УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    21/90 Протеински ден

појадок: 1 банана
    ручек: супа и ќофтина :P
    вечера: истото од ручекот.

22/90 Скробен ден :D
    ручек: компир манџа
    вечера: истото од ручекот..

23/90 Јагленохидратен ден :D .... денес

ручек: макарони
    вечера: политанки и еден ред чоколадо :P

2. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    denes proteinski....

dorucek - banana
    rucek - jajca so zdenka i parce leb i patliudzan
    vecera - ne mi se jhade nisto :(

ne trebase jajca da jadam, am aj iskreno, polesno mi bese da gi napravam.

:((( jas ja krsam, ama so da praam.... cel den na noze, sama so detenceto i de ova de ona, razlicni jadenja za site i za mene na kraj sila nemam.

ete i ovosniot, pak lepce jadev bidejki morav apce za bolka da pijam :(

utre skroben.... friziderot mi e skroz prazen, najiskreno

zas/sabajle imam konzerva praski, vez seker vbo 100% sok pa ete toa....ufh....
    rekiv i kje vezbam, vreme ne mi ostanuva :( vcera vezbav 20 min na sprava za veslanje i tolku.

ja mrazam kilazava, me deprimira :( bev 58 kila i op sega 85 :(((

e utre iman pukanki....:))) hihihi imam i masince pa kje mi gi ispuka za tri minutyi.

za sok....ete vo manjak vreme dojdov do super recept.....namesto da gi mrznam i rendam limonite, gi lupam, gi secam na cetiriu dela, op vo blender, dodavam med, malku voda, miksam....i posle na taa smesa doturuvam uste tri litri voda ( jas koristam dva limona i eden grejpfrut).

em zdravo,em lesno,em limonot e deuretik pa dobar e za organizmot bidejki pomaga pri isflanje na masnotii preku urinata....a e epten osvezitelen

probajte :)

3. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    2 ден
    д.2 јаболки
    р.рижото со салата марула и 1 црно лебче
    в.пола од ручекот

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Јас ја почнав пред три дена, односно во понеделникот.
    1 ден протеински - 2 портокала, ручекот малце го утнав изедов 2 сендвичи со кашкавал, ама леб обично не јадам во другиве денови за ручек така да...и вечера 2 јајца и павлака.
    2 ден скробен - доручек еден портокал и цитрон, ручек компири варени со кечап, за вечера немав време се ми пореметува вторава смена. |(
    3 ден јагленохидратен - доручек 2 јаболки, ручек 3 лепчиња со кечап и оригано, вечера Милка 4 реда (малку ја претерав :tmi: )
    Утре овошен ќе видам како ќе терам, најтежок ми изгледа.
    Ме нервира и што немам време за вежбање, здравје од другата недела прва смена сум.

5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Женски па каде сте ?Да не се откажавте од слабеењето?Ќе изгубам мотивација и ја,ако нема кој да ме дружи! Мене ми е 40 ден веќе денеска и сеуште сум -7,ама ако ќе си продолжам за инает.Само многу ме нервира кога некој од постарите ќе ми се закачи: Е што си толку ослабена,па до кога ќе ја држиш,па бледа си во фаца,дете ќе се разболиш,не личиш веќе на себе!
    Не разбирам што сакаат,кога не држев диета знаеја да кажат дека сум здебелена,кога ослабнувам зошто сум ослабнувала,стварно не разбирам? :?: Како да ми љубоморат? :D
    Ако,не слушам никого,уште 5 кг да ослабнам,па кој што сака нека збори!

6. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    372
    Jaс еве денеска конечно се мерев 17ти ден -5 кила ..Продолжувам и јас =)
    Вагата ми покажува -5 ама јас на мене многу многу не се забележувам =(

7. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Еве и јас да се пријавам
    77/90 - Протеински

Доручек - Кафе со јаболко
    Ручек - Руба (туна во конзерва) со зелена салата
    Вечера - Риба + зелен чај

Иначе имам намалено уште некои 700грама :D и вкупно се -16.7
    Лошо е што имам вага до мене и на секое се мерам. :D
    Некогаш е подобро еднаш неделно само да се вага човек, ама јас немам самоконтрола!!! :D :D :D

8. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Абе ич да не се грижиш што ти зборуваат другите, мене дури наркоман ме направија, многу сум била ослабена да не сум се дрогирала случајно. :^)
    Мене ми е 42 ден и се мерев пред некој ден и и јас сум сеуште -6, сега пак се немам мерено ама незнам... вчера и денес се чувствувам некако подуено, не дека многу сум изела ама ете можеби од многу течности. Некако губам надеж дека ќе успеам да скинам уште толку, ама сепак не се одкажувам и јас. И мислам дека предходниот пат кога ослабив во стомакот и половината бев послаба од сега, ама сега пијам многу течности.. вода и чаеви.. можно е од тоа да ми е поголем стомакот. :?:

9. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    ovosen den...

dorucek- banana
    pa caj, pa kafe :)

sea jadam peceno jabolko so orevcinja i med malku.

da vidime dali ke izdrzam cel den so ovosje.

obicno vecer me faka ili kriza ili kiselini i zatoa sega vaka :)

jas oslabena sum 2 kila.

sakam da ja drzam malku poseriozno .... ova mi e kako podgotovka :)
    mada sekogas koga sum drzela nekoja dieta na pocetokot ic ic ne slabeam :( tupav metabolizam

10. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    inaku mi e 33 den....2 kila, so krsenje!
    aj moze denes ke izdrzam so jabolka :)

11. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    edno prasanje....ima tuka gledam protein bars...dali tie moze na proteinskiot da se jadat?!?? prasyvam bidejki edni bea so cokolado pa me zbunaa....a ima i sladoled bez seker ...kao samo so mleko i vanila?!?! toa vo jaglehidrati ili?!?

