....inace neka ne razmisluva voopsto neka si pie cedeni sokovi
13/90 proteinski Dorucek / Rucek- giro (znam deka e greska ama nemav izbor a morav nes da jadam,se nadevam nema da se povtori) i neskafe Vecera-grcki jogurt so 0,1% maslenost i salata
e mene denes mi e jaglehidrati... dorycek - borovinki rucek - tri parcinja torta ama suva i samo so cokolado za gotvenje zgora vecera - ili makaroni ili supa so noodles ma ne za drygo, morav taka bidejki mi trebase energija, cela nok ne sum spiela i isdkreno edvaj se dvizev pa ova blagovo podobro mi bese za rucek. inaku na ovosniot sen izdrzyvam ovosje do vecera, a za vecera salata. Minatiot pat zeludnikot mne peckase pa kasnav epten malku lepce zaradi kiselinite kilaza ....pocnav so 82.5 kg a sea sum 80.9 .... i ne vezbam i ne drzam strogo, i imam super baven metabolizam osobeno po bremenosta!