:)

12. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    24/90 Овошен ден :D

ручек: 1 портокал
    вечера: 1 портокал и малце суво грозје :P

25/90 Протеински ден

ручек: супа и кременадла
    вечера: истото од ручекот.

26/90 Скробен ден
    ручек: грав :D
    вечера: истото од ручекот..

27/90 Овошен ден :D ќе го оставам јагленохидратниот ден за утре пошто е прочка да каснам малку мазник :P

појадок: 1 портокал
    ручек: 2 банани
    вечера: 1банана и малце суво грозје :P

13. bbv

bbv Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Девојки... Едно прашање.. Салатата ја зачинувате . Јас по кој знае кој пат ке се обидам. Ама овој пат поинаку. Веке една недела одам на аеробик. Се надевам на. резултати. Само ве молам да ми одговорите за салатата навистина имам дилема

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    91.848
    Јас да со многу малку зејтин и сол оцет зависи што е потребно :)

На bbv му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Многу ми е потребна таа мотивација од вас ун диеталки која ја имаше кога почнував со диетата.Сега сите поретко пишуваме,а и што да се напише.Пимина 42 ден а ја уште стојам на -7.Убаво ми е со диетава,барем не прејадувам како порано и не ме боли стомак од што не сум знаела колку и што да јадам.Планирам да не се откажам барем уште 1 месец,ама па од др страна почнав да сонувам ориз( воопште не сум јадела за време на диетата)) сарма,полнети пиперки, и што уште не.А знам дека ако ја прекинам ке се вратам на стариот начин на исхрана.Ја прекршив малку денеска ама не е страшно,не се откажувам

16. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86

Hello Kitty.90 јас сум 48 ден и јас имам симнато од прилика 5-6 кила . Некако ми варира килажата .Од сите денови само 3 пати имам прекршено али не со прејадување и слично . Ништо страшно,па луѓе сме... Мислам и дека ради тоа не симнувам повеке него си стојам :) како и да е имам уште месец дена од диетата ке гледам да не прекршам до крај на диетата. Него после тоа што ке правам . Вака ми е убаво не се осекам ниту прејадена , имам ред на јадење.... а после тоа незнам .. ти што планираш одкако ке ја завршиш?

17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    91.848
    Еве и јас да напишам нешто :) Јас вчера и завчера малку ја прекршив диетата ,вчера имав месо па каснав и нешто + (што нетреба) но не претерано ,од денеска продолжувам каде што застанав т.е Скробен ден
    појадував 1 мандарина а за ручек ќе имам печен компир со томатело :)
    Навистина и мене ми недостига мотивација и подршка од сите вас... убаво ми е несакам да ја прекинам диетата планирам кога ќе поминат 90 дена да правам пауза 1-2 дена и пак да почнам од почеток.
    Се навикнав на овој начин на исхрана ми одговара не се прејадувам си имам ред и знам што треба да јадам... едноставно паѓам во искушение пред ПМС па затоа и направив грешка деновиве |(
    Но си ветив самата ,нема да дозволам пак да направам грешка ќе издржам ако треба повеќе ќе јадам но само од тоа што треба ! -8кг сум сеуште кажав и пак ќе напоменам тоа ме плаши дека нема да успеам да намалам уште а веќе сум на половина од диетата т.е сум во 2/3.

Морам да успеам и да го постигнам резултатот што го посакувам не е тешко се е навика :lol:
    Ве подржувам и вас диеталки па можете и во ЛП да ми пишете за некој совет или идеа за јадење :D

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.886
    Допаѓања:
    110.050
    Пак ќе ви кажам, во втората третина од диетата, значи околу 30-40 ден, има мала стагнација, токму затоа во овој период иде и Турбото, мислам дека одеше после вториот воден ден, сум заборавила, да не ве излажам проверете си пак, турбото се состои од 12 дена, два циклуса по 6 дена, точно како идеа да не ве лажам ќе проверите, ете помачете се малце моите мислења на темава изобилуваат со совети, што за Турбото, што за диетава општо. Иначе, нормално е да има стагнација поради тоа што метаболизмот се привикнува на темпото, затоа Турбото со малку поразличен ритам го буди метаболизмот повторно и со овие неколку дена ќе приметите дека повторно почнувате да губите. Во третата третина се губи речиси колку во првата, затоа без откажување. Иначе имате тема и за што после УН диетата, се вика УН Одржување, се држи веднаш после УН, нема пауза, евентуално ден воден ако сакате, ама бргу ќе ви биде водниот еден по друг, како сакате. Оние кои ги држеле и УН и Одржување викаат дека после не се враќаат килограмите веќе и дека и да сакате не можете да се вратите на старото.

19. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    А зошто не јадиш ориз? Не е забранет во диетата, јас јадам ориз и воопшто не ме здебелил оризот.
    Можеш исто и посни сарми и посни полнети пиперки, значи без месо само со ориз.
    Не се секирај воопшто ;) ;)
    Само ќе си пазиш на готвењето да не ставаш многу масло и тоа е тоа.
    Јас уште две недели имам од диетава и и јас исто мотивација губам бидејќи стагнирам, а никако да се нафатам со Турно Ун да почнам... знам дека нема да издржам :D :D

20. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    91.848
    Да се надоврзам,оризот не го пишува во диетата има и многу што велат дека не смее да се јаде а и дека може така да не сум јадела и јас до сега...не го обожавам ама за промена би сакала :)
    Значи може ориз а :?: :D
    И мене ме плаши турбо ун дали ќе издржам па затоа ќе си ја терам само ун :D